Jump to content

Kjøpe stor båt til lav pris?


XardasKSP

Recommended Posts

XardasKSP skrev for 6 timer siden:


@whisper Vel når Terje fra fiskeutstyrsbutikken fortalte noe så pleide det å være der så antok det er masse Lysing der akkurat som det var i 2017  masse torsk i Åbyfjorden i tidlig april og april/mai + tidlig Juni var det jo enorme seistimer akkurat der hvor han viste og anbefalte nøyaktig på disse punktene. Så trodde ingenting er bedre enn hva han forteller men glemte nok at dette sjekka han ikke selv men noen  fortalte da.

Ellers er teori i boka noe annet enn praksis fikk jo også forklart fra han fra team Olex garmin på en annen forum med teoretisk tegning hvordan man bygger dette oppsettet "paternoster". Men det jeg fikk til i virkeligheten er sabla tungt lodd som er formet slik at det synker veldig raskt også over dette loddet opphengere eller kroker på hvilke det kan sitte en svær makrellbit som agn. Men var nok ikke sikker om dette går ned og om det holder med den 10 gradern hvor det er 300-400 meters dyp eller om man må til 500-600 som jeg ikke har utstyr til og som enten ikke fantes på fiskeutstyrsbutikken ellers så mente eier av denne at det er nok å ha 600-700 meter snøre og det var bra nok utstyr for å komme helt ned.

Stedene hvor det fantes i 2017 lyr og massevis av makrell og senere taggmakrell er jo som utradert til og med makrellen er det mye mindre av, det oppleves som om fisken holder på å dø ut fullstendig i området. I 2017 var det betydelig bedre selv om høsten.

Ellers angående Ahlsgrunn om dette ikke finnes så vil jo det ikke være noe sted i mars å fiske torsk 
 


 

kjenner ikke Terje fra fiskebutikken eller vet hva han sa, men tør gjette at «der har de også fått lysing» er mer sannsynlig enn at det er «et vanvittig lysingfiske der»

 

Teori i bøkene, hvor tror du det kommer fra? Noen som ikke har peil og sitter hjemme og skriver i fylla? Eller noen som har opplevd en grad av suksess og deler velkjente erfaringer? Er du like mistroisk til meteorologiteorien i flyutdanningen? 
 

ang takkel, les og se videoer fra Asgeir Alvestad og gjerne også feks seeberg/fiskeskolen. Knyting av paternoster vises godt nok her: 

 

 

kjøp en spole med tykk mono og prøveknyt. Tipper du lykkes godt nok før femte forsøk. 
 

La torsken i Skagerak være i fred, er nok annet å fiske etter. 
 

At du ikke engang får lyr sier mest om erfaringsnivå. Følg tipsene, så får du. Følger du ikke helt får du kanskje litt. Gjelder alt fiske unntatt makrell, du må være presis. 
 

ang makrell er det tatt ut for mye etter nye kvoter og fordelinger etter brexit. Taggmakrell er ikke tallrik her hvert år, så ta som bonus. 
 

seien er fucked, de finnes, men ikke i konsentrasjoner verdt å fiske på med mindre du vil ha 20cm fisk. 
 

kjøp den svenske boka, prøv med anbefalt takkel og agn på oppgitt koordinat ihht ønsket art og du vil lykkes. Lettere lenger ut, trålere har ødelagt lenger inn på bunnfisk i stor grad. 
 

glem 5-600m dyp. 200-400 er dypt nok til matfisk. Bruk ekkolodd til å lokalisere hard bunn og byttefisk, gjerne oppe i skrentene om du ikke vil sveive unødig. Da får du stor fisk på agn om det treffer slik at du har bedømt rette forhold ihht lodd og kart, fisken er sulten nok og du tålmodig nok. 
 

