Jump to content

Bonpet Brannslukkingsampull


znick

Recommended Posts

Dette er en viderførng av innlegg fra dette emnet.

 

https://baatplassen.no/i/topic/91398-comfort30-mitt-prosjekt/page-19

 

"Znick, det er helt i orden. Oppussing og oppgradering omfatter mye.
Jeg ble ikke videre imponert over videoen egentlig. Tilsynelatende tar det svært lang tid før den utløses. dessuten har jeg sjøvannskjølt motor, derav lav arbeidstemp og ingen overflater med høy temperatur. Handlet slukkeskum i dag, håndholdt sprayboks fra europris. Ser ut til at de selger ut en del varer i denne kategorien til en grei pris. "

 

Jeg ser for meg at slukkeeffekten i et lukket motorrom vil være større enn det som framgår av det som vises i videoen.

 

Og hva er egentlig alternativet? Andre slukkesystemer basert på gass, krever at motoren utstyres med en innretning som slår av motoren for at slukkegassen ikke skal suges ut før den får effekt.

 

Denne linken viser til et konkret eksempel der en båtbrann som startet i motorrommet ble slukket v.h.a en Bonpet ampull: http://www.bonpet.no/content/10-referanser

 

Produsenten gir også følgende garanti:

http://www.bonpet.no/content/12-forsikring

 

"DET HAR TIL NÅ ALDRI FOREKOMMET FEIL PÅ BONPET-AMPULLER. PRODUSENTEN GIR DERFOR EN SELVFORSIKRING MED HVERT PRODUKT. ANERKJENTE TRIGLAV OG BARKLEY & LLOYD FORSIKRINGSSELSKAP UTBETALER INNTIL 1 MILLION DOLLAR DERSOM AMPULLEN SVIKTER VED BRANN INNENFOR DEKNINGSSONEN TIL AMPULLEN."

 

Fra mitt synspunkt må dette være en god forsikring for å unngå at brann i motorrom under drift, havner utenfor kontroll.

 

Bare som et innlegg i den debatten....

Redigert av znick (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Innlegg fra Jawik herfra https://baatplassen.no/i/topic/91398-comfort30-mitt-prosjekt/page-19

 

@Znick.

Som nevnt ovenfor høres Bonpet greit ut. Men slik denne virker må det jo en del flamme til for å utløse effekten fra denne og da er muligheten for at motoren er helt utenfor en hver hjelp/reparasjon. Og siden du likevel har et potte tett motorrom ville jeg heller (eller i tillegg) satset på en god røyk varsler i motorrommet, slik at jeg selv får en mulighet til å gripe inn før alt er ødelagt. Som oftest er årsaken til ubehaget at en kabel e.l. materiale begynner å smelte og da er det røykutvikling med påfølgende røyk før eventuelle flammer oppstår.

 

Jeg er enig med deg i det du sier. Røykvarsler i motorrom er et godt tiltak, som et tillegg til brannslukkingsutstyr. Denne ampullen er fra mitt ståsted, ment som en siste skanse dersom katastrofen skulle være et faktum. Ampullen utløser seg ved 90 grader, og det vil det fort bli i et lite mottorrom (jeg har seilbåt) om en brann skulle være et faktum. For meg er dette en erstatning for halonslukkeren jeg hadde i min forrige båt. Jeg fant ikke noe bedre alternativ....

Redigert av znick (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...