Erik Startet 27.September.2011 Del på Facebook Startet 27.September.2011 Skal trimme riggen, men lurer på hvilken del som skal skrus på. Det er en gjenget "bolt"festet i dekk , og en i vantet. Begge disse får jeg fast nøkkel på. Men disse to går begge inn i hver sin ende av ett "mellom" stykke. Dette ser ut som det ikke er spor for hverktøy i. Hvilken av disse delene er det man skrur på? Jeg tipper bolten som vajeren avsluttes i? Sitér dette innlegget Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post
FredT Svart 27.September.2011 Del på Facebook Svart 27.September.2011 (redigert) Det er mellomstykket du skal skru på ja. De tre delene heter tilsammen en strekkfisk. Du stikker inn en stor skrutrekker - eller annet passer i midtstykket og skrur. Strammer den ene veien og slakker den andre. Redigert 27.September.2011 av FredT (see edit history) Sitér dette innlegget Kystskipper 1980 Fredrikstad Navigasjonsskole Link to post
Kjappfot Svart 28.September.2011 Del på Facebook Svart 28.September.2011 Bruk en fastnøkkel til å skru istedet om strekkfisken har kanter. Sitér dette innlegget Heller lite, men lekkert laget Link to post
RSL Svart 28.September.2011 Del på Facebook Svart 28.September.2011 Den ned mot dekk kan du glemme, den er festet mot dekk og vil uansett ikke snurre rundt. Bruk skiftenøkkel eller fastnøkkel på de to andre. Om det er slik at du må bruke skrutrekker på en av dem, er det bedre du bruker det på vantet enn på midtstykket til strekkfisken. Det er lurt å gjøre rent gjengene og smøre dem opp med riggfett før du begynner. Får du varmgang i gjengene, er det veldig fort gjort å ødelegge dem. (strekkfisker koster litt mer enn man skulle tro var mulig, men det er ikke på strekkfiskene du skal spare skillemynt. Rigghavari koster flesk.) RSL Sitér dette innlegget NestBest - Bestway 40, Oppegård båtforening Link to post
dvil Svart 28.September.2011 Del på Facebook Svart 28.September.2011 smøre dem opp med riggfett Interessant. Hva slags fett er dette? Altså, hva er (hoved-)ingrediensene og hvilke egenskaper har eller har det ikke? Sitér dette innlegget Link to post
snorken Svart 28.September.2011 Del på Facebook Svart 28.September.2011 Interessant. Hva slags fett er dette? Sitér dette innlegget Link to post
Sjøtunga Svart 28.September.2011 Del på Facebook Svart 28.September.2011 Sitér dette innlegget Et fyselig, humsk, hyrlig, smakelig, forskamma og behøvla tyske med fattelig mange bønhørlige lemper. Bruker kun kvemsord på BP! Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.