Jump to content

Erfaringer med Tresfjord 28 ønskes


Pettern1972

Recommended Posts

Har vært og tittet på en Tresfjord 28 i dag, 77 modell med en Perkins 4108. Alt ser veldig bra ut tross alderen, bortsett fra skrogtrekk som må limes opp på nytt. Det er helt og pent, men løsnet. Setetrekk er også relativt slitne. En overkommelig jobb i mine øyne, kalesjen er 3 år gammel, men båten er ikke vvært på vannet de to siste sesongene grunnet sykdom, så den ser ny ut. Det er fint lite ekstrautstyr, men det er slikt som kan komme etter hvert. Det følger med wallas safeflame kokeapparat, badeplattform og ekkolodd, dregger og tauverk, opplagsbukker, presenning og stativ. Det er vel i grove trekk det som er, bortsett fra standardutstyret. Båten ser ellers meget velholdt ut. Noen som har erfaringer med disse båtene og kan fortelle litt om gode og dårlige sider på disse båtene og motorene. Ser de er priset rimelig høyt på finn.no. Den rimeligste ligger i 110 k mens den dyreste ligger i 250k.

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

Vi kjøpte en Trefjord 28 1980 i 2005. Det var vår første båt, så vi hadde ikke så mye å sammenligne med. Den hadde også en Perkins 4108. Vi hadde båten i tre år og hadde mye glede av den.

 

På de årene gjorde vi en del endringer med båten. Bla. annet laget vi luker av King Starbordplater i stedet for presenningen i taket på hardtoppen. Vi laget også dører av samme type plater foran stuverommet bakerst i båten. Vi støpte flaps på akter for at den ikke skulle ”sette seg” når vi gav på litt. Perkinsen klarte vi aldri å få helt tett for oljelekkasjer, så da vi kom over en brukt Yanmar 79 hk for en billig penge, ble det skiftet motor. Med denne motoren oppnådde vi en masjfart på ca 10 knop, toppfart på 14 knop.

 

Ellers var vi ikke helt fornøyd med køyene. Vi var som oftest to voksne om bord og ønsket oss ei dobbelkøye, men fant aldri noen god måte å få til det på. Plassen under kalesjen var større enn i de fleste båter av samme størrelse og etter at vi fikk montert uttak fra varmeren der ble dette et koselig sted å være. På varme sommerdager var det deilig med solseng der.

 

Som andre snekker rullet den mye med i sidesjø, men ellers var det en god sjøbåt og en flott båt å lære seg sjølivet på. Vår båt hadde ikke baugpropell, men det hadde det sikkert vært greit å ha.

 

I 2008 bestemte vi oss for å prøve å legge den ut for salg og det viste seg at den forsvant før vi fikk sukk for oss, til den prisen vi forlangte.

 

Alt vi gjorde med båten er beskrevet i ord og bilder i Amicas blogg, men den begynner å bli innholdsrik og vanskelig å finne fram i, selv om den er oppdelt i kategorier, så om det er noen av oppgraderingene du ønsker å lese om kan jeg være behjelpelig med linker.

 

Mvh

Ella

"Ja ha, ho e blank no, Folda;berre helgedagen. Men du skal få sjå henne ein dag når ho snakkar alvor. Da er ho eit vaksemenneske." (Olav Duun)
Amicas blogg
Jøa kystlag

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...