Jump to content

Østfoldtreffet 2012 Newsflash og oppdateringer


Lovart låring

Recommended Posts

Om treffet

 

Idèen om å lage et eget Østfoldtreff kom den 22 desember 2011, etter overdrevent inntak av wienerbrød og kaffe. Egentlig var tanken å lage et lite uhøytidlig treff på Edholmen. Vi la derfor ut en tråd på baatplassen.no, hvor dette ble diskutert med andre medlemmer, og vi fikk både ris og ros, samt andre forslag om treffsteder. Etter hvert som diskusjonen raste, fant vi det nødvendig og reise ut dit på en liten befaring. Synet som møtte oss var egentlig relativt trist, og etter en samtale med grunneier bestemte vi oss for å finne et annet sted avholde vårt lille treff. På veien hjem kjørte vi innom Sand Marina, egentlig mest for moro skyld for å se hvordan det så ut der. Og dermed var undertegnede totalt forelsket. En kjempeflott havn, med store muligheter tenkte vi. Vi tok en prat med innehaver av Sand Marina som tente på vår idè, og samarbeidet var i gang. Vi la ut en invitasjon til Sand Marina, og tilbakemeldingene og positive kommentarer har vært overveldende. Og dermed har vi spunnet videre på denne idèen. Både påmeldinger og samarbeidspartnere strømmer til hele tiden Vi har også fått hjelp og råd av flere som var med i arrangementskomitèen til Hortentreffet. Dette har vært til stor hjelp under planleggingen. Tanken er IKKE å forsøke å overgå det fantastiske Horten-treffet som dessverre ikke er lenger, men å lage vår egen vri. Etter hvert fant vi det nødvendig å ta med flere i arrangementskomitèen, og ”Pettern1972”’s frue ”Jeanette1979” ble med, samtidig som også ”Ella” kastet seg inn i kaoset vårt. Vi teller derfor i dag 4 gale redere og rederinner som skal prøve å få til en koselig helg for medlemmene på baatplassen.no. Vi har også fått uvurdelig hjelp av jakob på baatfrelst.com til å få laget en egen hjemmesiden. Maken til positiv ungdom skal man jammen lete lenge etter. Så vi fortsetter våre ville planer, og ser fram til å kunne presentere det vi håper blir Årets treff, nemlig Baatplassen.no Østfoldtreff 2012.

 

Vår hjemmesideadresse er http://ostfoldtreffet.baatfrelst.com

 

Denne tråden er en ren informasjonstråd, og spørsmål vedrørende treffet sendes enten på epostadressen: ostfoldtreffet@baatplassen.no, eller på trefftråden:

https://baatplassen.n...foldtreff-2012.

Fint om dere retter henvendelser på denne måten, slik at vi unngår å få en unødvendig lang tråd som er vanskelig å finne fram i.

Ha en fortreffelig dag og et trygt seilas!
Hilsen Arne.
 

Link to post
Share on other sites

baatplassen_vimpel_original.jpg

 

BAATPLASSEN.NO

ØSTFOLDTREFF 2012

 

Sted: Sand Marina, Spjærøy

Dato: 15-17 juni 2012

 

Det vil bli loddsalg, kåringer og aktiviteter for store og små redere og rederinner.

Dette er helgen som overraskelsene vil stå i kø!!!!

 

For mere info om Sand Marina, se deres hjemmeside

 

For påmelding, send oss epost med ditt navn, brukernavn på baatplassen.no, båttype, lengde og bredde til:

 

 

Påmeldingsfrist: 1 mai 2012

 

Vår hjemmeside

 

VELKOMMEN TIL TREFF

 

Hilsen

Pettern1972, Lovart Låring, Jeanette1979, Ella og Marida

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

baatplassen_vimpel_original.jpg

 

baatplassen.no Østfoldtreff 2012

 

NEWSFLASH NR 1!!!!!!!

 

Vi har nå vært så heldig å få til et samarbeid med Tjøme Radio, og vi er stolte av å kunne tilby våre gjester å ta SRC/VHF-eksamen på treffet.

 

De interesserte må selv skaffe pensumboken, og lese seg opp i denne, og vil kunne få avlegge eksamen som privatist. Det vil bli et lite intensivkurs på 2-3 timer før eksamen Pensumboken kan bestilles på nautisk forlag:

 

Boken er skrevet av Torbjørn Tombre og heter: Mayday, Pensumhefte for src sertifikat - praktisk bruk av vhf. ISBN: 978-82-92284-54-4.

 

Før eksamen avvikles må følgende leveres/fremvises:

 

*Utfylt taushetsløfte (gjelder som søknad, se Link)

 

*Passfoto av nyere dato med navn påført på baksiden (bildekvalitet og størrelse skal tilfredsstillekravene til passfoto).

