Trude III Startet 7.Mars.2003 Del på Facebook Startet 7.Mars.2003 Hei, Jeg har en båt som kun er utstyrt med Optimus parafinbluss (P155? 2 bluss!). Jeg har ikke plass til komfyr (Nidelv26). I alle fall ikke uten å måtte bygge om mer en jeg liker. Allikevel er jeg selvfølgelig litt missunelig på dem som kan varme halvstekte rundstykker m.m. Finnes det noen tips for hvordan man evt. kan få til dette ved hjelp av bluss? En eller annen type stålkjele med rist i bunn eller noe lignende? Håper noen i dette kreative forum kan hjelpe meg. Hilsen Harald Sitér dette innlegget Trude III Link to post Share on other sites More sharing options...
Pjolter Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Hva med en microbølgeovn med grill? Pjolter Sitér dette innlegget I`!;I`m still confused, but on a higher level. FJORD 38 AC • Polar 20 Vp http://www.home.no/pjolter Link to post Share on other sites More sharing options...
Sebaldus Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 MAn får kjøpt en slags kjele til å sette oppå bluss for å steike i. Har null erfaring med om dette gir et ok resultat, men det har kanskje andre? Vil du man kan få kjøpt noe slikt i en friluftsbutikk, campingutstyrsbutikk, på loppemarked, auksjon eller lignende? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Poseidon Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 En vanlig enkel gasskomfyr har også bare undervarme. For småting skulle det derfor være enkelt å rigge til noe som man setter oppe på gassblusset på komfyren. Hva med et rustfritt serveringsfat, av den litt høye typen med et enda høyere lokk? Med å legge inn en rist i midten burde det kunne gå bra....? Forøvrig er en ekte komfyr langt å foretrekke. Det har vi hatt også i de mindre båtene, og det er bare herlig når man kan sette seg rundt langbordet med helstekt lammelår rett fra komfyren, med plenty usunnt fett og den litt sprø hinnen som smaker så himmelsk godt! Varmen smørkringler til kaffen er heller ikke å forakte..... Sitér dette innlegget Med vennlig hilsen POSEIDON Link to post Share on other sites More sharing options...
Sigurd Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Hei Primus lager ei grei lita kasse som du parkerer oppe på blusset. Vi har den på gassblusset på tredje sesongen nå. Mor er helfrelst. Kassa er ca 25x25x25cm og har invendig to steikeformer. Håndtak på to sider og topp og et lite termometer på siden. Den er såre enkel og er et greit alternativ til installering av steikeovn. Pris: tipper 750 - 1000kr nå. mvh Sigurd Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
PanPan Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 For en ca. 15-20 år siden var det i handelen en ringformet form med lokk som man kunne "bake/steke" brød i over et bluss. Denne var tiltenkt nettopp lystbåtmarkedet. Formen var i aluminium. De som har stått bak disken en del år i båtbutikkene kjenner kanskje til denne. Men ellers, en tanke fra en komplett udugelig båtkokk: Hva med en stekepanne med lokk for varming av halvstekte bakevarer? Det finnes jo slike som har en viss høyde?? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Lars H. Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Hei. De første årene vi hadde Trudelutt hadde vi vanlig Optimus. Vi stekte ikke brød, men vafler! Det er sikkert noen som husker de gamle vaffeljernene som en hadde oppå kokeplaten på komfyren. Med Wallas Safeflame keramisk kokeapparat som vi har nå blir det for lite varme til slikt, men det fungerte utmerket med Optimusen. En gang vi lå i Dragsund ble det nærmest kø ved rekken av vaffelsultne folk fra nabobåtene da duften bredde seg! Så ta en tur i kjeller og loft hos mor eller svigermor, kanskje det ligger en slik jernklump der? Lars H. Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post Share on other sites More sharing options...
Pjolter Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Eller hvis du har landstrøm ombord, et hvilket som helst vaffeljern.. Vi sprer vaffellukt ofte Pjolter Sitér dette innlegget I`!;I`m still confused, but on a higher level. FJORD 38 AC • Polar 20 Vp http://www.home.no/pjolter Link to post Share on other sites More sharing options...
