Komodo Svart 27.Desember.2018 Emnestarter Del på Facebook Svart 27.Desember.2018 Komodo skrev On 22.12.2018 at 22.32: I oppskriften jeg har brukt tidligere er det kun pepper, nellikspiker og laubærblad som skal tilsettes av krydder. Et raskt googlesøk avslører at de aller fleste oppskrifter er veldig like, kun litt variasjon på forhold mellom surt og søtt. I år gjorde jeg i tillegg et forsøk med å krydre litt ekstra. Brukte da krydder som står i oppskriften for å speke kryddersild. Dvs: Kanel, kardemomme, allehånde, oregano, muskattnøtt og ingefær. Vi får se hvorvidt dette blir suksess eller ikke Så er det bare å sette den i kjøleskapet et par dager for å "sette seg" Sursildlake: 15 dl vann 20 dl sukker 2 dl 35% eddik 4 poser med sursildkrydder Ekstra nellikspiker Et laubærblad i hvert glass 5 cm frisk ingefær skåret i tynne skiver Litt (knivsodd): Kanel Allehånde Revet muskattnøtt Saus til tomatsild: En liten boks tomatpure (140g) 3,5 dl sukker 1 dl 7% eddik 4ss solsikkeolje (eller annen nøytral olje) 2 store løk 1 ts knust svartpepper 1/2 ts knust grønn pepper 2 ts nellikspiker Knivsodd med: Revet muskattnøtt Allehånde Kanel Kardemomme Litt frisk ingefær En potte med dill, hakket 750 g sild Tomatsilda er et eksperiment, gjenstår å se hvor vellykket det blir med den krydderblandingen. Kan forøvrig melde om at både sursilda og tomatsilda ble veldig gode i år. Fyldig på smak, og godt krydret Satser nok på samme oppskrift neste år. Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post Share on other sites More sharing options...
Jakob T Svart 27.Desember.2018 Del på Facebook Svart 27.Desember.2018 Fantastisk. Motoren var ein 3syl Union. Kvar sylinder var på 50hk.Motoren heite visstnok 210hk.var det rart at ein 11åring datt ut i matte. Prøver å sende dei ein mail, hadde vert artig med noen bilder Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Flid Svart 27.Desember.2018 Del på Facebook Svart 27.Desember.2018 (redigert) Feilpost. Redigert 27.Desember.2018 av Flid (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Jakob T Svart 3.Desember.2020 Del på Facebook Svart 3.Desember.2020 Tradisjonen tro, er silda klar til utkjøring i år også. 😀 Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Jannmar Svart 4.Desember.2020 Del på Facebook Svart 4.Desember.2020 (redigert) @Jakob T De e bærre lækkert ! Redigert 4.Desember.2020 av Jannmar (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
lnjk Svart 4.Desember.2020 Del på Facebook Svart 4.Desember.2020 Ja det er det Har som tradisjon å lage å lage noen silderetter til jul jeg også. Fisker sild i november som krydres og modnes en måneds tid. Kapper hodet av silda og legger den (uvasket og med innmat) ned i salt/sukker/krydderblandingen. Krydderet får jeg i 1,2 kilos pakker tilpasset til ei tønne sild. Det er nok betydelig enklere å kjøpe ferdig filet på butikken. Billigere blir det som regel også. Og forfrosne føtter og valne hender unngår man. Men hva gjør man ikke for å holde på gamle tradisjoner Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Komodo Svart 4.Desember.2020 Emnestarter Del på Facebook Svart 4.Desember.2020 Jakob T skrev for 21 timer siden: Tradisjonen tro, er silda klar til utkjøring i år også. 😀 Det så deilig ut Jakob Misunner de som står på utkjøringslista di Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post Share on other sites More sharing options...
Jakob T Svart 19.Oktober.2022 Del på Facebook Svart 19.Oktober.2022 Da er silda krydra i år også,tradisjonen tro.Me ligger å losser på Værøy,ca 1350t.Der nermer seg Jul,greit å få krydra den. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Komodo Svart 19.Oktober.2022 Emnestarter Del på Facebook Svart 19.Oktober.2022 Jakob T skrev for 10 timer siden: Da er silda krydra i år også,tradisjonen tro.Me ligger å losser på Værøy,ca 1350t.Der nermer seg Jul,greit å få krydra den. Siden du ligger og losser på min fars hjemøy, så sender du kanskje et spann med kryddersild hit også Bare send meg en IM så skal du få adressen Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.