Jump to content

Vinterisolering av skrogside, Jeanneau 41ft


anitak

Recommended Posts

Hei, jeg har fått tips om at liggeunderlag er bra for å isolere skrogsidene under benkene, altså inne i stuerommene. Spørsmålet er om noen har erfaring med å bruke isolasjonsmatter. Slike som også kan støy-isolere feks motoren. Jeg ser på slike som finnes på biltema i forskjellige tykkelser. Noen tips? Gjerne også generelt om isolering. Mvh Anita

Link to post
Share on other sites

Jeg har brukt skrogisolasjonen til maritim i hele båten fra topp til tå, utenom tak, der er det divinycell. Oppå der har jeg 4mm skrogtrekk også fra maritim. Jeg bor i båten året rundt og har det komfortabelt i -10 med en 4kw dieselvarmer lunkende på laveste fart. 

noe pricy var det, ca 500 for kvadratmeteren (ca 250,- for 50*100cm plate), men jeg har aldri angret etter det kom på plass. Båten er knusktørr, ingen fukt, ingen båtlukt og det var enkelt og jobbe med. 

Tok dog sin tid å gjøre. 

Link to post
Share on other sites

Jeg isolerte med 10mm armaflex. Finnes i tykkere også. Tenker å isolere bak innredning med to lag 10mm. Hvor det var skrogtrekk brukte jeg 1 lag med skrogtrekk utpå. Virker som det ble veldig bra. Jeg limte det mot skroget med våtromslim, så brukte jeg limsiden til å feste skrogtrekket. Kurant å holde på med egentlig.
 

https://makitech.no/armaflex-af-10mm-med-lim

 

Uvisst om det isolerer like bra mot støy. Har brukt lydisoleringsmatter fra biltema til motorluke.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...