 

*kvittering for betalt gebyr

 

*godkjent identifikasjonsbevis (bankkort, førerkort, pass)

 

Eksamensregler:

*Det er ikke tillatt å bruke hjelpemidler under eksamen.

 

*Eksamen består av 35 spørsmål med 4 svaralternativer til hvert spørsmål hvor kun et svar er riktig.

 

*Maks antall feil er 7, for å få bestått resultat

 

Prisen for intensivkurs + avlegge eksamen er KUN 695 kroner..

 

BETALING:

Gebyret for SRC/VHF-eksamen betales til Telenor Norge as, Kredittavdelingen, Strandgata 9, 7900 Rørvik

Bankkonto: 7058 06 66114

Melding til mottaker: SRC/VHF-sertifikat.

Merk at eksamensgebyret MÅ være innbetalt før eksamen avlegges, kvittering må fremvises ved eksamen. Konvertering til SRC/VHF blir fakturert i ettertid.

 

De som er interessert i å avlegge eksamen, send en mail til oss med navn og telefonnummer på: ostfoldtreffet@baatplassen.no Merk mailen: SRC/VHF-sertifikat.

 

Dette kun så vi har en oversikt over hvor mange som er interessert i dette.

 

Og igjen, velkommen til dere som har meldt dere på til Østfoldtreffet, og dere som ennå ikke er påmeldt, det er ikke mange plasser igjen, "først-til-mølla-prinsippet" gjelder.

 

Følg med, flere "Newsflash" kommer etterhvert

Redigert av Pettern1972 (see edit history)

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

baatplassen_vimpel_original.jpg

 

Baatplassen.no Østfoldtreff 2012

NEWSFLASH NR 2!!!!!!!

 

Vi har skaffet 100 t-shirts vi legger ut for salg på treffet.

Den har selvfølgelig baatplassen.no logo med påskriften Østfoldtreffet 2012.

For dere som ennå ikke har kjøpt baatplassen-vimpel, så er det ingen grunn til å være ”naken” når treffet er over. Alle som deltar på treffet med båt får gratis baatplassen.no-vimpel.

 

FØLG MED, FLERE NEWSFLASH KOMMER ETTERHVERT

Redigert av Pettern1972 (see edit history)

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...

baatplassen_vimpel_original.jpg

Baatplassen.no Østfoldtreff 2012

NEWSFLASH NR 3!!!!!

 

 

Per Klevås Schondelmeier som representerer krabbeogklo.no kommer og demonstrerer sitt produkt ”Krabberingen”

 

FAKTA OM KRABBERINGENKrabberingen er et fangstredskap laget av rustfritt stål og består I virkeligheten av to ringer forbundet av nett. I nettets bunn er det en ”agnpose” som man fyller og lukker posen. Nettet er laget av slitesterk nylon.

 

Med krabberingen følger også; 25 meter tauverk av nylon og to væler som holder krabberingen oppe.

 

HVORDAN GJØR DU?Krabberingen fylles med agn og senkes ned på havbunnen. Vent en times tid og hev krabberingen opp og se om det er fangst.

 

 

Det er strenge regler for fangst av krabber.

 

Reglene for fangstredskap for krabbe finner du i Fiskeri-og kystdepartementets forskrift 22. desember 2004 § 33 og § 33a. Forskriften finner du på Fiskeridirektoratets hjemmeside som J-135-2010. Hovedregelen her er at teiner skal utstyres med fluktåpninger slik som beskrevet i bestemmelsene. Men siden redskapet fungerer som en “glip” og ikke som en teine og settes ut fra bryggekanten eller en båt med agn og som trekkes opp når fiskeren med selvsyn ser at krabbe kommer inn over redskapet vil det ikke være naturlig med krav til fluktåpning. Derfor er det lovlig å bruke Krabberingen som fangstredskap.

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

baatplassen_vimpel_original.jpg

Baatplassen.no Østfoldtreff 2012

NEWSFLASH NR 4!!!!!!!

 

Fredag kveld’s får vi besøk av en kok-gal østfolding som er godt kjent fra tv-ruta. For å gjøre noe helt utenom det vanlige drar vi i gang med Båt-bingo på uteserveringen. Noen som har lyst til å gjette hve,m vi snakker om??

Stikkord: TV, Østfold, bingo.........

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

La meg gjette...

+hun+d%F8de+p%E5+stedet.jpg?o=2990855&w=638&h=480&ee=1237878132

 

Noen ganger ønsker jeg at jeg hadde "overnattingsbåt"... dette er ikke en av de gangene.

Vurderer å melde meg på VHF-kurset, og er glad det er på lørdag.

 

Jeg får bare mark av de der "this is luxusleif" og "to whisky og tre Bailys" er vel noe av det mer fornuftige de har liret av seg.

