Jump to content

Ebay - trygt å handle på?


Yankee

Recommended Posts

hei, er litt risky buisness og handle på e bay , ser du en som selger ,se på hans merritliste, luringen selger mye smådritt for 5 dollar for og bygge seg opp en fin referanseliste , og selger noe dyrt noe for og lure av folk penger, vert mye av det, så må man være forsiktig . hvis jeg skulle handlet der ,ville jeg brukt en av mine kontakter der borte .

Link to post
Share on other sites

hei, er litt risky buisness og handle på e bay , ser du en som selger ,se på hans merritliste, luringen selger mye smådritt for 5 dollar for og bygge seg opp en fin referanseliste , og selger noe dyrt noe for og lure av folk penger, vert mye av det, så må man være forsiktig . hvis jeg skulle handlet der ,ville jeg brukt en av mine kontakter der borte .

Link to post
Share on other sites

Ser ingen problemer ved å handle på Ebay, en bør bare følge visse spille regler.

 

Sjekk selgers referanser, hvis selger har lavere skår en 97%........trekk deg rolig tilbake.

Send gjerne en mail til selger på forhånd hvis du lurer på noe, svaret kan si endel om seriøsiteten til selger.

Finn ut hvilke betalings former som du kan bruke, har selv bruk PayPal med godt resultat.

Sjekk hvilke frakt muligheter som tilbys, UPS kan fort bli dyrt for noe som var "kjekt å ha"

Sjekk gjerne prisen hos flere selgere.

Tenk før du kjøper, du må ta med frakt og norsk MVA på slutt summen .

 

Har handlet med mye rart :crazy:, det finnes mange rare selgere over der, har enda ikke blitt lurt :headbang: ( imangel av et bord :lol: ).

 

 

Arne Kjetil

Link to post
Share on other sites

Har handlet mye på ebay (datadeler og mc deler) aldri blitt lurt eller fått noe spesielt dårligere varer en lovet

pass på når dollaren ligger lavt og les nøye hva du byr på - har man problemer med engelsken/amerikansken så må man ha tunga rett i munnen

samme med paypal man betaler med (selv er jeg dritdårlig på teknisk engelsk og da sliter man)

og som de andre har nevnt : sjekk selgers referanser / karakterer

og det beste tipset : ikke bli for ivrig når du byr det er mange overivrige kjøpere der og ser de noe de vil ha- byr de som de skulle bli bitt av spillegalskapen

Redigert av jab (see edit history)
Link to post
Share on other sites

hei,

 

EBay er i likhet med QXL et auksjonsnettsted, dog med utvidet funksjonalitet og utrolig mye større. De samme "reglene" gjelder her som på QXL. Det er nemlig veeeeeldig lett å bli overivrig i budrundene. Fordelen med EBay, og forsåvidt også ulempen er størrelsen. Dersom du er ute etter en relativt vanlig vare er det som regel minst 10 stykker som selger og 1000 stykker som er interessert. Dette resulterer i et veldig likvid marked. Forferdelig kjedelig ord, men det betyr at prisen er så nært opp til markedspris som det er mulig å komme. mao. vanskelig å gjøre et kupp etter amerikanske priser, men jeg har sett at på enkelte varer har norske forhandlere fantastisk fortjeneste. Kan nevne at f.eks. Seiko klokker ligger på ca 50% av norsk pris på EBay inkl. norsk mva....

 

Dersom du handler på EBay så er det galematias å betale med noe annet enn PayPal, dersom det er eksplisitt bedt om f.eks. Wester Union i auksjonen eller i epost etter vunnet auksjon, ikke betal. Paypal er avhengig av omsetning og verner ganske bra om sine kjøpere. Western Union er oppskriften på svindel. Dersom kjøperen har en score over 98% for et gitt antall salg er du dekket gjennom Paypal inntil $2000, les Paypals regler for dette før du byr. Husk også å nulle paypal balansen slik at du belaster kredittkortet ditt. Gjennom nasjonalt og internasjonalt regelverk er du obsiktsvekkende godt dekket på kredittkortet ditt, merk kredittkort og ikke nødvendigvis debetkort. Uansett er det fordel å bruke paypal da de gir lett etter i kjøpers favør dersom f.eks. VISA legger inn en claim, tror rett og slett ikke de orker.

