Jump to content

Er sesongen over?


Olepo

Recommended Posts

Eller rettere sagt, når tar dere opp båten? Ser i flere tråder at flere allerede er på land eller på vei opp. (gjelder selvfølgelig de som har båten i vinteropplag på land).

 

Selv håper jeg på å få til noen korte turer til på tampen av sesongen, stadig optimist og satser på at vi fortsatt får noen dager med godvær :smiley:. Det er 2 organiserte fellesopptak i havna, første er 26.09, og andre 17.10. Jeg har ikke mulighet til å være med på første, så da blir det nok opptak 17.10. Vurderer også å få båten fraktet hjem i vinter fremfor å ha den stående i havna. Veldig praktisk i forhold til konservering, puss,  vedlikehold og tilsyn. Da er jeg også uavhengig av opptaksdatoer, må bare leie en kranbil. 

 

Og ja, jeg jeg er nok den tosken som gjerne står å sliter med stativ og presenning i kuling og sluddbyger :rolleyes:, lærer jo aldri....

Link to post
Share on other sites

Bruker båten 365 dager i året, bortsett fra skuddår, da blir det vel 366 dager. Ligger i Oslofjorden. Topp å være ute på sjøen midtvinters mens Eberspracheren sørger for god varme i båten.

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Seilbåten min er på sjøen året rundt, men flere venner av meg har skjærgårdsjeeper og små daycruisere. Forstår at de med skjærgårdsjeepene tar dem opp, men du så mange fine turer vi har hatt i daycruiserne når det nærmer seg juletider :smiley: Men hvis man ikke ser for seg å bruke båten vinterstid er vel sesongen over og like greit å få båten på land. Synes likevel det er trist at så mange ikke bruker båten vinterstid også, med varme klær og eventuelt et varmeapparat er vinteren også en fin tid å være på sjøen.

Edited by Hakkannen (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Tresnekka Tora er på land og får full motorovehaling. Hun er jo hobby, så sesongen er hele året rundt med båtpuss, mekking og snekring, enten hun er på land elle på vann.

 

Saowanee ligger på vannet og skal klargjøres for hummessesongen. Det er ingen grunn til å avslutte sesongen før det blir is og snø når du har lukket båt med varme. Hun blir liggende i boblehavn, men sesongen er slutt når hun dekkes til sent i november en gang. Og så er det ut igjen før Påske.

Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten Saowanee
Jeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................

Link to post
Share on other sites

De aller fleste tar vel båten på land i disse dager, i alle fall her på Sør/Øst- landet. Tror nok 95% av alle båter, både store og små, som stort sett er til sommerbruk, sier takk for seg i løpet av denne måneden. I den båthavna hvor jeg ligger ( Kristiansand), hvor det er plass til ca 400 båter, ligger vel 8-10 stykker ute på vinteren. Kommer nok sikkert mye an på hvor i landet man er, isforhold, uvær, vindforhold, etc. som jo nøye må vurderes før man lar farkosten overvintre på sjøen. Men det er jo klart at det finnes vel ikke noe finere enn en stille Januar-dag ute på sjøen,med fiskesnøre i handa.

Link to post
Share on other sites

Bruker høstferien til å pakke inn båten osv. pakker den ut til påske. Litt pause er greit, da blir gleden desto større når sesongen igjen er i gang.... Hadde en flott tur sist helg. Sesong fra april til september er greit...

Link to post
Share on other sites

Tror det blir en tur på land I løpet av den neste måneden. Men det blir bare en dag eller to for bytte av anoder og fjerning av 3-4 års groe under. Båter skal jo brukes...

Edited by index (see edit history)
"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Henger nok mye igjen av "gamle tradisjoner" når det gjelder opptak/uttak av vanlig fritidsbåt, i alle fall her på Sørlandet. Fritidsbåt var jo altid et sommer- fenomen, særlig  når man går tilbake til 60-70-80 tallet,, Ut på sjøen ca 1 Mai, opp igjen slutten av Septemper. Basta! :wink:  :wink:

Link to post
Share on other sites

Klart det er flott utpå nå, når været viser seg fra godsida!

Men så er det jo også greit å få gjort vinterklart før det blir for guffent å holde på...

Det blir nok til at skuta henger i stroppene innen september er omme!

 

Her er et par smakebiter fra turen for 2-3 dager siden:

bilde

 

bilde

Link to post
Share on other sites

Nei, for vår del er det ingenting som heter over, båtsesong hele året, og det gleder meg å se at flere og flere oppdager gleden av båtturer året rundt.

Båten er kun på land et par dager i året for vedlikehold, ellers ligger den klar for tur.

Link to post
Share on other sites

Med ny lukket båt av året åpner det seg muligheter fremover. Denne vinteren velger vi å legge den på land medio oktober, da maskinen skal få full 500-timers service med reg.reim-bytte og diverse jeg selv ikke ønsker å ta første sesongen. Satser på fagfolk og stempel i boka der. Utover det ønsker jeg å bli godt kjent i hver krok og krik i båten. Noen utbedringer samt litt puss og stell, det hører med til hobbysiden av båtlivet. Koser meg med det. Så får vi se til neste år om vi tyner sesongen til nærmere desember. Derfra til påske er det vintersysler som gjelder.

Link to post
Share on other sites

Har valgt meg vinterlagring hvor jeg selv kan bestemme når jeg vil ta den opp og ut igjen. Så lenge det ikke er is. Men tar den snart opp da det er min første vinter. Vil ikke bli overrasket av snø men jeg styrer med alt mulig. Har tenkt å gjøre en del ting før vinteren setter inn også.

Link to post
Share on other sites

Marinaen min har siste opptak 15. oktober, dermed blir man dessverre litt låst til det tidspunktet. Har inntrykk av at mange båtopplagsplasser i indre Oslofjord har opptaksfrist ila oktober (i alle fall av de som har en rimelig pris og OK beliggenhet for meg). Som opprinnelig vestlending er jeg også vant med at båtliv er en helårsaktivitet. Men vil nok uansett vente til jeg får en lukket båt (en ikke-DC type)  før jeg vil begynne med boblehavn og helårsligge. :)   

Goodspeed

GH10, Draco 21DC, Ryds 600 GTS, Askeladden Beetle 645, Mørejet 30 m/ KAD43, Viksund 340 St. Cruz m/ D6-370,  Viksund 340 St. Cruz m/ D6-370 #2

Link to post
Share on other sites

For min del er sesongen over snart.

Synes sommeren har vært helt grei, og har fått brukt båten mye.

 

Merker jeg blir litt "forsynt" utpå høsten når lavtrykkene har stått i kø. Og etter de store nedbørsmengdene ser ikke båten ut. Blir mer vasking enn bruk, hehe.

 

Så har bestilt opptak nå på Fredag. Kunne sikkert ventet noen uker til, men greit å få gjort litt før nattefrosten kommer.

 

Skal bli godt å komme inn under tak.

Og når høstklargjøringen er gjort, har hvertfall denne skipperen det det bedre i sjela når båten står beskyttet for vinterstormer og store snøfall.

Edited by sap_2000 (see edit history)

Mvh. SAP

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...