Nytter ikke si at det ikke finnes stor fisk når du ikke prøver å fiske etter den. 
 

tidlig denne sommeren var vi tre båter ute for å merke hai med havforskningen. Video fra en av båtene nedenfor, jeg i en annen med forsker og han du refererer til hele tiden i den tredje. Resultat ser du. Lykkes ikke like godt hver gang, men kan du teori, har rett takkel/agn og fisker på kjent plass (er tilgjengelig i litteratur) lykkes man,- etterhvert. 
 

 

Link to post
Share on other sites

Vel i dag stod vi ved makrellen og drev over den så ble litt mer. Ellers Lyr er til å sleppe ut igjen de er 300 gram kanskje som man får rundt Skjeregg, så får man samme størrelse torsk som også hadde blitt sluppet ut selv om det ikke var forbud.

 

PS. Makrellen ca. 17:00 forsvinner og er helt borte vet ikke hvor den drar da.

 

Er som en katastrofe i forhold til 2017 men det er jo August. Har ellers bare den norske boka som @Eika anbefalte. Bommet vel på å få med meg den svenske.

 

Er seien utradert også om våren? I 2017 sør for Skjeregg var det enorme stimer fra sen april til tidlig Juni. Er dette også borte vekk slik at man ikke får noe i 2025?

 

De var små men større en lyren utenfor Skjeregg. Man fikk mange over 0,5 kg og noen var opptil 2 kg. Store flotte stimer selv om sikkert i 2004 var de sikkert mye større. 

 

Håpet er våren neste år ellers spesielt mars og gytetorsk. Men skulle gjerne funnet Ahlsgrunn om torsken skal være der siden den er forbudt i Åbyfjorden. Så må ut av forbudet.

 

 

Link to post
Share on other sites

Jeg hadde et ærend på Stathelle i dag så jeg gikk bortom marinaen.

Fant du ikke butikk med fangliner? Beklager men det du hadde der var dårlige greier. Det første jeg ville ha gjordt med båten var å gi den en ordentlig vask og så ville jeg ha fikset pusserbladet på frontruta. Førsteintrykket blir plutselig mye bedre. 

Link to post
Share on other sites

@Allan E Holder på i dag siden det ikke er vær. Ønsket å utnytte alle godværsdager når onkeln min er her til å få dradd ut med båten og fiske. Har også en flyskole å ta meg av som går tungtvind med fiskestang i hendene :lol:

Når han reiser så vil den få stått seg nok i havn og masse fiskeløs tid til masse forskjellige greier med båten :giggle:

Link to post
Share on other sites

@Martine29f Blir jo tatt service på etter alle kunstens regler og hele pakka får riktige propeller, slipper lekkasjer og får fungerende vindusviskere, blir sikkert til og med polert til våren. Så pocketdritern blir vel bedre enn hvordan den var ved kjøpet.

Ellers er jo navnet perfekt i forhold til størrelsen og litt båtforum humor :giggle:

Tenkte også på noen bedre navn enn stor, svær og enorm.

Hva med Kryssdriter (40-50 fot)

Panserdriter (50-60 fot)


Slagdriter (60++ fot)

Flaggdriter aka noe som Fleming 78 fot eller det største oppnåelige i fungerende tilstand for en vanlig brødspiser som meg :giggle::lol:

 

Link to post
Share on other sites

Bare et vennlig tips, når du ligger i "bås" bør du ha tau på begge sider av båten og noen gode spring, såpass tung båt, med to motorer helt akter(mye vekt), bør også bakkes inn i båsen. Dette vil minske belasting på bryggeanlegget og også minske fare for skader på båten nå som høststormer kan komme. Et kort stramt tau på knapt en meter er ikke en god fortøyning.

Link to post
Share on other sites

@Førstefender Takk, skal som sagt ordne med flere tau og få dem ferdiglaget på fiskeutstyrsbutikken. Å bakke i den båsen klarer jeg ikke med baugpropell men ikke hekkthruster. Jeg fant en trygg metode på å komme inn i den i 0,1 knops fart. Bare å ha roret helt rett så snu båten med baugen og gi sette den i gir for 1 sekund når den er i riktig retning og deretter i nøytral igjen. Har begynt å få det til uten stress for at andre båter blir touchet.