 

Vær obs. på andre "garantisystemer", de er som regel bare tull fra ende til annen.

 

Ebays tilbakemeldingssystem er bra, men sjekk validiteten og sjekk de auksjonene som er gått gjennom. Er noen tulinger der som selger varer til 1 cent og gir hverandre +, har selvsagt ingen praktisk betydning. Men for de siste 90 dager kan du sjekke hvilke varer det er gitt tilbakemelding på.

 

Vær også obs på at paypal ikke er underlagt amerikansk, eller for den saks skyld norsk finanslovgivning og det er tusenvis av misfornøyde paypal brukere, men det er millioner med fornøyde paypal brukere så jevnt over er det vel 99.9% at du blir fornøyd. Se f.eks. paypalsucks.com for historier der det ikke gikk så bra...

 

Husk å kalkuer inn frakt og norsk mva + fortollingsgebyr i prisen, dog vil mange av de mer erfarne ebay selgerne sørge for at varene kommer inn uten mva, men det er ingen garanti for det. Toll er det vel på veldig få varer nå, men dersom du kjøper sære ting, så sjekk med toll.no.

 

Dersom selger ikke ønsker å sende internasjonalt og du bare må ha den varen så bruk jetcarrier.no, fantastisk tjeneste!

 

Så er det jo det evig tilbakevendende problemet med garanti, her er det nok individuelt fra forhandler til forhandler hva som gjelder. for å være på den sikre siden så sjekk evt. opp med forhandler dersom det er dyre gjenstander det dreier seg om. Dersom det er rimeligere gjenstander kalkulerer jeg ofte med at går det skeis så tar jeg tapet. Det er også vanlig at forhandleren har en eller annen garantiordning, selvf. litt vanskeligere når den du handler med sitter i Hong-Kong. Men det blir litt opp til lommeboka også, dersom man synes det er greit å forholde seg til Hansen i byen selv om han er 50% dyrere enn på EBay så velger man selv. Man kan selvf. si til Hansen at jeg får denne varen 50% billigere en annen plass, men hvis jeg kjøper den her forventer jeg topp service, det er tross alt det du betaler for.

 

 

PS.

( dette er en tråd der det desverre er altfor stor forskjell opplevelsen av å ta risiko (handle fra utlandet) og realisere risiko (plotteren til $5000 sluttet å virke og selgeren fra Hong-Kong er, ja akkurat - i Hong-Kong) vs. det å ikke ta risiko (handle i Norge til $10.000) og dra med plotteren til hansen på hjørnet.

 

PPS.

Ja, det er tulinger i Norge også som ikke har skjønt hva loven om forbrukerkjøp faktisk betyr ie. rett til ombytte, erstatningsvare dersom reparasjon tar mer enn 7 dager etc. etc.

 

- anders m.

Link to post
Share on other sites

Jeg har handlet mye på e-bay med nokså varierende erfaringer. Jeg er helt enig med det som var sagt før (bruk PayPal, les selger sine referanser, les nøye salgsvilkår osv.), men vil bare nevne en ekstra risikofaktor: den norske posten :sad:

 

Jeg har opplevd at posten sendte en helt alminnelig pakke tilbake til senderen (jeg ble ikke varslet i det hele tatt) og etter en påfølgende krangel med senderen, måtte jeg dekke portoen (tur/retur Australia). En annen gang ble pakken liggende hos lokalt postkontor i seks (!) måneder osv. Det skjer riktignok sjeldent, men man må være klar over det.

Redigert av dumbass (see edit history)
01223.gif
Link to post
Share on other sites

delvis enig, posten norge har endel utfordringer, men dersom pakken kommer som EMS (Express Mail Shipment) får du tilgang på EMS-kundeservice i norge. Hadde nylig en opplevelse med en pakke som var adressert korrekt til meg, men i fortollingen hadde en tulle-toller punchet inn et 4 tall i stedet for et 6 tall på postnummeret i tolldeklarasjonen. Her bruker åpenbart posten denne adressen direkte.

