Jump to content

Båt ble skadet ved opptak, hva må gjøres? Glassfiberskade under bak.


AskeladdenC65

Recommended Posts

Da jeg ikke ønsket å dukke hengeren under vann ved opptak, medførte det til at båten tok nedi bak, pga tyngde.. Fikk en skade. Hva må gjøres her? Topcoat, eller Gelcoat? Sparkel av noe slag? 

IMG_20230908_182345_edit_625095362827012.jpg

Link to post
Share on other sites

Komodo skrev 51 minutter siden:

Veldig lite tørrstoff i den, mest tynner. 

 

Har brukt både Jotun og Biltema. Synes begge er OK. Men det spiller vel mindre rolle her, om den er tynn legger man på et strøk eller to ekstra.

 

Hva man sparkler en slik liten skade med er ikke så viktig etter mitt syn, jeg synes gelcoatsparkel i rett RAL farge er noe bortkastet under bunnstoffet. Men det er uansett greit å fylle skaden med noe og deretter prime over . Ikke store jobben uansett hvilken sparkel man bruker. 

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Bigdrago skrev 1 time siden:

Har brukt den. Synes den var tykk og fin.

Hvis den er tykk så må de ha endret oppskriften. Den jeg har brukt var tynn som vann. Men sånn er det jo med Biltema. De kjøper inn produktene fra forskjellige steder, så det er ikke alltid greit å vite hva man får. 

 

Jeg hadde nok gått for epoxysparkel, holder en knapp på det under vannlinja. Og igjen, den epoxysparkelen jeg har kjøpt på Biltema var helt ubrukelig, så den kjøper jeg ikke igjen. Kan derimot anbefale LeFant fra Båtbua. 

Link to post
Share on other sites

Jeg har bare brukt Jotun sin epoxysparkel, kjøpte en hel del båtting da de solgte ut med 90% avslag da de skiftet navn på båtserien sin for noen år siden. Og den fungerer helt OK, er fin å jobbe med fortsatt. 

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Holder i massevis. Pass på å la primeren 'setle' i 20 minutter før du bruker den. Kjører du på med en gang, er den tynn som melk. Primeren er ikke mitt førstevalg. Den trenger mange strøk før det blir tilnærmet tett. Det spiller liten rolle når det er sparkel under. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...