Men skal nok ha riktig tau og få sendt onkeln oppå den metall utriggern for å feste faste brygge tau som etterpå kan bare fiskes oppi båten.

Link to post
Share on other sites

Det tauet som du bruker på den tynne utriggeren tar du ikke av på utriggern. Hvis dette er din endelige plass så lag de på riktig lengde med løkke i begge ender. 

Når du reiser på tur prøver du å få tauene til å henge over utrigger. Fenderne dine henger alt for høyt, de går over den tynne utriggern.

Jeg ser nå at vi tenker likt om de tauene. Men kjøp de tykke nok Jeg tror jeg ville valgt sånn ca 16mm.

Link to post
Share on other sites

XardasKSP skrev On 12.8.2024 at 15.59:

SQ50en du refererer til er min, og jo, den greier 32,4 knop på fullt selv i august (slippet i juni). Bare kom så skal du få se

Synes denne selv om den er mye eldre så mer spennende ut: https://www.finn.no/boat/forsale/ad.html?finnkode=319824963 men prisen er jo som for Princess 56 ganske høy (betviler også at det går i 30 knop når Princess 56 med samme motorer såvidt fikk 25 knop den er jo ikke ekstremt mye større) 

 

32,4.jpg

Ex 1963 Furuholmen 52 Detroit V8-71 - Ex 1986 Fairline Forty VP TAMD 60C 

Ex 1994 Bayliner 4788 Pilot House Hino WO6D-TI - Ex 1984 Coronet 38.1 Mediterranean VP TAMD 70E

Ex 2006 Bavaria 42 Sport VP D6-310 IPS 500

1997 Fairline Squadron 50 VP TAMD122 HP

Link to post
Share on other sites

@RITS Jeg synes det var en av de interessante båtene men nå har jeg da allerede kjøpt Pocketdritern som midlertidig båt med mindre du trenger den som inbytte da i bedre stand med nye riktige propeller nå og ett sett av 5 år gamle til salgs :lol:

Men altså såvidt jeg forstod @sap_2000 så måtte jeg ha noe nyere (eller som har blitt skifta til nye motorer som den båten jeg kjøpte som midlertidig) om det skal ikke kreve at mekaniker ansettes deltid med mindre din båt er i ekstremt bra tilstand nok til en " @sap_2000 approved " merking :giggle:

Kanskje det er propellene det går på også + Fairline 50 er likevel mye mindre enn Princess 56 at den faktisk går så fort, vet i hvert fall at Pocketdritern med 2x 5 år gamle VP D4 260 HK + drev ikke klarte mer enn 28-29 knop med feil propeller kanskje med de riktige vil den klare 31 knop. Derav virket det rart at stor akslingbåt vil klare såpass når den virker jo ikke "så liten" i forhold til Princess 56.

PS. @whisper har du link til den andre boka med plasser fordi jeg har foreløpig kun den som @Eika anbefalte.

Link to post
Share on other sites

Linken står noen sider tilbake for svenske havsfiskeboken. Linken til bo hall sine bøker er sikkert 100 sider tilbake. Klikk på min profil og se på mine få innlegg om du ikke gidder bla tilbake i egen tråd. 
 

førstnevnte bok fås fra Norli tror jeg. Fikk helvetes mye ads i Google etter jeg fant den sist, så vil ikke søke igjen for å tipse på nytt om noe du lett finner selv. 

Link to post
Share on other sites

@whisper Var det denne du mente https://www.el-ge.se/havsfiske-med-surprise9968 (som de ikke hadde på lager lenger) som har plasser eller var det noe annet? Siden jeg får ikke bestillt denne får feilmelding "Tillfälligt slut" som jeg tror betyr noe annet enn "Tilfeldigvis slutt på bøkene" er jo ikke god i Svensk men er sikkert noe som at de ikke har den lenger.