Ikke at jeg er så fin på det, men jeg klarer ikke være i samme rom som TV-apparater som viser Charterliv eller hva det nå heter. Blir fysisk syk av hele konseptet.

 

Men dere må bare kose dere, dere som ikke kommer unna... :lol:

Link to post
Share on other sites

  • 2 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Må si skuffelsen var stor da vi besøkte Sand Marina forrige helg. I marinaen er det KUN 3 gjesteplassser. 2 av plassene er det ok bredde på, en siste passer mindre båter. Vi ankom marinaen litt sent på kvelden, og trodde det bare var å legge seg til på båtplassene der. Men det var faste plasser ALLE sammen. Vi spurte sikkert folk i 10 båter som satt der på båtplassen sin å "koset" seg. Ingen sa hei eller velkommen. Og ingen visste om det var eller om evt hvor det var gjesteplasser.

Desverre var dette en dårlig opplevelse. Kiosken stengte tidlig, restaurangen var stengt. Veldig stille sted, med MYE mygg.

Håper det blir lika`r under treffet. Får dette er ikke en marina vi kommer til å besøke som gjester noe mer.

Link to post
Share on other sites

Trist lesning, vi var der for 14 dager siden, og da var det 7 gjestehavnplasser + longsideplasser ved servicebygget. De arbeider nå med å gjøre om noen brygger for å få flere gjestehavnplasser.Mygg var det skrekkelig med forrige helg, både i Høysand, Grimsøy og Edholmen.Kommer vel av kanonvarmen som plutselig dukket oppvil jeg tro. Vi satser på at alt er på stell til treffet...

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

Det er p.t. 67 tilmeldte------hvordan skal dere få plass til alle? 7 gjestehavnplasser + noen longside er langt fra nok kapasitet, og hva betyr "noen brygger" mht. antall gjesteplasser? :confused:

Ville vært trist om det ble kaos og for få plasser når alle ankommer--------- :cryin:

Not like everybody else----owner of metal boat and plastic car (Think) + MGB 68 mod.

Link to post
Share on other sites

Det er p.t. 67 tilmeldte------hvordan skal dere få plass til alle? 7 gjestehavnplasser + noen longside er langt fra nok kapasitet, og hva betyr "noen brygger" mht. antall gjesteplasser? :confused:

Ville vært trist om det ble kaos og for få plasser når alle ankommer--------- :cryin:

foto_sand_marina.jpg

Her er bilde av sand marina. Jeg har ringet inn longside plasser, kanskje 5 stk. Også ringet inn og satt kryss på de 3 gjesteplassene.

 

Som jeg skrev i et innlegg over, de jobber nå med å gjøre om litt på bryggene der nede for å få flere permanente gjesteplasser. De har lovet oss plass til 50 båter, noe jeg regner med at de klarer. Det er også plass til et par båter på siden ved toalettene, samt longsideplasser på det andre bryggeanlegget. Vi må belage oss på at vi ikke kan ligge alene i båser, men må "kladde" oss litt utenpå hverandre her og der. Et lite kjapt overblikk for 14 dager siden da vi var der, tilsa at Sand nok klarer å få plass til oss. Vi er som du helt riktig påpekte 67 påmeldte, de som er påmeldt etter 50 har fått beskjed om at de kanskje må ligge på svai.

 

Fint om videre diskusjoner taes på den andre tråden, da denne er forbeholdt newsflash og oppdateringer... Vi skal ha et møte med sand den kommende uken...

 

mvh

Pettern

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

Vi må dessverre meddele at båtbingoen går ut av programmet, da en lettere surrete bingovert har rotet med datoer for nok en sydentur... Men vi har en liten erstatning.

 

Min bedre halvdel Jeanette1979 gjør sin debut som quissmaster istedetfor. Det blir selvsagt også her premiering til vinnerlaget....

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

baatplassen_vimpel_original.jpg

 

Østfoldtreffet 2012

 

NEWSFLASH NR 11!!!!!!!

 

 

Tjøme Radio tilbyr kontroll av VHF-apparater. Det måles utgangseffekt og stråling av utstyr, noe som gir en god pekepinn på din VHF sin "kondisjon" Dette utføres så langt tiden strekker til de som har, eller tegner seg for lisens under treffet.

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

baatplassen_vimpel_original.jpg

 

Østfoldtreffet 2012

 

NEWSFLASH NR 12!!!!!!!

 

 

 

En av lørdagens høydepunkter vil definitivt bli Østfoldtreffets gummibåtrace ”Jula-Racet 2012” . Her blir det løp i 3 klasser. En klasse for barn opptil 10 år, en klasse for barn fra 10-16 år og en klasse for voksne fra 16 år og oppover. Det kommer nok til å bli litt spesielle regler i voksenklassen. Vi lover latter og moro, samt flotte premier. Gummibåter er sponset av Jula.no, avd Moss.

Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...