Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. ne.andersson

  Maxi 95, vurderer salg, trenger hjelp til å finne riktig pris

  OK - takk for hjelpen. Ja jeg vet at det trekker ned noe at den ikke har rollefokk men å andre siden så har man jo da mulighet å velge alt fra å gå med stormfokk til 150% genoa så jeg vet ikke. Nei dette er faktisk en av dem siste med inn-støpt blykjøl så her er det ingen kjølbolter å være urolig for. Ja det er akkurat det som gjør meg forvirret men det var en her på forumet som jeg har vært i kontakt med tidligere som har vært inne i den til 115 og fortalte at den var ikke mye flatterende innvendig.
 3. Mistet anker igjen Nils??
 4. Hei, Prøver å huske det, med det blir desverre glem av og til. Men tar hintet. Gjentatt kondensering på kontaktsettet i termostaten er sikkert årsaken til for høy motstand etterhvert her. Tusen takk for tipset til dere begge.
 5. Pinkvin

  Vedlikehold av Yamaha 5hk totakter - hva gjør jeg?

  Mange av sprayene vasker vekk tykkere fett/grease der det trengs. Smør heller punktene som trenger tykkere fett enn å "vaske" motoren med spray. Eller gjør begge deler :-)
 6. pappa_wolf

  Nordkapp 17ht prosjekt

  Flott jobbet. Jeg har ikke den store erfaringen i glassfiber arbeide, men henter masser av inspirasjon her. Mistenker at båten din blir en del sterkere enn originalt.
 7. Code0

  Norsk seiler med problemer utenfor New Zealand

  Nettopp. Gummijoller er utviklet for å kunne pakkes sammen og stue bort, er RIB prioriterer kjøreegenskaper når den er i bruk. Større ting en joller blir skyllt overbord på havet, konteinere og 140 fots seilbåter f.eks. https://www.giornaledellavela.com/2019/05/27/esclusivo-la-superbarca-di-40-metri-my-song-e-caduta-dal-cargo-che-la-trasportava/?fbclid=IwAR2O74tKksc9L0DKteTNhAKw2XihWb-yE9qdYK5difzXy4dB_dw4Hv8NKRY
 8. shipahoy

  Bergtatt på tokt - 2019

  Du kan få en grønn resept i tillegg til den blå https://sml.snl.no/grønn_resept
 9. Ennå fire bilbranner østpå i natt. Ingen indikasjon på at det er påsatt i følge operasjonsleder. Det står ingenting om hvilket drivstoff disse bilene har. Det burde absolutt blitt opplyst om så vi kunne leita etter eit mønster.
 10. noship

  Oslo - Kristiansand 21.juni.

  Nå kjenner ikke jeg hverken båt eller mannskap men ut fra egen erfaring kan det se litt ruskete ut PR nå. Men det er ustabilt og skulle jeg nedover med rask båt så ville jeg fulgt nøye med på vind og utnyttet de rolige tidene. Over Rakke og langesunds fjorden kan det være godt med sjø. Når du har passert langesundsfjorden kan du gå innaskjærs til portør. Etter dette blir det åpent ned til Risør. Men det er et ganske Ok strekke selv med litt vind. Lykke til og tenk på mannskapet som ofte får litt mer følelse av sjø enn skipper.
 11. Today
 12. Pinkvin

  Norsk seiler med problemer utenfor New Zealand

  Det jeg stusser på er en del antydninger på sosiale media i retning av at en går fra borde for tidlig. Men om en faktisk, eller etter egen vurdering er i ferd med å sette liv og helse på spill, hvorfor skal en ikke forlate en serieprodusert båt hvis det er mulig uten særlig risiko? En Bavaria 42 med noen år på nakken, snakker vi om verdi på 500- til oppunder en million? Og uansett, ingen verdi er verdt å satse helsa for. ------ Jeg kan forstå om man gjøre en ekstra innsats for å redde/ta vare på helt spesielle båter, men heller ikke da så en setter helsa til folk på spill. Å forlate en serieprodusert båt er vel i bunn og grunn ett søppelproblem, ikke noe mer. Kanskje en bør senke båten når en går av borde om det er dypt nok vann. ------- Hva er tanken bak alle disse greiene om å "redde båten"?
 13. Olevine

  Bergtatt på tokt - 2019

  Så kanskje noen av oss her bør foreslå for fastlegen å endre litt på den blå resepten? Min lege har akkurat startet på en to måneders seiltur, så han har muligens skjønt noe......
 14. Cheyenne

  Vedlikehold av Yamaha 5hk totakter - hva gjør jeg?

  Jeg har brukt silikonspray på min 9,9 Yamaha i de 10-12 årene jeg har hatt den og den ser nesten ny ut enda under dekselet. Det skal jo ikke angripe gummi heller, samt at det hindrer vanninntrenging i kontakter og lignende.
 15. Vanskelig å si, men jeg tror ikke du er far-off med 175k, men hvis du vil selge den raskt, så ville jeg nok gått litt ned i pris. Stort pluss med ny motor, men jeg vil tro det trekker litt ned at den ikke har rulleforseil. Denne er vel med jernkjøl, og det trekker kanskje også litt ned. Ser på finn.no at det ligger ute maxi 95 fra 115' (med ny motor, men bare et bilde) til 260'.
 16. -morten-

  Erfaring med skibsplast 660 2.8 mercury diesel?

  En kjenning hadde denne motoren og vannpumpa røk uten forvarsel, helt strøken båt og motor. Kosta den gang for ca 5-6 år siden 12000, bare for pumpa
 17. Antar at kjettingen er 20 år, det ser faktisk ut som om den er punktsveiset, det er synlig sprekk i så og si alle lenker. Jeg tviler på legeringen også, betydelig groprust enkelte plasser.
 18. Morten1989

  Motorbytte til Ford 2704et, svakheter som burde sjekkes?

