Jump to content

Are Wiig seiler nonstop Lindesnes - Nordkapp for å slå rekord


Popeye70

Recommended Posts

Are Wiig, som neste år skal delta i Golden Globe, seiler singlehanded og nonstop fra Lindesnes til Nordkapp i sin OE32 for å teste båten og prøve å slå rekorden som ble satt av en Pogo 10.80 med fullt mannskap.

 

"– Jeg skal seile båten brutalt, og se hva som ryker. Båten har ny rigg, nytt dekksutstyr og nye seil, uttalte Wiig før start. " (https://www.seilmagasinet.no/innhold/batfolk/?article_id=49390)

 

Jeg regner med at han legger ut info her når han kan: https://www.facebook.com/aresailing/. I tillegg har han tracking her, men det ser ikke ut til at den er oppdatert på noen timer: https://share.garmin.com/1222a668d10f44088e0218dc43b8ec2d

 

Hvis du vil være med og støtte Are frem mot regattastart i 2018 kan du bidra her: https://www.spleis.no/project/10748

 

Disclaimer: Jeg er ikke tilknyttet Are Wiig på noen som helst måte, men er stor fan av prosjektet hans.

SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL

Link to post
Share on other sites

Popeye70 skrev 53 minutter siden:

– Jeg skal seile båten brutalt, og se hva som ryker. Båten har ny rigg, nytt dekksutstyr og nye seil, uttalte Wiig før start. "

 

får håpe den er like velbygget som Missy en annen OE 32

 

Några hundra sjömil sydväst om Azorerna överraskades den svenska OE32:an Missy under onsdagen av ett lågtryck som förde med sig 10 meter höga vågor och vindar på 25 sekundmeter. Båten ska enligt uppgift kapsejsat åtta gånger i den svåra sjön, och slagit runt flera varv. Besättningen sände ut Mayday, men avböjde räddning när man kunnat konstatera att både båt och besättning klarat sig utan allvarligare skador. Svenskarna var ursprungligen på väg från Karibien till Azorerna men har nu lagt om kursen mot Madeira.

 

 

http://svenskalangfardsseglare.se/2015/05/09/svensk-bat-kapsejsat-atta-ganger-i-ovader-pa-atlanten/

 

 

 

S/Y Gunga Din

Link to post
Share on other sites

Maika skrev 1 time siden:

Jaja, jeg skjønner jo at dere på skråplanet ikke er så nøye på hvilken vei det skråner så lenge det ikke er stabilt;)

 

Hele poenget er at det skal skråne og bråke mest mulig. I vann til livet og med vind og sjøsprøyt i trynet. Det er jo det vi elsker! :thumbsup: 

Redigert av Popeye70 (see edit history)

SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL

Link to post
Share on other sites

Ser at han har mye å lære om PR fra de forrige som satte rekord. De var mye bedre på å informasjon. Skal han få sponsorer må han ofre noen timer på oppdateringer.

 

Jeg synes det er morsomt at han sannsynligvis vil bruke kortere tid enn de som satte første rekord. Fullt mannskap i rå båt mot singel handed i liten gamme båt. Viktig at utstyr holder.

 

Litt lyst på ett slik prosjekt. Men det må være med fullt mannskap, og i en rask båt. Med varmeapparat. Og helst liten nok til å ta på lastebil hjem. Kan dukke opp en mulighet i 2019.

Link to post
Share on other sites

pacuare skrev 1 time siden:

Ser at han har mye å lære om PR fra de forrige som satte rekord. De var mye bedre på å informasjon. Skal han få sponsorer må han ofre noen timer på oppdateringer.

 

Dette er vel problemet med et slikt one man show på økonomibudsjett. Hans fokus er på båt og seiling, ikke PC og "innpakning". Jeg ser at han har fått med seg Jon Amtrup på presse og PR, men det mangler endel på fancy-faktor og moment.

 

Jeg håper DN-artikkelen denne uken kan gi litt blest og prosjektet og forhåpentligvis vekke opp et par sponsorer. Det trenger han! Artikkelen er dessverre bak betalingsmur: https://www.dn.no/dnaktiv/2017/10/11/2052/Vannsport/setter-seil-mot-ni-maneders-total-isolasjon

SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL

Link to post
Share on other sites

Jeg er feit, (over) førr og ferdig, ikke vill og gæærn. :giggle:

 

Dessverre har jeg ikke DN-abonnement selv, men Jon Amtrup har lagt ut bilder av papirutgaven: https://photos.google.com/share/AF1QipNSBc3AEfbEIeZ7bRLoZIMdTV8ZTJwusWz3pQO1bIGYw2SxdLYaoSK9V6PeqwzEUA?key=Q2JlWHB3elJucDVYQzZBSUhIb3R2MDBTbHJEYk1B

SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...