Jump to content

Hvordan "dreper" man dieseldyr?


Wasco

Recommended Posts

Et viktig poeng som trådstarter ikke har fått svar på er: Hvor farlig er dieseldyr?

 

Jeg er av den oppfatning at de danner slim som tetter filtre og i værste tilfelle dieselslangene. Hva med dieselpumpe, dyser osv.? Tror selv at de ikke kommer forbi filtre, men mulig jeg har feil. Et annet poeng er, når man har dieseldyr er det også vann til stede i tanken. Jeg i grunnen mer bekymret for vannet. Ser for meg at dieselpumpe, dyser osv. som er avhengig av dieselen for smøring av de bevegelig delene ikke er særlig begeistret for vann.

 

Fint om vi får til en seriøs diskusjon om faren med diseldyr og vann i dieselen.

SeaKing 38: Fire-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet.

Link to post
Share on other sites

Jeg i grunnen mer bekymret for vannet. Ser for meg at dieselpumpe, dyser osv. som er avhengig av dieselen for smøring av de bevegelig delene ikke er særlig begeistret for vann.

 

Fint om vi får til en seriøs diskusjon om faren med diseldyr og vann i dieselen.

 

Vannet legger seg under dieselen i tanken. Da kan man tappe det av tanken, om man har mulighet for det, og/eller drenere forfilter/grovfilter/vannutskiller for vann. Da slipper man å få det gjennom dyser og andre deler av drivstoffsystemet. Bruker man BioProtect2 i tillegg i riktig blandingsforhold, slipper man unna dieseldyr.

 

Jeg har uttalt i flere tråder at jeg er skeptisk til bruk av Hammerdown og Alron da disse emulgerer vannet inn i dieselen, men selvsagt bare til en viss grense. Det gjør ikke BioProtect2. Når vannet blir emulgert inn i dieselen, vil det nødvendigvis måtte passere brennstoffpumpe, dyser og andre deler av brennstoffsystmet. Om dette kan føre til korrosjonsskader, skulle jeg likt å vite. Men Alron har likevel også en smørende funksjon i tillegg til sin vannemulgerende egenskap.

Link to post
Share on other sites

Vet du hvilke i Stavangerområdet som har BioProtect2?
Dessverre ikke. Siddis Plast = Siddis Maritim nå til dags hadde det lenge, men har nå solgt ut siste rest. Sist gang jeg kjøpte var i Sagvåg på Stord i fjor sommer - og da rasket jeg med meg hele restlageret deres :-) Sikkert mindre arbeid å bestille det på nett. Tror Maritime Consultants sender.
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...