 

Det resulterte i at min korrekt adresserte pakke kom til et poststed 3 mil unna i samme distribusjonsområde. De klarte da å sende pakken min til Oslo for omsortering før den snudde nordover igjen. Dette var altså en express pakke der det står "please rush to adressee". Express pakkene som det er betalt $$ for får samme behandling som en hvilken som helst annen pakke i norge bortsett fra at de leveres på døra. Dette gjelder der posten norge er agent i norge. For de andre speditørene går dette muigens endel kjappere.

 

Det skal nevnes at EMS-kundeservice er noen hakk over den vanlige kundeservicen i posten. Etter at jeg meldte om min pakke på villspor ble det satt egen kundebehandler på saken som ringte med daglig med oppdatering... Skuffende dog at posten norge ikke klarer å særbehandle ems pakker i landet.

 

Som dumbass peker på er EBay selgerne allergisk mot returpakker, de fleste kjører med minimale driftskostnader og hater returpakker. Flere av EBay "selgerne" er fullautomatiserte helt ut tom. tilbakemeldingene.

 

- anders m.

Link to post
Share on other sites

Et triks er også å se etter selgers egne bilder av varen. Er der kun brosjyrebilder er det ikke sikkert selger en gang har varen men har han tatt egne bilder har han i alle fall varen tilgjengelig...

Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808

Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram

If we grew our own food, we wouldn't waste a third of it as we do today. If we made our own tables and chairs, we wouldn't throw them out the moment we changed the interior decor. If we had to clean our own drinking water, we probably wouldn't contaminate it. Mark Boyle.

Link to post
Share on other sites

Jeg synes det er ganske uproblematisk å handle på ebay, men først og fremst mindre gjenstander og deler. Jeg ville nok tenkt meg grundig om før jeg hadde kjøpt noe dyrt(slik som f.eks en båt) på ebay eller hvilken som helst annen nettauksjon.

Redigert av ktpriv (see edit history)

Framtia på AIS

 

Seiling - den dyreste måten å reise gratis....

Link to post
Share on other sites

E-bay er nok hvernken bedre eller dårøigere enn andre nettauksjoner de, eller finn.no for den saks skyld. Jeg har kjøpt motorykkel på e-bay, gikk fitn som bare det, var i dialog med selger på mail først.... Har kjøpt en 30 fots SeaRay på innkassoauksjon i Florida via nettet.. eller så har jeg gjort ca. 10mindre innkjøp fra ebay den siste månden og alt har fungert perfekt... kjøpte også en Webasto 3500 for et par år siden også det gikk fint.... kjøpte også en Garmin 3010 for et år siden eller så, men der virket det å være noe mugg så jeg kansellerte handelen.... den var rett og slett for billig til å være sant...

Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. :smiley:

 

Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utført
Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832

Link to post
Share on other sites

hei,

 

Dersom du handler på EBay så er det galematias å betale med noe annet enn PayPal......

 

Vær imidlertid oppmerksom på svindelforsøk. Jeg er blitt forsøkt svindlet ved å få tilsendt en epost, tilsynelatende fra PayPal, med en link som tilsynelatende ser ut som PayPal sine websider. Logger man inn på denne mottar svindlerene både brukernavn og passord. Jeg ga tilbakemelding til PayPal om dette svindelforsøket, men mottok aldri noen tilbakemelding :nonod:

.... på dypt vann; igjen.... :diving: :sweat:

Link to post
Share on other sites

** men vil bare nevne en ekstra risikofaktor: den norske posten :sad:

Be alltid selger om å få tilsendt pakke nummeret, en kan da i det minste føle litt med på hvor posten roter ...........

Er dog ikke alle som gidder å yte den servicen :nonod: , husk ALLE pakker ( ihvertfall 99% ) kan spores via Postens sporing, den havner i systemet idet øyeblikket den blir scannet som "til Norge " ( det faktum at postens sporing ofte er nede + at den er treeeg med oppdatering .... )

Gjelde dog kun pakker sendt via USPS.

 

Har også en av postens sine kunde behandlere liggende i adresse boka ( direkte mail ), den har vist seg å være gull verd flere ganger :drink: , Postens "kunde service" ellers vet jo fa**n ikke hva de driver med :headbang:

 

 

** Jeg ga tilbakemelding til PayPal om dette svindelforsøket, men mottok aldri noen tilbakemelding :nonod:

 

Har sent inn tilbakemeldinger noen ganger, en vil da motta et standard svar..

