Erik Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Skal trimme riggen, men lurer på hvilken del som skal skrus på. Det er en gjenget "bolt"festet i dekk , og en i vantet. Begge disse får jeg fast nøkkel på. Men disse to går begge inn i hver sin ende av ett "mellom" stykke. Dette ser ut som det ikke er spor for hverktøy i. Hvilken av disse delene er det man skrur på? Jeg tipper bolten som vajeren avsluttes i? Quote Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post Share on other sites More sharing options...
FredT Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 (edited) Det er mellomstykket du skal skru på ja. De tre delene heter tilsammen en strekkfisk. Du stikker inn en stor skrutrekker - eller annet passer i midtstykket og skrur. Strammer den ene veien og slakker den andre. Edited September 27, 2011 by FredT (see edit history) Quote Kystskipper 1980 Fredrikstad Navigasjonsskole Link to post Share on other sites More sharing options...
Kjappfot Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Bruk en fastnøkkel til å skru istedet om strekkfisken har kanter. Quote Heller lite, men lekkert laget Link to post Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Den ned mot dekk kan du glemme, den er festet mot dekk og vil uansett ikke snurre rundt. Bruk skiftenøkkel eller fastnøkkel på de to andre. Om det er slik at du må bruke skrutrekker på en av dem, er det bedre du bruker det på vantet enn på midtstykket til strekkfisken. Det er lurt å gjøre rent gjengene og smøre dem opp med riggfett før du begynner. Får du varmgang i gjengene, er det veldig fort gjort å ødelegge dem. (strekkfisker koster litt mer enn man skulle tro var mulig, men det er ikke på strekkfiskene du skal spare skillemynt. Rigghavari koster flesk.) RSL Quote NestBest - Bestway 40, Oppegård båtforening Link to post Share on other sites More sharing options...
dvil Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 smøre dem opp med riggfett Interessant. Hva slags fett er dette? Altså, hva er (hoved-)ingrediensene og hvilke egenskaper har eller har det ikke? Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
snorken Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Interessant. Hva slags fett er dette? Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Sjøtunga Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Quote Et fyselig, humsk, hyrlig, smakelig, forskamma og behøvla tyske med fattelig mange bønhørlige lemper. Bruker kun kvemsord på BP! Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.