Eller var det denne du mente:
https://www.adlibris.com/no/bok/havsfiskeboken-allt-du-behover-veta-om-sportfiske-fran-bat-i-skagerrak-kattegatt-och-oresund-9789197872935

Håper de er bedre enn den med tradisjonelle fiskeplasser, var jo alltid best med noe hvor fiskeutstyrsbutikkens eier fikk fisk selv da var det 100 % alltid fisk der. Ellers snakket han også om Lyren men mente den kommer senere så kanskje han hadde rett siden den som er der nå er ingen som er 0,5 kg eller større som det er noe vits å ta med seg. Så til slutt ønsker man heller ikke at de man slepper ut igjen dævver av krokskader så de rekker å vokse seg større for fremtiden.

Det finnes altså Lyr men den er bitte bitte liten, seien i 2017 var betydelig større (det var selvfølgelig også små på 20 cm som man slapp ut igjen men var noen over 0,5 kg som man kunne ta med) men den seien var der bare i April-Mai- begynnelsen av Juni. Senere var den vekk utover året. Håper den er tilbake i 2025 siden om den også forsvant så er det nesten bare ved 10 gradern man kan få fisk forhåpentligvis.

Link to post
Share on other sites

jepp, kjøp havsfiskeboken fra adlibris.

 

Kjøp også ekolodsboken fra bo hall. Dvs nummer 1, er den som er aktuell ift havfiske og vanlig ekkolodd.

 

Skjæregg kjenner jeg ikke, men ser litt begrenset ut det området. Kom deg ut i strømmen rund båene mellom nevlunghavn og stavern. Masse bratte kanter å finne lyr i. Får du ikke denne arten fisker du med feil metode eller utstyr. Pleier å få mest lyr i september. Fisker etter jobb og får absolutt mest når sola går ned. Fisk med rød, oransje eller gul gummimakk 2/0-4/0. Vanligste størrelse er 1kg, men får som regel 2kg fisker også på hver tur som er målrettet etter arten.

Link to post
Share on other sites

whisper skrev 21 minutter siden:

Pleier å få mest lyr i september. Fisker etter jobb og får absolutt mest når sola går ned. Fisk med rød, oransje eller gul gummimakk 2/0-4/0. Vanligste størrelse er 1kg, men får som regel 2kg fisker også på hver tur som er målrettet etter arten.

Hvilken dybde fisker du på da?

 

Faxen skrev 2 minutter siden:

Hva har dette med kjøp av stor båt til lav pris. Dette har blitt en fiske tråd! Lag en ny tråd for fiske.

Hvis du har fulgt med i tråden så har det hele tiden vært varslet at når båt er handlet inn, så kommer tråden til å fortsette med bruk av båten og fiske. For min del er denne epoken av tråden mest interessant :smiley:

Link to post
Share on other sites

Komodo skrev 1 time siden:

Hvilken dybde fisker du på da?

 

Hvis du har fulgt med i tråden så har det hele tiden vært varslet at når båt er handlet inn, så kommer tråden til å fortsette med bruk av båten og fiske. For min del er denne epoken av tråden mest interessant :smiley:

 

Stort sett 15-50m. Oftest 20-35. Nå sist fant jeg de på 42m siden det var tomt på de vanlige litt grunnere plassene. Mulig det var for varmt i vannet så de gikk dypere. Er ikke kjent på din side, men tipper det er fint på yttersia av torbjørnskjær. Friskt salt vann med strøm i.

Link to post
Share on other sites

whisper skrev 13 minutter siden:

Er ikke kjent på din side, men tipper det er fint på yttersia av torbjørnskjær. Friskt salt vann med strøm i.

Takk :thumbsup:

 

Hadde et dykk i det området (litt lenger inn) tidligere i uka, så da en lyr. Så også en litt større torsk og en skate. Så det er ikke heelt dødt. Mye leppefisk. Men dykket var grunt (holder på med opplæring av jentungen), og det er varmt i vannet nå. Ligger vel på 15-16 grader grunnere enn 20m. Har temperatur på computeren, men sjekket ikke veldig nøye. 