PanPan Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Pjolter: Eller hvis du har landstrøm ombord, et hvilket som helst vaffeljern.. Vi sprer vaffellukt ofte ... .....kremt.... selv har jeg nok veeeeeldig lang ledning en gang i blandt, men ikke av den elektriske typen. Hører til samme klubb som Lars H., oss som har svigermors gamle jernklump ombord. Du verden hvor godt det kan være med gammeldags stekte vaffler på utsiden av Koster! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Mariell Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Vi har en liten gassgrill. Selges på Statoilstasjoner. Setter man på lokket går det greit å steke halvstekte rundstykker på svak varme . Har også forsøkt halvstekt brød. Det ble ingen suksess. Den er jo ikk til bruk i byssa, men ett alternativ er det. Har lurt på å få klippet til ei gammal grillrist. Slik at den passer inni den største kjelen. Tror det skulle gå greit på blusset i båten. Er også sugen på en stekeovn, men så er det det med skapplass som forsvinner da. Per Sitér dette innlegget MEDLEM I KNBF VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP Link to post Share on other sites More sharing options...
Mariell Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Bestemors vaffeljern er en del av standard utrustningen Per Sitér dette innlegget MEDLEM I KNBF VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP Link to post Share on other sites More sharing options...
Lars H. Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Hei. Og hvordan piske krem uten mixmaster? På denne måten? Eller på denne måten?? Lars H. Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post Share on other sites More sharing options...
BEG Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Lars H.: Hei. Og hvordan piske krem uten mixmaster? Eller på denne måten?? Lars H. Hei Den ideen lanserte jeg i Sandspollen for 7-8 år siden. Var du der, eller er ideen så åpenbar?? Mvh. Bjørn Sitér dette innlegget Jeg har muligens ikke alltid rett, men til gjengjeld tar jeg aldri feil. Link to post Share on other sites More sharing options...
Lars H. Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 BEG: HeiDen ideen lanserte jeg i Sandspollen for 7-8 år siden. Var du der, eller er ideen så åpenbar?? Nei, jeg fant bildet i siste nummer av Praktisk Båtliv. Men jeg husker at en kamerat av meg i skoletiden satte en visp fra en mixmaster rett i chucksen på en vanlig drill. Og så nedi fløten og full speed. Etter to sekunder var bollen tom og Tor hvit! Lars H. Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post Share on other sites More sharing options...
Mariell Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Ja. hva skulle vi gjort uten bestemors gamle kjøkkenutstyr. Tror forøvrig de håndmixerene selge fremdeles. Men den vi har ombord hos oss er av fiin gammel aargang. Imponerer nesten mer med ei nylagd bløtekake. enn vafler. Lå for noen år siden på Skrata ved jomfruland. Hørte tillfeldig at Madammen i nabobåten hadde bursdag. Heldigvis hadde vi en kakebunn, så jeg gikk ombord å lagde ei bløtekake. Ansiktsutrykket hennes når jeg kom på land med kaka, kommer jeg aldri til å glemme . DET ble suksess. Største problemet er å huske kakebunn. Har ikke forsøkt. Men å grille ett sukkerbrød tviler jeg veldig på om går. Per Sitér dette innlegget MEDLEM I KNBF VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP Link to post Share on other sites More sharing options...