 

Thank you for contacting PayPal. We appreciate you bringing this

suspicious email to our attention.

 

Commonly referred to as phishing, these emails are sent by fraudsters in

an attempt to collect sensitive personal or financial information from

the recipients. PayPal takes phishing threats seriously. Our fraud

prevention specialists are working 24/7 to help protect you and enable

the community to stay safe.************'

 

Er egentlig ganske greit å gjennomskue disse, bare følg den ene reglen, ALLTID logg inn via https://www.paypal.com/ (https://www.paypal.com/) .

 

 

Arne Kjetil

Redigert av Droll (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Og det koster å frakte båt fra USA.

 

....men har selv god erfaring fra å handle på Ebay. Har kun hatt ett eksempel på å nesten bli lurt med at selger tilbød seg å betale frakt på en Pioneer reciever om jeg gjorde opp via Western Union slik at jeg kunne se varen før jeg "utløste" pengene til selger.

 

Se også tidligere tråd.

 

(Finn.no har et system som heter Payex...og det funker).

Redigert av Jorg-1 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Vær imidlertid oppmerksom på svindelforsøk. Jeg er blitt forsøkt svindlet ved å få tilsendt en epost, tilsynelatende fra PayPal, med en link som tilsynelatende ser ut som PayPal sine websider. Logger man inn på denne mottar svindlerene både brukernavn og passord.

Generell kjøreregel for å unngå phising...klikk aldri på linker i mailer. Selv PayPal sier i de fleste mailer:

"

NEVER give your password to anyone, including PayPal employees. Protect yourself against fraudulent websites by opening a new web browser (e.g. Internet Explorer or Netscape) and typing in the PayPal URL every time you log in to your account.

"

Kan også være en god idee å sjekke c:\windows\system32\drivers\etc\hosts av og til. Her skal det ikke ligge noen oppføringer til vanlige websider på nettet så fremt det ikke er noe helt spesielt. Skulle du likevell være veldig usikker på om dette er en legal side og du blir bedt om å taste brukernavn og pasord. Prøv først med feil brukernavn/passord og se om du får en feilmelding. (Er en del annonser på ebay hvor du klikker på en link i annonsen, og tilsynelatende skal taste inn brukernavn og passord på ebay kontoen din på nytt). Siden flere også har samme brukernavn/passord på ebay og PayPal er det enkelt å hente inn brukernavn/passord og svindle.

 

Har forøvrig selv kjøpt en del via ebay med gode resultater, men kan av og til gå litt fort i svingene og overser vesentlig tekst i anonnsen. Kjøpte en gang en vare til 10$ og de shippet internasjonalt, men blingset på at de shippet kun UPS og ikke USPS. Frakt for denne varen til Norge med UPS kostet 155$, ordnet seg likevell, men les annonsen nøye.

Redigert av Larspo (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg kjøpte en brukt BMW 540 der en gang, en ganske risikabel sak å importere fra USA. Synes opplegget var ganske bra og selgeren virket seriøs. Skulle til å kjøpe enda en BMW der men det ble det ikke noe av og grunnen til at det ikke ble noe kjøp var en kone som satte seg på bakbena :sad: .

 

Naboen derimot har kjøpt flere biler over e-bay og han er super fornøyd. Bare man finner de rette folka så er mye gjort. Synes selv at man ser på annonsen om selgeren er seriøs eller ikke. Annonser med masse bilder og tekst, samt gjerne en link til en fin hjemmeside er eksempler på seriøse folk :yesnod: . Men selvfølgelig, USA er jo sleiping land nummer en så man må jo alltid være på vakt :nono: . Selv så dro jeg hele veien over til California og kikket på bilen jeg skulle kjøpe før jeg signerte kontrakten der og da. Det er nok ikke nødvendig med utstyr og den salgs men med biler og båter så er det litt viktig.

 

Men husk en ting, skal du kjøpe ting fra USA så har jeg hørt at du må holde deg langt vekk fra Mexicanere og Cubanere. De regjerer for det meste i Florida og innen alle bransjer. De har et rykte på seg for å være både frekke og sleipe som flatlus.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...