Jump to content

Tips til kanoturer i Sør-Norge


Seilaren

Recommended Posts

Heisann!

 

Er det noen som har tips til noen kjekke kanoturer i Sør - Norge? Helst på vestsiden av fjellene, men kan godt kjøre østover for flotte naturopplevelser.. :thumbsup:

 

Ønsker ikke tips til små vann som ligger langs trafikkerte veier. ønsker å komme på turer litt avsides, gjerne en elv med noen små vennlige stryk for kano. Litt bæring må vi også tåle..

Link to post

Hvis du tar deg en tur bortimot så langt østover du kommer (i sør) ender du i Halden. Jada, jeg har fått med meg at du er allergisk mot østlendinger og ikke har spesielt høye tanker om oss, men du kan jo utfordre deg selv og dine fordommer litt... :lol:

 

Kontakt Halden Turistkontor og be om å få tilsendt informasjon om Halden-vassdraget. Da får du masse tips om padleturer i kanalsystemet og de tilhørende vannene. Fikk en informasjonspakke om dette for mange år siden, så det er helt sikkert enda bedre nå. Var tips om gode steder å parkere, campe, sanitæranlegg, ruteforslag ift fysisk form og ønsket lengde osv. Veldig mye bra informasjon.

Står også noe her

Link to post

Jada, jeg har fått med meg at du er allergisk mot østlendinger og ikke har spesielt høye tanker om oss, men du kan jo utfordre deg selv og dine fordommer litt... :lol:

:giggle: Hehe...

Fordommene er nok sterkest på nettet, og er stort sett humoristisk ment. Men det tor jeg de fleste forstår.. :wflag:

Uansett takk for alle tips. Registrer at dere har mye flate vann med sluser. Ikke akkurat noe ekstremsport.. :fishing:

 

Har padlet litt i Sira før Careka, men mest i Øvre Sirdal opp fra Lyseveien. Skal sjekke ut dette tipet.

 

Fortsett og kom med tips. Alt noteres... :thumbsup:

Link to post

Femundsmarka.På Femunden fra Sørvika (Synnervika) til Røa, deretter til Røvollen oppover 2 stk Roasten og innover mot Sverige er en sikker vinner. Kanksje litt langt å kjøre og til dels mye bæring, men veier langs vannet er det ikke.

Link to post

Hei ...

 

Dersom østlendinger og bevegelig vann ikke skremmer deg kan jeg anbefale en kanotur til Glomma. Strekningen Koppang - Rena er perfekt for nybegynnere, i slutten av august er denne strekningen flatt som ett spisebord med enkel tilgang til land de fleste steder. Tidligere i sesongen kan du forvente høyere vannføring og noe mer turbulens i smale partier. For oss vestlendinger fremstår Glomma som en flod og gir en ny dimensjon til kano/kajakkpadling. Det er gode forekomster av harr på hele strekket og gode teltplasser på øyene i elva, dette i kompinasjon med godt brensel de fleste steder sikrer kveldskosen. Beregn 3 padledager på turen, da har du god tid og kan la elva gjøre mye av padlingen.

 

Dersom du har padlet en stund kan du gjerne starte lengre opp i elva ved ulvdal, gjør oppmerksom på at dette krever noe erfaring og det er noen mindre bæreetapper (kraftverk og stryk) dersom du velger denne turen sett deg godt inn i kartet og gå i land i god tid før strykene da vannhastigheten øker dramatisk 200-300 meter før. Kurerte en kompis for all elvepadling i all fremtid på det viset ifjor. turen tar 4-5 dager avhengig av vannstand

 

Når det gjelder flattvannspadling kan jeg anbefale å ta Dyranut/Tinnhølen på hardangervidda som utgangspunkt. Herfra er det enkel tilgang til flere vann innover vidda med kun korte bæreetapper mellom vannene, returen er ofte enklere og mindre tidkrevende da en rekke elver binder vannene sammen og vannet renner rette vegen :)

 

Husk redningsvest og vantette pakkposer, Ha en god tur :)

Link to post

Hvis du tar deg en tur bortimot så langt østover du kommer (i sør) ender du i Halden. Jada, jeg har fått med meg at du er allergisk mot østlendinger og ikke har spesielt høye tanker om oss, men du kan jo utfordre deg selv og dine fordommer litt... :lol:

På torsdag reiser jeg til Moss for å padle kano i elevene/vannene der i 4 dager. Gleder meg stort.. :thumbsup:

 

Får vel komme med noen erfaringer etter helgen.. :flag_sw: (Det er jo nesten Sverige :giggle: )

Link to post

Kan anbefale en rekke steder i Telemark. Du finner mange gode tips i padleguiden for Telemark som er til salgs. Du finner den sikkert adrenaline. Men Telemarkskanalen og Herrevassdraget fra Herre og videre over og ned til Kragerø kan anbefales:-)

Link to post

Sverige og Danmarkstips:

 

Tross at tråden handler om Sør-Norge tilater jeg meg å anbefale midtre del av Klarelven i Sverige. Elvepadling i flere dager uten farlige stryk finnes på midtre del av denne flotte elven.

 

Via Oslo og Torsby og videre til litt nord for Støllet i Varmland finner man ca 10 mil med sammenhengende elv uten stryk og fosser.

 

Hvis man ikke gidder å padle driver man rolig nedover i samme fart som tømmerflåtene. Enkelte steder kan man stå fast på sandbanker hvis tørr årstid.

 

Det er lite villmark så mest naturlig å overnatte på pensjonater eller campingplasser.

 

Jeg kjenner kun midtre del av Klareleven ved Støllet hvor den bære-fri strekningen er. Hvis man derimot starter i Norge (Trysileleven) er det noen stryk og hvis man insisterere på å padle hel ned til vanern må man bære forbi noen demninger.

 

Eller er Gudenåen i Danmark en flott padleelev hvis man vil det gode liv uten stryk og mulighet for å lunchpauser på kro ved elvebredden eller en alpn utflukt opp til Himmelbjerget. (Har bare padlet litt av den 17 mil lange Gudeåen så jeg vet ikke hvor de fineste områdenen er.)

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...