Jump to content

Sikring går ved tilkopling av landstrøm


NAL

Recommended Posts

Trenger litt hjelp her.

Ved tilkopling til landstrøm har jeg i det siste, flere ganger, opplevet at sikringen går. Noen ganger på landsiden, og ved et par anledninger i båten. Lar kabelen stå tilsluttet og vipper opp sikring - alt OK.

Landstrømmen forsyner en Victron 40A lader samt varmtvannsbereder. Ser at lader slår fullt ut ved tilkopling, men går deretter raskt ned til normal vedlikeholdslading. Et år gamle batterier. Har to landstrømskabler. Samme resultat med begge.

Er det slik at det er en "Peak" i det jeg kopler til som forårsaker dette?

Link to post
Share on other sites

Har samme problemet, men vet at det er en kontakt i salongen som tok svømmeknappen under trutningsprosessen før i sommer. Etter det slo jordfeilbryteren ut hele tiden. Skal ikke mere enn 30 mA strømlekkasje til jord før denne slår ut. Tror nok du har en jordfeil ett eller annet sted....varmtvannsberederen :confused:

Inn til barten, og borte vart`en Classiske Motorbåter

Link to post
Share on other sites

Hvis sikringene til kontakten på linjen du kobler til er små (hender det er litt begrensning på forbruk for landstrøm) og den i tillegg er av den kvikke typen, så hender det at de kan gå. Dette er iblant fordi enkelte apparater som inneholder kondensatorer trekker en god del strøm i startøyeblikket for å lade kondensatorene opp. De trekker gjerne en del strøm i noen millisekunder, og det kan være nok til at den går. Løsningen er gjerne å skru på sikringen et par ganger til kondensatorene er ladet opp, så pleier det å gå greit.

 

De fleste moderne apparater har gjerne en krets som styrer dette og unngår at kondensatorer trekker for mye i det apparatet skrus på, men det hender at de IKKE har det. Så, det KAN være dette, men la det også være rom for jordfeil, som nevnt over, og, for den saks skyld, en hel del annet :-)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...