Jump to content

Ny "brukt" båt til 150 000,- 200 000,-


Sjø1

Recommended Posts

Hei

Har solgt båten jeg hadde og er på jakt etter en ny.

Som overskriften sier så er priseleiet 150 000 til 200 000,-.

- 19-23 fot

- overnattings mulighet til min 2 pers 

- Sitteplass til min 6 pers

 

Har sett litt på Bella 620 med 115 hk, ser ut til å være OK båt.

har også sett på Askeladden 645 Beetle, kjempe fin båt, men den er med mercery 1,7 liter diesel. Bør jeg styr unna pga motor eller er dette et kurrant kjøp.

 

Kom gjerne med flere tips og råd

Link to post
Share on other sites

Hei, jeg har hatt litt forskjellige daycruisere også med 1,7d fra Mercruiser. Tidvis synes jeg den får litt urettmessig negativ omtale. Bare å bruke den med fornuft og stelle dem pent så går den helt fint. Har riktignok hørt at 2005 og eldre har gitt trøbbel, men de årsmodellen har jeg ikke prøvd. Noen tips for bruk ac 1,7d: a) sørg for at vanninntak på drev er rent og fri for groe, 2) spray med marine service spray 2-3 ggr i sesongen, 3) alltid sørg for god arbeidstemperatur før turtallet økes. Har også bare lovord å si om Beetle, god kvalitet.

Link to post
Share on other sites

Båten er i fra den tiden det var motortrøbbel og som tidligere sagt så er motoren for liten. 26 kn på maks, ca 20-23 på marsj er en hån mot dette skroget. Finn heller en Beetle med 200+ hk V6 bensin så kommer skroget til sin rett og alt blir mye gøyere.

Er ikke uenig i det, beetlen er tung med "stæsj" om bord. Trenger ideelt noen hk til. Men 1,7 vil gjøre nytta dersom en bruker litt fornuft. Fordelen med et flatt skrog som beetlen er at den går fryktelig billig i lite sjø med 1,7 diesel. Bensinversjon ble noe dyrere, men det sparer man kanskje inn på vedlikehold.

Redigert av Bigmac (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg har skibsplast 655 og den er uslåelig når det gjelder overnattingskomfort i den størrelsen. Mye plass i kabin..

 

Den er ikke selvlensende så om det er mye fiske er den litt upraktisk.. Ellers en topp båt med suzuki 4takt i din prisklasse.

Båtbensin burde man fått på blåresept! Samme med ankerdrammen. Det er jo den beste medisin! :yesnod:

Link to post
Share on other sites

Hvis du ikke må ha 25 knop så vurder albin express, masse båt og potensiale for 80k ca. Eller plastsnekke (m dass) - masse kos. Ble selv litt lei av sjøferdighetene og de praktiske begrensingene i mange av daycruiserne. Derfor byttet jeg til liten seilbåt m 4 senger og dass. Lett å slappe av med.

Link to post
Share on other sites

Litt "vinglePetter" som jeg er ser det ut til at jeg reiser for å se på/kjøpe en av disse båtene til helgen.

Askeladden http://www.finn.no/63343730. Denne har alt av utstyr og selges med henger

Bella http://www.finn.no/65279745. Dette ser ut til å være en fin båt, men mangler litt utstyr og henger. Så her må jeg leie henger og få noen med kran til å løfte den av hjemme hos meg.

Link to post
Share on other sites

Du snakker mye om hva som er ditt innkjøpsbudsjett.

 

Men hva er ditt planlagte årlige driftsbudsjett?

 

Innkjøp er ikke den største utgift, med lav rente. Vedlikehold, opplag, servise, båtplass er de store kostnadspostene.

 

Jeg ville gått innom en forhandler, spør hva forventa vedlikeholdskostnader er på de to båtene er de neste fem årene. Samt erfaringer de har på nevnte motorene.

 

Lykke til.

Link to post
Share on other sites

Denne pluss innmontering av varmeapparat - så har du daycruiser og helårsbåt i samme pakka :-)

http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=65711900&searchclickthrough=true

Coronet 24 Midi, Saga 27 AC, Draco 25 TC, Coronet 27 Seafarer II, Blesser 505, Wauquiez Gladiator 33, Antares 580, Grandezza 26 CA, Starfisher 30 Cruiser Fly.

Link to post
Share on other sites

 

Begge har nok rykte på seg å være litt undermotoriserte. Noe som også gjennspeiles i pris. Sikkert prutningsmon på begge.

Men begge vil nok gi gode opplevelser.

Den ene er nok billigst I klassen, og den andre er nok dyrest I klassen på vedlikehold. De fleste jeg har snakka med den diselmotoren har hatt havari, pris mellom 50 og 100 Tusen.

