880 Svart 12.Juli.2004 Link til dette innlegget Svart 12.Juli.2004 Nå renner snart munnen over ,fikk faktisk lyst på en skikkelig antrecote selv om kl bare er 1/212. Som gammel pølsemaker sverger jeg til entrecote. Kjøp den største du ser i kjøttdisken og som har den største fettklumpen i midten, da er du garantert den møreste biffen. fettklumpen kan du skjære bort når du skal spise biffen.11/2 cm tykkelse. Marinaden blir best hvis du bruker ferske krydderplanter tilsett marinaden gjerne rødvin ikke bruk mer et par tre spisesjeer , Cognac gir også en nydelig smak på biffen. La kjøttet ligge i marinaden 5-6 timer på kjøkkenbenken da har kjøttet rukket og trekk inn marinaden og kjøttet har en fin romtemp ,dette er viktig. Stek kjøttet kun 2-3min. på hver side i en god varm panne. Pakk biffen inn i folie la den hvile i ca 10min. Nå kan du varme opp sausen trekke broccoli eller grønnsaker disse skal bare ha et lett oppkok på ca 3-4 minutter grønnsakene skal ha litt motstand nå du setter tennene i dem. Bruk salt og pepper først når du skal spise biffen , "Vell bekommen "håper maten vil smake Dette er en oppskrift som SMAKER. Foretrekker selv entrecoet da denne har mye smak, bør vere en tomme tykk. Entrecoeten foretrekker jeg med mye fett, dette smaker. Velger de stykkene som har fettet mest blandet i kjøttet. Selv er jeg noe enkel med krydder, salt, pepper og paprika. Av og til noe soya sauce dersom jeg kan la den ligge i mere enn 6 timer. Romtemperert kjøtt er facit.Foretrekker fløte bakte poteter til. Sitér dette innlegget Teori er når man vet alt og ingenting stemmer. Praksis er når alt stemmer, men ingen vet hvorfor. Praksis og teori forent: Ingenting stemmer, alt fungerer og ingen vet hvorfor. Link to post
Pjolter Svart 12.Juli.2004 Link til dette innlegget Svart 12.Juli.2004 Hmm -tar du imot middagsgjester Pjolter ? Suzuki Jada, stadig vekk :-) Bare ring på når du er i området , Du har vel nummeret så vidt jeg husker Pjolter Sitér dette innlegget I`!;I`m still confused, but on a higher level. FJORD 38 AC • Polar 20 Vp http://www.home.no/pjolter Link to post
eddy Svart 13.Juli.2004 Link til dette innlegget Svart 13.Juli.2004 Hei hei Det er like mange meninger om det å steke biff som det er "kokker". Felles for mange av dem (oss) er at resultatet er noe varierende. Hvorfor ikke ty til de som virkelig kan kjøtt? Her er en link til Gildes nettside som forteller litt om sin garantert møre biffkjøtt. Klikk også videre til oppskriftsarkivet nede til høyre. http://www.gilde.no/category.php/category/.../?categoryID=61 Her er også en link til nettsiden til Opplysningskontoret for kjøtt (OFK). Du husker sikker Fritjof i MatPrat-reklamene på TV. Det er det OFK som står bak. Her finner du alt du trenger og mer til - og det funker!! http://www.ofk.no/ Hvis du - mot formodning - ikke finner svar på det du lurer på så har både Gilde og OFK flinke folk som gjerne - og raskt - svarer på spørsmål. Lykke til og god apetitt. Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.