tuffff Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Ærfuglen er fredet fra Aust-Agder i sør til og med Finnmark i nord!!! Ja, det kan hende, men det er altså jakt på den her på syd-ostkysten. mvh tuffff Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
rogeri Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Ja, det kan hende, men det er altså jakt på den her på syd-ostkysten Mulig at de generelle reglene ikke gjelder i stillestående brakkvann!!!! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
tuffff Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Det vet jeg ikke, men det er altså jakt på den her hos oss. Om det er noen unntak fra reglene i de mere perifere strøk av landet er jeg ikke sikker på. Det er vel vær-eierne som regjerer over ærfuglen der kanskje? mvh tuffff Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
avmønstret5 Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Hei Ligg unna skarv, den smaker helt pyton - det om mener den er spiselig må ha fordervede smaksløker, fyss og fy Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
rogeri Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 steke trost i hylsefett hva med fengselsfugler ?? er de spiselige?? Det vet jeg ikke, men lommelerke smaker hvertfall fortreffelig!!! (Håper trådstarter har fått svar på sitt sørsmål og tilgir våre nitidige forsøk på "høytflyvende" humor) :nono: Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
tuffff Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Fengselsfugler kommer nok i samme kategori som tauender og snømåker - tungt fordøylige. Lommelerker derimot er jo veldig bra for fordøyelsen. mvh tuffff Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
bolla Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 er du 2 kilometer fra land/holmer kan du knalle på når det er jakttid på fuggeln... Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
rogeri Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 (redigert) er du 2 kilometer fra land/holmer kan du knalle på når det er jakttid på fuggeln... Da forstår jeg regelverket bedre, i slike fjerne havområder er et vel bare de færreste som befinner seg og da utgjør det jo i praksis ingen fare for bestanden!!! Trodde jakten kunne praktiseres fra gjestebrygga, jeg min tosk!! Etter domsavsigelsen vil sannsynligvis denne lekkerbisken kunne fremstå som et rimelig og godt skipsmåltid: http://www.nettavisen.no/innenriks/article1379831.ece God ape titt! Redigert 11.Oktober.2007 av rogeri (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Gunga Din Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Albinoskarven lengst til venster 'e han oxo spisende'? Sitér dette innlegget S/Y Gunga Din Link to post Share on other sites More sharing options...
hifo Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 tulling gunga .. det der er jo en gjøk. Sitér dette innlegget dummeste jeg har hørt. Ikke OT-moderator. Link to post Share on other sites More sharing options...
Gunga Din Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 trodde Gök var det man drakk til Kaffegök Glas: Kaffekopp Placera en gammal tioöring på bottnen av en kaffekopp. Häll på kaffe tills du inte ser den längre. Häll sedan på hembränt tills du ser den igen. Socker tillsättes efter behag. Nej nu skall jag ikke ödelegge tråden mer tycker Skarven er en fin fugl jag...iallafall på håll..... Sitér dette innlegget S/Y Gunga Din Link to post Share on other sites More sharing options...
