Jump to content

Bytte av starter selv på Mercruiser 5.0 2004


Hosse

Recommended Posts

 Hei,

Har funnet en båt med en 2004 5.0L Mercruiser. Dessverre er stareren gåen. Starter innimmellom etter at man har banket på den. Ergo, den må byttes. Ser på Ebay at de ligger på 5-600 kr bare. MEN det store spørsmålet er om man klarer å bytte dette selv? Motoren er også i et rimelig trangt område, så her vil man nok jobbe i blinde..

 

HVIS jeg ikke skal gi meg inn på dette selv, finnes det da mekanikere som kan ta dette når båten står i vannet, eller må den opp på land?

 

Veldig takknemlig for svar!

 

Mvh
 

Link to post
Share on other sites

Å jobba i blinde er vel ikkje noka løsning, men det kan vera løsning å bruka speil, sjølv om det blir tungvint.

Hvis det ogso er slik at du treng å brekka armane på to eller fleire plasser for å komma til med verktøy, trur eg at det er lurare å hiva motoren ut for å skifta denne starteren.

 

Magne

Link to post
Share on other sites

@dinamo Ja, kommer jo til å kjenne på starteren, så jeg kommer nok til og kan som du sier bruke speil. Mulig også jeg får ned hodet/overkroppen.. Bortsett fra dette, er det en stor jobb å bytte dette selv? Ser ut til å bare være en par bolter. 

Link to post
Share on other sites

Det er forholdsvis rett frem å sku av starteren, på din motor er det vel bare to bolter som fester starteren nedenfra og opp i blokka, disse løsnes, og starteren dras rett ut, motsatt prosedyre for montering.

Tilgang er ofte det verste, har man gjort det noen ganger går det vanligvis greit å skru uten å se hva man skrur på, og kun føle seg frem, men dette bør være overkommelig for de fleste.

 

Batteriet bør selvfølgelig kobles fra først som TMe nevner, og du bør lufte litt ekstra i motorrommet slik at det ikke er noe bensindamp der dersom det skulle komme en gnist fra noe mens du holder på.

Pass også på at du kjøper en starter av en viss kvalitet, beregnet for marinemotor, som er gnistsikker.

Redigert av adeneo (see edit history)
Link to post
Share on other sites

@adeneo: Takk for tips! Ja, det er som sagt trangt der. Jeg har fått opplyst at man ikke trenger å ta ut motoren for å bytte starter heldigvis, men når du sier den er skrudd fra undersiden blir jeg litt bekymret likevel.. Håper ikke de 2 boltene butter i bunn av båten. Starter er bestilt i dag i hvert fall, så jeg håper den kommer på onsdag. Det er da jeg overtar båten også.

Link to post
Share on other sites

Dersom det er en 2003 modell, kan det vel være at det er en bolt fra undersiden, og en inn den "vanlige" veien, det er litt forskjell på modellene hvis jeg husker riktig, men husker ikke akkurat hvilket år ?

 

Det spiller uansett ikke så stor rolle, det er nok plass til å få ut boltene, og du trenger jo ikke ta boltene helt ut, kun et par centimeter nedover for å kunne dra starteren bakover osv.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...