Jump to content

Kjøpe stor båt til lav pris?


XardasKSP

Recommended Posts

Ble tidligere på dagen makrell og en lyr. Etterpå var den borte fra sånn 17:00 og fikk ikke en dritt på 3 timer så dro hjem før det er mørkt i båsen.

 

Men altså det er 4x mindre makrell enn i 2017. Seien er vel frem til Juni uansett fikk ikke noe sei da men var mye mer makrell. 

 

Blir jo verre og verre prøver i morgen om morgenen. Men det blir ikke mye fisk før eventuelt taggmakrell så senere blir det vel først torsk utenfor forbudssona i mars så kommer seien så er alt dødt sånn fra Juni.

 

For øvrig er ekkoloddet for bra ser fisk når det er ingenting under slikt var fisk på Alicraft sitt og fikk alltid noe ved å droppe pilken og opphengerne i det IMG_20240831_1748450.jpg.7c5a16d53dea99984130719f73df376a.jpg

 

PS. Trodde onkeln mista troa og mista den selv etter 3 timer uten noe fisk. Men det var foreldra som gnagde han med SMS om at vi kræsjer i båsen når det blir helmørkt + at hunden gnager dem med separasjonsangst. 

 

P.PS Fikk en utrolig stor Knurr for en Knurr å være ved bunnen. Men den fikk leve siden den er en av de få fiskene som aldri ble forsøkt spist av noen i familien.

Link to post
Share on other sites

Skal du få fisk  må du komme deg opp om morgenen. Som en kollega pleide å si, fiske etter halv åtte om morgenen er bortkastet tid. Når han skulle fiske stod han opp halv fire, brukte en god time til feltet,  fisket frem til sju og sløyet og fileterte fangsten på vei hjem mens snekke gikk på  autopilot. Så var det hjem, dumpe fisk i fryseren, og ta seg en liten strekk. Jeg kjenner ingen som fikk så mye fisk som ham.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

@index Skal også prøve om morgenen, kanskje skulle også prøvd senere på kvelden. Men det morsomme var at vi fikk fisk når man egentlig skal få minst sånn 13-16 tida. Etter dette plutselig ingenting makrellen var borte og alt var borte.

Det er vel mye mindre makrell også enn i 2017 men kanskje også fordi det er august. Småseien var vekk også i 2017 sånn fra Juli.

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev for 2 timer siden:

Skal også prøve om morgenen, kanskje skulle også prøvd senere på kvelden. Men det morsomme var at vi fikk fisk når man egentlig skal få minst sånn 13-16 tida. Etter dette plutselig ingenting makrellen var borte og alt var borte.

Makrellen bryr seg null og niks om hva klokka er heller hva som står i "napp tabeller"
Finner du stimen så biter den villig vekk.

Link to post
Share on other sites

@pipe Er klar over at de er stim men den stimen beveger seg på de samme plassene som i 2017 bare at plutselig sånn klokka 16-17 var den forsvunnet fra overalt hvor den pleide å bevege seg helt borte vekk (noe som ikke skjedde i 2017 men da var det kanskje flere stimer husker å ha fått 100 makreller som kunne tas med (da var alle små og mellomstore sluppet ut igjen med mindre de var skada da ble de til agn for storfisk forsøk med agn) ble jo både varm røkt makrell, makrell filee, grilla makrell og bakt makrell til og med kokt ble prøvd :giggle:

@Eika Er klar over at den er spiselig, er bare noe virkelig rart med dem de heter egentlig "kurek" vitenskapelig i Polen. Men de finnes i Østersjøen og blir av en eller annen grunn kalt for "sjødjevel" aka "diabeł morski" og utrolig mange folk i Polen tror den ikke er spiselig. Så av en eller annen grunn (sikkert fordi de generelt er små) så blir det til at de slippes ut igjen.

Om jeg skulle tippe hvorfor folkenavnet i Polen så tror jeg det er lyden som knurr kan lage da den blir truffet av luft (eller rettere sagt er det lufta som lager lyden av å gå gjennom dens gjeller elns.

I Polen spiser man stort sett all slags fisk som f.eks noen folk i Norge ikke er veldig glade i som f.eks Gjedde (er kanskje ikke veldig spennende matfisk) men har jo også sett i Levanger at folk hivde Pigghå og altså ikke levende i havet (siden arten er vel sjelden elns) men altså døde eksemplarer. Vet ikke om det var fordi de ikke rakk å flå den (Pigghå blir raskt dårlig om man ikke slakter den med engang) før den ble dårlig eller fordi de ikke likte kjøttet. Men altså var en av de beste mest smakfulle fisk jeg har spist (dog var det bare 2 stykk onklene mine fikk opp ved Håa Levanger sånn i 1998), smakte som en smakfull sild uten bein som man eter mange av sammen med silda eller får de i tenna.

Men knurr er altså "sjødjeveln" i Polen og blir så å si aldri tatt med og spist :giggle::lol:
 

Link to post
Share on other sites

Eika skrev for 11 timer siden:

Hva skjer om man tar feil av knurr og den giftige fjesingen og spiser fjesing?

 

Tenker da på fileter som ststekesvil gifta kun være i giftkjertler eller lignende som skjæres bort? Vil gift ødelegges av steking? Ellr er det så små mengder at viksne golk ikke tar skade av det? Eller kan det være farlig å gjøre slike feil?

 

 

Ikke alle som vet navnet på alt som kan bite på kroken. Var feks litt jobb å finne ut hva jeg hadde fått da jeg fikk horngjel.

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev for 9 timer siden:


I Polen spiser man stort sett all slags fisk som f.eks noen folk i Norge ikke er veldig glade i som f.eks Gjedde (er kanskje ikke veldig spennende matfisk)

Gjeddefestivalen har vært mange ganger i Steinsfjorden, som er en del av Tyrifjorden. Og der selges det gjeddeburger, 2000 stk bare på en festival. Og googling tyder på at det er tilsvarende festivaler også andre steder. Så nordmenn spiser sannsynligvis endel gjedde.

Link to post
Share on other sites

19 fot skrev 32 minutter siden:

Hva skjer om man tar feil av knurr og den giftige fjesingen og spiser fjesing?

 

Tenker da på fileter som ststekesvil gifta kun være i giftkjertler eller lignende som skjæres bort? Vil gift ødelegges av steking? Ellr er det så små mengder at viksne golk ikke tar skade av det? Eller kan det være farlig å gjøre slike feil?

 

 

Ikke alle som vet navnet på alt som kan bite på kroken. Var feks litt jobb å finne ut hva jeg hadde fått da jeg fikk horngjel.

Sakset fra FVN:

Matfisk?

I Norge har ikke fjesingen noen sentral plass som matfisk, men i begge våre naboland, Sverige og Danmark fiskes og omsettes fjesing som matfisk.

Det siste store året for fjesingfiske var 1988 da det ble landet over 500 tonn, men fisken selges fortsatt jevnlig på fiskeauksjonene i Gøteborg. Ofte til en bedre pris en for både torsk og smørflyndre.

Til forskjell fra den norske kysten er den dansk-svenske siden av Skagerrak preget av grunne områder og mye sand. Dette er områder som fjesingen liker godt, og det er herfra vi har mest kunnskap om fjesingen.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...