Hansi Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Skarv er fortreffelig mat hvis den blir tilberedt skikkelig. La den gjerne henge et par døgn før flåing da blir den enda bedre. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
435Lite Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 (redigert) Eg pleier å flå skarven med en gang og sørge for at underhudsfettet er fjernet, dette fordi mestedelen av transmaken som har ødelagt mang en kulinarisk opplevelse sitter i dette fettet. Vri en fille opp i 2.5 prosent husholdningseddik og tørk av fulgen godt utvendig. Heng den så til modning/avrenning ca 30 døgngrader i godt luftig miljø. Gni den så godt inn med Kiwi og la den modne over natten i kjøleskap/på kjøl. Fileter ut brysterne surr dem med stekt bacon i mellom de to brystfiletene. Gni steika inn med salt og pepper, helsvi den i panne med mye smør. Bresser den i panne med 2 liter kraft av kjøttbuljong og 1 liter rødvin kokes til kav mengde. Serveres med viltsaus dampede grønnsaker og poteter. Lykke til :-) Redigert 11.Oktober.2007 av 435Lite (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
tuffff Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Spennende, men er det noe særlig kjøtt på fuglen bortsett fra brystet? mvh tuffff Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Anonym Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Placera en gammal tioöring på bottnen av en kaffekopp. Häll på kaffe tills du inte ser den längre. Häll sedan på hembränt tills du ser den igen. Socker tillsättes efter behag. Kaffedoktor skal serveres som følger: En mynt (foreksempel kronestykke) på bunn av koppen, fylle på kaffe til man ikke ser den lenger. Man topper så opp med 96% hjemmebrent sprit. Om man gjør som Gunga Din sier her vil man jo få tilnærmet null sprit.. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Gunga Din Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Om man gjør som Gunga Din sier her vil man jo få tilnærmet null sprit.. tenkte ikke på det.......dette förutsetter riktigt kaffe (ikke norskt eller amerikanskt!) Sitér dette innlegget S/Y Gunga Din Link to post Share on other sites More sharing options...
Boywonder Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Ærfuglen er fredet fra Aust-Agder i sør til og med Finnmark i nord!!! Det er jakt på ærefugl i Aust Agder. Oktober eller November er jaktmåneden. Sitér dette innlegget En gang trodde jeg at jeg ikke hadde rett, men jeg tok feil... Link to post Share on other sites More sharing options...
avmønstret5 Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Alvorlige tilfeller av diagnosen Ulus ventriculi skal være påvist hos skarvespisere. Det utarter seg med en avvikende atferd - skarveaktig på en måte. Det advares. :nono: Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
hifo Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 hvorfor er det så om å gjøre å få alt som kan krype og gå spiselig ?`? en helvetes jobb \tilberedning bare for å få bort usmaken i kjøtt er det ikke enklere å kjøpe seg et kyllingbryst ? Sitér dette innlegget dummeste jeg har hørt. Ikke OT-moderator. Link to post Share on other sites More sharing options...
SveinHa Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 ...er det ikke enklere å kjøpe seg et kyllingbryst ?Joda, kyllingpupp går bra det og men ikke halvparten så gøy Sitér dette innlegget Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808 Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram If we grew our own food, we wouldn't waste a third of it as we do today. If we made our own tables and chairs, we wouldn't throw them out the moment we changed the interior decor. If we had to clean our own drinking water, we probably wouldn't contaminate it. Mark Boyle. Link to post Share on other sites More sharing options...
rag Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Skarv er nydelig mat. Jakter skarv nesten hver hoest, men ikke i aar siden baaten ligger i Oslo. Det ligger fortsatt 6 fugler i fryseren fra i fjor. Jeg skjaerer ut bryststykkene og laarene. Resten kaster jeg. Det er vel ikke helt stuerent oekologisk, men det er for lite kjoett paa resten til at jeg vil ta vare paa det. Tilberedning er omentrent som for ryper. Svis i pannen litt paa hver side, legges i langpanna i ovnen paa 200 grader 5 minutter, pakkes inn i folie og ligger der til alt annet er ferdig. God saus, tyttebaer og groennsaker som brokkoli er bra til. Har aldri smakt noe transmak av skarv. Alle sier det er viktig aa gjoere opp fuglen umiddelbart. Derfor gjoer jeg det, men det kan vaere en myte. Noen vil bare skyte ungskarv. De gamle er like gode. Ragnar Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Mix Svart 11.Oktober.2007 Del på Facebook Svart 11.Oktober.2007 Nydelig mat, vi legger den i eddik vann over natten. Kan slettes ikke samenlignes med kyllingpupp nei. Så kan heller ikke fiskepinner sammenlignes med selvfisket fisk. Eller crabstick sammenlignes med selvfanget krabbe og hummer. Dette er jo en vesentlig del av hele båtlivet ! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.