 

Utsiden av Torbjørnskjær og de områdene kan kanskje gi muligheter. Utenfor der har vi jo Hvalerdypet som er 450m dypt. Men jeg mistenker at det er mest makrell å få...

Link to post
Share on other sites

@whisper Så du tror det kan være Lyr ved Finnebåen da? Siden ifølge eier av fiskeutstyrsbutikken skulle den være ved Skjeregg men senere på høsten kanskje den bare begynner nå. Jeg får Lyr (ikke så ofte som makrell selvfølgelig) men altså den Lyren er liten og må slippes ut ikke noe over 0,5 kg som er på en måte minstemålet for å havne på stekepanna og ikke tilbake i havet.

Men kanskje litt lenger øst er den allerede større da. Ellers på fredag er det flatt igjen så da er "pater noster" klar så forsøker vi 10gradern der hvor eier av fiskeutstyrs butikken tror 10gradern finnes altså en skråning utpå dypet men skal ikke være mye mer enn 400 meter på det dypeste. Så får man vel pumpe med loddet ved bunnen og be en "pater noster" om at noe biter på :lol: Er vel kanskje derfor dette opplegget har det navnet
:giggle:


https://kart.gulesider.no/?c=58.746787,9.989319&z=14&l=nautical&g=58.741310,10.019102

Link to post
Share on other sites

Som med all annen fisk finner du den der den liker seg. Er helt sikkert lyr og småsei på finnebåen. Har aldri fisket der. Se på kartet nedenfor. I bratte kanter og over topper i merkede områdene finner du lyr. Prøv drifter langs kanter og fra topper og nedover. Det første du gjør når du kommer til ny plass er å sjekke avdriften og posisjonere seg for å drive over der du tror fisken er.

 

https://kart.gulesider.no/?c=58.949300,9.827957&z=12&l=nautical&d={"l":[[58.947883,10.075493,58.934244,10.047684,58.957091,9.976273,58.974968,10.041847,58.950362,10.073776,null,0],[58.92574,10.007172,58.952487,9.9646,58.945404,9.919624,58.925385,9.930954,58.92255,10.003052,null,0],[58.925208,9.917564,58.94381,9.908295,58.949654,9.85714,58.94505,9.851646,58.938319,9.861603,58.925208,9.912415,null,0],[58.97833,9.720154,58.962225,9.72599,58.939382,9.720497,58.920423,9.678268,58.906419,9.692345,58.882652,9.63913,58.869342,9.653549,58.908724,9.74865,58.93761,9.739723,58.97833,9.729767,null,0]]}

 

Akkurat det samme med plassen i linken din. Det er rett område som resten av tigraderen for lange og brosme, men du må fiske der fisken er. Får du ikke noe på en stund flytter du deg eller prøver et annet drift, bare noen meter forflytning kan utgjøre forskjellen på å finne fisken. Kjenn med søkket om bunnen er hard. Sitter det litt fast i søla er det kanskje lurt å flytte seg. Dette og mye mer er godt beskrevet i bøkene av folk som er mye flinkere enn meg.

 

Ikke vær redd for å kjøre litt distanse for å prøve mange plasser. Å bare gå ut til skjæregg blir for snevert, kan fort være at det er mullghet for rekordfangster bare en liten tur unna. Er ingen vits å stå å pilke på samme flekken i timesvis på trass når det ikke biter. Noen turer blir det en del kjøring, men det lønner seg.

Link to post
Share on other sites

Chilli Solbris skrev 7 minutter siden:

Litt av en utvikling i tråden her! TS har gått fra kjempedigrr båt til fornuftig båt og nå handler tråden kun om fisking!😂😂

...og han har fått 4 striper på uniforms-ermet! Kan titulere seg Skipper på baatplassen! Og det etter bare 250 sider med........tja...litt varierende tema. Men vi følger med, det er alltid noe å lære her! :flag_bp:

Norwegian Homefleet - Ships starting with C    Var på Radich i -74 - og driver fortsatt med båt....  men har gjort mye annet også...

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...