  Heisann! Jeg har ikke vært hjemme siden sist nesten. Var bare hjemme i 3 dager før jeg måtte ut på sjøen igjen. Så nå kommer jeg hjem igjen i løpet av denne uka. Da skal jeg få testet mer. Har kjøpt inn ny oljetrykk måler. Så skal starte med å bytte den :-)
 19. Euklid

  Norsk seiler med problemer utenfor New Zealand

  Hvor ellers skal man stue bort en RIB?
 20. Pinkvin

  Scooterklovner...

  Må tro dere har rett. Tanken på at andre småbåter ikke gjør absolutt alt det de kan for å unngå å skade feks førere av vannscootere, seilere eller jf tidligere "hatobjekter" både her på forumet og andre sosiale medier, kajakkførere, svømmere, dykkere er svært skremmende. At det til stadighet dukker opp, offentlig, holdninger i retning "de får som fortjent", "de har dødsønske", "selvmordskandidater" osv viser vel langt på vei at holdningene til en del motorbåtførere er et langt større problem enn hvor mange vannscootere, seilbrett, kajakker, svømmere, dykkere det er på sjøen og hva de måtte finne på å gjøre. Egentlig ganske forferdelig at det har blitt sånn, at (båt)folk faktisk kan sitte å skrive offentlig at de ikke bryr seg om de lemlester eller dreper andre på sjøen. Hva faen er det som har skjedd med folk?
 21. Har satt opp en mindre forstøtningsmur av Aaltvedt forskalingsblokker. Nå ønsker jeg den hvit og lurer på om f.eks. Heydi har et produkt som vil sitte på denne type overflate eller om det finnes andre produkter som egner seg?
 22. Roger og Olina

  Motorbytte til Ford 2704et, svakheter som burde sjekkes?

  Hei igjen Morten. Hvordan går det? Byttet du til tykkere olje osv og ble det noen forskjell på trykket? Mvh Roger
 23. Pinkvin

  Hvaler - severdigheter?

  Fredagshølet/Papperhavn. Vet ikke hva som er i drift i Papperhavn i sommer, men uansett et fint sted/område å finne seg en plass og å være syns jeg. ----- Om du er på utkikk etter flere plasser i Hvalerområdet som du vil se nærmere på så er 10-15 plasser beskrevet av båtfolket selv, med kartskisse som du kan "klikke" rett inn på FB gruppa "På svai". Der er det også en Google maps løsning med ytterligere plasser, inklusive moringsbøyer, ankringsplasser osv. Og også oversikt over tømmestasjoner og tips til plasser nedover svenskekysten. Et greit sted å begynne om en skal planlegge tur, eller finner nærmeste havn når man er utpå.
 24. ozo

  Hjelp til installering av Mazda dynamo

  Slike generatorer har ingen mulighet for å justere ladespenningen. Forutsatt at årsaken ligger i regulatoren, har man dermed to muligheter: 1. Bytte regulator; 2. Lure den til å tro at spenningen er lavere enn den egentlig er. Den beste løsningen er en god, ekstern regulator med bl.a. temperaturføler på både batteri og generator. Dette gir mulighet for en optimal utnyttelse; dvs. størst mulig ladestrøm. En mye rimeligere løsning, for kun å øke spenningen, er å senke spenningen på "sense"-inngangen. Dette er høyst sannsynlig den rød/svarte kabelen (som ideelt sett ikke skal kobles til + på generatoren, men til batteriet. Dette for å kompensere for spenningsfall mellom generator og batteri). Siden du har knappe 13V, vil det passe godt med to seriekoblede dioder fra + på batteriet og til denne "sense"-inngangen. Regulatoren vil da tro at batterispenningen er en drøy volt lavere enn den virkelige, som dermed vil økes tilsvarende. Obs! Det er viktig at "sense"-kabelens forbindelser er gode. Om spenningen på denne uteblir, risikerer man at ladespenningen kan bli både 30 og 40V -noe som kan ta knekken på det meste. Diodene kan være nær sagt hva som helst av likerettertype, men en god løsning her er å bruke en såkalt likeretterbro. Disse finnes i de fleste elektroniske apparater beregnet på 230VAC, og kan også kjøpes for en billig penge. Koble "-" på denne til "+" på batteriet, og "+" på likeretteren til "sense" på generatoren. De to AC-kontaktene isoleres. Når det gjelder den andre generatoren, må du prøve å spore opp en beskrivelse av akkurat denne modellen, da det ikke finnes noen entydig standard verken for tilkoblingenes plassering, utseende, eller funksjon. Det vanligste er dog at turtellerkontakten står for seg selv. Prøve- og feile-metoden er heller ikke å anbefale, da en feilkobling kan bety en umiddelbar død for regulatoren -alt etter hvordan denne er utformet. Det er heller ikke gitt at man kan identifisere dem ved å åpne den, da alle de tre lederne kan gå til en umerket regulator, og da er man like langt. PS. På bildet ser det ut til at generatoren henger løst på den nedre festebolten. Da bør du i såfall spandere på en skive og en mutter for å presse den fast mot braketten.
 25. olalang

  Bayliner 2855 fra 1995 eller yngre ønskes kjøpt.

  Hei, jeg har en jeg vurderer å selge. 2000mod. Ligger i Tønsberg.
 26. Yesterday
 27. Pequod

  Hvaler - severdigheter?

  Brattholmen anbefales, nydelig sted nordøst for Nordre Sandøy, godt tilrettelagt for båtfolket av Halden båtforening. Det er også mulig å legge til på innsiden av Strømtangen fyr. Og utenfor Strømtangen fyr retning nordvest har du Flatskjæra.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...