Jump to content

Kjølevannsinntak - matrialvalg


MS Victoria

Recommended Posts

:wink:

Sjekket inntaket til kjølevannet på min Nidelv i høst og fant ut at bronsemutteren på innsiden av skroget, som holder gjennomføringen på plass, var  sprukket tvers av. Mutteren satte fremdeles  på plass men med en tydelig ca 1 mm glipe i sprekken. (Båt fra 1997). Forrige eieren hadde registert dette men fått anbefalt å ikke gjøre noe med dette så lenge det ikke lakk.

Liker ikke slike potensielle "gledesdrepere" og har besluttet at denne gjennomføringen skal skiftes. Da er spørmålet: hva slags matriale er best ?  Orginalen i bronsje eller skal jeg bytte hele systemet til syrefast utførelse. (1 1/2" gjennomføring, kuleventil og bend)

Fint med tips fra folk som har erfaring.

Link to post

Hadde det samme problemet på mitt inntak for fem år siden ,jeg valgte syrefast av beste kvalitet ,man gambler ikke med disse ventilene,kun det beste er godt nok(ikke glem dobbelt sett med slangeklemmer) Lykke til med jobben. :wink:

Link to post

Helt enig med oda 1, men jeg ville koble en anode på i tillegg. Der fins flere legeringer av rustfritt/syrefast, og blir de sammensatt kan der bli tering.  Akurat på det punkt kan man alldrig sikre seg godt nok. :wink:

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...