Av den grunn sjekk vedlikeholdshistorie. Samt Vær klar over hva som er forventa vedlikehold. Usikker på hva du forventer å utføre selv, og hva du planlegger å sette bort.

Lykke til. Fine båter som sikkert vil gi fine oppleve.lser

Link to post
Share on other sites

Hva med Nordan 660 DC / Nordic Oceancraft 22 DC ?  Dette er samme båten, men har to forskjellige navn siden Nordan ble lagt ned og Nordic tok over.  Båten får du både med Mercruiser 1.7 diesel og Mercruiser 3.0 bensin i det prissegmentet du søker.  Jeg har selv Nordan 660 DC med Mercruiser 1.7 diesel og er svært fornøyd.  Les for øvrig Båtliv's test av daycruisere her :

 

http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQFjAAahUKEwiApM6Y1dXIAhXI8nIKHabxAk8&url=http%3A%2F%2Fnetthandel.seilas.no%2Fphotoalbum%2Fview2%2FP3NpemU9b3JnJmlkPTUyNjA5&usg=AFQjCNFlciMJNpre8a51HmS3GEo1-GS7TQ&bvm=bv.105814755,d.bGQ

 

Denne testen har med Beetle'n og Skibsplasten også, så du får litt å sammenligne med.

 

Lykke til !

Redigert av BjornK (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Er det noen som vet om det kan bli et problem å kjøre 20 fots opp på denne hengeren? Pongratz PBA 3000T. Jeg tenker da på om hengeren er for stor 

http://www.pongratz-anhaenger.com/produkte/boots-anhaenger/motorboot/

 

Jeg får ikke linken til å funke helt, men følg linken trykk på båthenger, så på motor boat tranporter.

Redigert av Busch (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Litt "vinglePetter" som jeg er ser det ut til at jeg reiser for å se på/kjøpe en av disse båtene til helgen.

Askeladden http://www.finn.no/63343730. Denne har alt av utstyr og selges med henger

Bella http://www.finn.no/65279745. Dette ser ut til å være en fin båt, men mangler litt utstyr og henger. Så her må jeg leie henger og få noen med kran til å løfte den av hjemme hos meg.

Hei! Jeg hadde en 2008 modell Bella 621DC med Optimax 115 i fire sesonger, kjøpte den som ny "overligger" fra forhandler. Var veldig fornøyd med både båt og motor. Båten kunne gjerne hatt litt mer motor, men 115hk holder til "normal" bruk. Toppet vel på rundt 33 knop med moderat last under gode forhold med original propell.

Synes personlig at Bellaen har en fin og sosial løsning med u-sofaen akter og med et greit bord i midten. Med solpute, (ekstrautstyr), kan sofaen gjøres om til en stor solseng. Som tidligere nevnt har den en solid integrert trapp som gjør det enkelt å komme seg frem på dekk. Kan absolutt anbefale båten. Båten du viser til her synes jeg kanskje virker noe høyt priset i forhold til utstyrsnivå, så du bør prøve å prute litt. 

 

Askeladden som er aktuell her ser ut til å være en fin båt, og er kanskje noe "mer" båt på mange måter.

Personlig ville jeg vært skeptisk til Merc. 1,7 i en Beetle. Jeg har ingen egen erfaring med motoren, men havaristatistikken er ikke pen, og den har nok ingen lett jobb når den står i en Beetle. På den annen side kjører jeg selv Volvo Penta D4-300, og det er mange som mener at det er en tikkende bombe også...  

 

Jeg ville nok foretrukket utenbordsmotor på en båt i dette segmentet pga langt enklere vedlikehold og service. Må si jeg savner Optimaxen på dette punktet.

 

Vil anbefale å besiktige og prøvekjøre begge båtene før du tar en beslutning for å se hvilke løsninger og egenskaper du er mest fornøyd med. Lykke til med valget, og kom gjerne med en oppdatering når kontrakten er signert :smiley:.  

Redigert av Olepo (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Hei alle sammen :)

 

Da ble det båthandel i helgen.

Valget falt på Bella 620 dc. Denne http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=65279745. Båten hadde en del utstyr som ikke kom frem i anonsen. Bla. navman Tracker 5505i, masse fendere, tauverk, lufteluke til kabinen, plate og puter til solseng, flere 12 v uttak, flaskeholdere.

Så totalpakken syns jeg virket veldig god.

Båten var også hel og pen å se på. Prøvde den på sjøen og syns den svarte godt til forventningene. 

Nå er det bare å glede seg til våren.

 

Bilder kommer 

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...