Ben Svart 7.Mars.2003 Del på Facebook Svart 7.Mars.2003 Har du en litt høy gryte og rist, går det fint med halvstekte rundstykker på bluss. Du må bare huske å snu dem etter halve steketiden. Men det som virkelig funker bra, er å finne en passende stein til gryta. Ned i gryta med steinen, og rundstykkene oppå. Men vil nå likevel ha komfyr. Begrenset hvor mange rundstykker du får plass til i ei lita gryte. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Jolla Svart 8.Mars.2003 Del på Facebook Svart 8.Mars.2003 Harald L: Allikevel er jeg selvfølgelig litt missunelig på dem som kan varme halvstekte rundstykker m.m. Finnes det noen tips for hvordan man evt. kan få til dette ved hjelp av bluss? En eller annen type stålkjele med rist i bunn eller noe lignende? Hilsen Harald Har selv denne 12 volts ovnen http://www.baat.aller.no/waeco/ MOBITHERM Car Oven. Bruker no j**l.. med strøm men duger til ostesmørbrød og småretter. Kanskje et alternativ i nøden?. Ellers har vi prøvd rustfrie gryteskrubbekluter i bunnen på en kjele og frosne baguetter ovenpå. Fungerte meget bra men styr unna varianten med hvitløkssmør da dette drypper ned i kjelebunnen og skaper noe (veldig mye ) røyk. Jolla Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
BEG Svart 8.Mars.2003 Del på Facebook Svart 8.Mars.2003 Sigurd: Hei Primus lager ei grei lita kasse som du parkerer oppe på blusset. Den er såre enkel og er et greit alternativ til installering av steikeovn. Pris: tipper 750 - 1000kr nå. mvh Sigurd Kjøpte slik i fjor og er meget godt fornøyd. Halvstekte rundstykker puttes i til frokost. Lasagne til middag er vel ikke vondt!! Jeg ga ganske nøyaktig 1.000 NOK for "ovnen". (egentlig en uhørt pris, produktet tatt i betraktning.) Mvh. BEG Sitér dette innlegget Jeg har muligens ikke alltid rett, men til gjengjeld tar jeg aldri feil. Link to post Share on other sites More sharing options...
Trude III Svart 10.Mars.2003 Emnestarter Del på Facebook Svart 10.Mars.2003 Hei og mange takk for gode svar. Man kan jo bli sulten av mindre! Er det noen som kan fortelle meg hvor jeg kan få kjøpt en slik Primus kasse? Jeg bor i Oslo. Hilsen Harald Sitér dette innlegget Trude III Link to post Share on other sites More sharing options...
BEG Svart 10.Mars.2003 Del på Facebook Svart 10.Mars.2003 Er det noen som kan fortelle meg hvor jeg kan få kjøpt en slik Primus kasse? Jeg bor i Oslo. Primus har eget utsalg i Oslo, her er opplysningene PRIMUS AS Postboks 77 Bogerud 0621 Oslo Besøksadresse: Johan Scharffenbergsvei 91 Tlf.: 2338 4320 Fax: 2338 4340 Ordrekontor: 2338 4350 Butikk: 2338 4330 E-mail: post@primus.no Internet: www.primus.no Mvh. BEG Sitér dette innlegget Jeg har muligens ikke alltid rett, men til gjengjeld tar jeg aldri feil. Link to post Share on other sites More sharing options...
Marø Svart 10.April.2003 Del på Facebook Svart 10.April.2003 Tok opp en gammel tråd. Lars H. hadde et forslag om å demontere sveiven på en håndmikser for så å sette på en drill. Enda enklere er det å bruke vispen fra en stavmikser i drillen. Det gjør det mulig å bruke små boller til pisking. Supert hvis man bare skal ha krem til Irish Cofee. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
bliss X Svart 10.April.2003 Del på Facebook Svart 10.April.2003 Tror ikke du trenger å gjøre det så avansert. I den forrige båten vår (maken til Trudelutt) brukte vi jerngryte med lokk til halvstekte rundstykker. Må bare passe på å snu dem ofte ved å riste på gryta. Det fungerte, men hadde sikkert fungert ennå bedre med en rist oppi gryta. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Lars H. Svart 10.April.2003 Del på Facebook Svart 10.April.2003 Hei Lasse. Hvordan får du pisket krem til Irish Coffe fra en jerngryte med rundstykker? Lars H. Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post Share on other sites More sharing options...
Suzuki Svart 10.April.2003 Del på Facebook Svart 10.April.2003 Potensiale for at man IKKE trenger fler IRISH COFEE da, når man tilbereder de sammen med rundstykker over blusset i byssa ? Fra spøk til alvor, ingen som har et bilde / skisse av en slik kasse. Hvis den koster 1000 spenn, må en blikkenslager kunne lage den billigere av noen syrefaste plater elns. Noen som er interessert ? Suzuki Sitér dette innlegget No boat needed.. Link to post Share on other sites More sharing options...
Sigurd Svart 10.April.2003 Del på Facebook Svart 10.April.2003 Hei Suzuki Skal ta noen bilder av kassa i morgen og sende deg Sigurd Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.