Jump to content

Bygge vannski i mahogny


egilwh

Recommended Posts

Heisan,

 

Et av mine vinterprosjekter er å restaurere en 19 fots mahognybåt fra 1964 som har en 70hk FORCE påhenger. Jeg tror at det skal være greit å dra vannski etter denne, men da må jeg jo ha vannski. På en mahognyklassiker kommer det ikke på tale å bruke plast, så da må jeg lage meg noen i mahogny. :sweat:

 

Jeg har funnet noen gamle arbeidstegninger fra 60-tallet på nett, dette er fra scannede utgaver av Popular Mechanics. http://books.google.no/books?id=AuADAAAAMBAJ&pg=PA177&lpg=PA177&dq=build+wooden+water+skis&source=bl&ots=asCerLBo26&sig=cZS7RVjmokaryDxETrg3B4M5E-M&hl=no#v=onepage&q=build%20wooden%20water%20skis&f=false

 

Jeg er litt i tvil om jeg skal bygge de i klassisk form, eller om jeg skal bygge dem mer moderne. Det vil vel være lettere å bruke moderne, går jeg ut ifra.

 

vannski.jpg

 

Tanken er å gjøre dette ved å laminere flere tynne mahogny kryssfinerplater med epoksy. Håper og tror at det skal være mulig å få platene til å holde formen etter laminering.

 

Noen som har gjort dette før her?

Link to post

Jeg har ikke gjort det før nei men tror jeg ville gått for tynn laminat og heller flere lag. Holder formen bedre da. Så tror jeg at jeg ville gått for en mere moderne utgave. Kjenner du noen som har et par kan du jo bruke de som gjigg. Er merket kurant får du sikkert kjøpt "bindinger" til de og

Link to post

Har stått mye på vannski av kryssfiner (fabrikkbygde), ser ingen grunn til at det ikke skulle gå greit å få til å lage slik du skisserer.

 

Ville lagd de etter litt mer moderne mønster, med konkav/tunellform under

Link to post

På hytta til en kompis har vi en gammel ski i tre som nå er lakket og pussa opp. Veldig pen. Det er av merket concave, og er en veldig god ski! Du burde lage smale ski da de er mye bedre å kjøre enn de nye breie plankene. Spesielt når du skal kjøre på en ski;)

Link to post

OK, takk for tips. Høres ut som konkav/concave er et fellestrekk. Skal da være mulig å få til det... Jobben blir å lage jiggen, den blir litt mer kompleks en tegningen over...

 

Får også se om jeg får tak i mahognyfiner (ikke kryss) og laminere med det. Oslo finerfabrikk er vel stedet.

 

Skal legge ut bilder etterhvert som jeg skrider frem.

Link to post

Ligger noen på ebay. Vet ikke hva det koster å få de sendt, men prisene var lave.. Da får du en god ski. Blir veldig pent etter noen lag med lakk..

 

Vi har bare en ski av den typen, så bruker vi en ny planke for å komme opp med. Men den gamle concaveskien er uslåelig. Tror de ble laget for å kjøre slalåm på vann..

Link to post

Takk for det. Kikket litt på nettet, men tipper vel at frakten tar knekken på handelen.... Dessuten, da får jeg jo ikke sjansen til å lage dem selv!! :) Viktig å ha noe som holder en borte fra gata og/eller sofaen! :)

Link to post

OK, takk for tips. Høres ut som konkav/concave er et fellestrekk. Skal da være mulig å få til det... Jobben blir å lage jiggen, den blir litt mer kompleks en tegningen over...

 

tror jeg bare ville lagd de flate i bunnen først, for så å slipt/pusset til en tunell under. Mye lettere å jobbe med enkeltkrumme flater.

 

står litt om design / bruk her: http://www.waterskis.com/Water-Ski-Buyers-Guide-s/12.htm

Link to post

Nå snakker vi! :) Dette var nyttig lesning, tunnelen gjøres med to langsgående "finner", og konkaven kan jeg evt gjøre senere, som du sier. Tror jeg skal lage flere par, og prøve det litt ut i praksis til våren.

Link to post

Hei, vet ikke om du har kommet lenger på vannski fronten men jeg har planer om å lage meg et par i helgen samt en wakeskate.

Hadde i utgangspunktet tenkt å lage et par vannski med old school stil slik som du sier, men tror dette blir gøy en gang eller to så blir de glemt.

Tenker derfor å lage et par wakeski/twintipski som virkelig gjør vannski artig spør du meg. (søk wakeski på youtube :thumbsup: )

 

Kan legge ut bilder av hvordan jeg velger å lage mine dersom du er interessert

Tenker å laminere de av kryssfiner med et lag glassfiber metta med epoxy utenpå.

Frykter at de blir tunge, men vi får se :lol:

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...