Jump to content

Steke rundstykker uten komfyr


kringeland

Recommended Posts

Ikke dum den nei! Men ellers har jeg god erfaring med å riste brød på en tørr teflonpanne. Ikke for sterk varme, og snu skivene ofte. Tar litt lengre tid enn med brødristeren hjemme, men når man er på tur har man det ikke så travelt. En sikker vinner på en regnværsdag med bare halvgammelt brød ombord!!

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post

Få sveiset deg en boks som du 1.: får plass til på blusset, 2.: får bollene nedi. Sveis fast en rist 5 cm over bunnen til å legge bollene på, lag et lokk med god klaring som du kan skli av og på. Vips, så har du laget en bakerovn. Husk å lag flere, og ta patent, sikkert flere her inne som har sett dette behovet;)

 

Bruker du steketermometer noen ganger, så erfarer du fort hvor mye åpning du må ha på blusset:)

Link to post
Ikke dum den nei! Men ellers har jeg god erfaring med å riste brød på en tørr teflonpanne. Ikke for sterk varme, og snu skivene ofte. Tar litt lengre tid enn med brødristeren hjemme, men når man er på tur har man det ikke så travelt. En sikker vinner på en regnværsdag med bare halvgammelt brød ombord!!

 

Løsningen med teflonpanna fungerer aldeles utmerket med halvstekte Flutes (tror de heter det, ca 10 cm lange, 5 cm diameter, nesten runde). I og med at Flutesen er nærmest runde er det enkelt å riste litt på panna så Flutesen ruller og ikke blir brent.

 

Synes disse Flutesene i teflon panna smaker mye bedre enn de fra stekeovnen hjemme. Mulig akkurat det henger mest sammen med løkka ved å være i båten.

Redigert av evenR4u (see edit history)

evenR4u • Som en virvelvind i 8 knop.

Link to post

Har med stor suksess brukt en vanlig kjele med rist i bunnen. Legg i halvstekte rundstykker og legg på lokket. Mener vi stekte de ca 10 minutter før vi snudde rundstykkene og 10 minutter på den andre siden. Dette ble gjort på et Origo spritapparat. Har du ikke rist så går det fint med noen godt rengjorte stener i bunnen.

 

Blir spennende å prøve dette igjen i sommer da vi nå har byttet til Wallas safeflame 85DU

 

Paul

Link to post
  • 10 år senere...

Lovlig sent svar; 

men har god og lang erfaring med å steke rundstykker (halvstekte) i en kjele. Kunsten er å bruke svak varme. Ca nivå 1 (av 4) på 2000W origo 2000 f.eks. 10 minutter nede i der og snu, 5 mnutter til, så er de klare og fine og gylne. Ovns, mente kjeletemperaturen er da ca 140 grader. Kjøpte i går en Omnia til origoen, og da går stekingen som en lek, omtrent som en vanlig ovn. Fortsatt litt forsiktig med varmen. Ca nivå 2 for steking på 180 grader. Har tempmålere med trådføler for å måle tempen (Comark c22)

Link to post
caines skrev for 3 timer siden:

Lovlig sent svar; 

men har god og lang erfaring med å steke rundstykker (halvstekte) i en kjele. Kunsten er å bruke svak varme. Ca nivå 1 (av 4) på 2000W origo 2000 f.eks. 10 minutter nede i der og snu, 5 mnutter til, så er de klare og fine og gylne. Ovns, mente kjeletemperaturen er da ca 140 grader. Kjøpte i går en Omnia til origoen, og da går stekingen som en lek, omtrent som en vanlig ovn. Fortsatt litt forsiktig med varmen. Ca nivå 2 for steking på 180 grader. Har tempmålere med trådføler for å måle tempen (Comark c22)

Kan den Omnian benyttes på Wallas 85 feks?

Link to post

Nå er jo denne tråden 11 år gammel, og trådstarter, som sist var aktiv i 2015, har trolig løst problemet. Uansett; vi har heller ikke komfyr, men vi har den "ovnen" @bare lek(k)er har lagt inn bilde av. Kan absolutt anbefale den, den blir mye brukt! Der steker vi baguetter, rundstykker, baker brød, kaker osv. 

Link to post

Omnia er beregnet for åpen flamme, tror ikke den vil fungere så bra på Wallas 85 (selv om jeg ikke har prøvd).

Jeg selv bruker den på Origo 3000. Viktig å legge noe under nederst i bunnen når en steker halvstekte rundstykker så de ikke blir svidd. Brukte først bare teskjeer som nødløsning, men har så fått tak i original rist til å ha liggende i bunnen.

 

Et annet tips er å bruke gassgrill til å steke rundstykkene, fungerer bra og gir ikke spritlukten inne i båten. Ikke så gøy i regnvær da. Bruker også grillen til f.eks eggerøre o.l. av og til på grunn av familiens klager på spritlukt (selv om vi bruker med «fin fyr»). Har Weber Q2000 som passer fint i cockpitbenken.

Redigert av Zaz (see edit history)
Link to post

Rundstykker unngår du å få svidd dersom varmen tilpasses korrekt. Ville startet med ca 25% effekt på en 2000w kokebluss, slik som Origo 2000. Kjøpte med den originale runde rista som kan legges nedi. Da kan man nok trøkke på med mere varme og få de gyllenbrun over hele. Forøvrig stekte jeg mitt første brød i den i går og det fungerte veldig bra. Stekte i silikonformen i ca 1 time og 10 minutter på litt moderat varme og skrudde deretter opp på nesten maks siste 5 minutter for å få en litt sprø skorpe og korrekt farge på brødet. Ble utmerket. Tok brødet ut av silikonformen og lot det avkjøle på risten.

Link to post
Zaz skrev 51 minutter siden:

Ja, ser nå at det jeg trodde om Omnia og Wallas ikke stemmer, Omnia selv skriver på hjemmesiden at den kan brukes på de fleste komfyrer, advarer bare mot å bruke den emaljerte versjonen på glasskeramisk topp.

De siste 12 årene har vi brukt den på en 95D med keramisk topp. Litt slitemerker i glasskeramikken, men ingen skader ellers, så tror det bare går på det estetiske.

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...