nordan family 27
Jeg har i dag vært og prøvd.
Tappet av ekspansjonstanken så jeg kunne se godt på sirkulasjonen. Den er ikke veldig god - men det sirkulerer.
I dag gikk varmeren 15 minutter på max før det stoppet. Den gikk aldri ned på halvt slik den gjorde da jeg hadde installert den. Vannet ble over disse 15 minuttene varmet opp ganske bra, og slangene begynte å bli ubehagelig å holde i.
Likevel. Burde ikke varmeren koblet ned fra 3000w til 1500w på et tidspunkt i stedet for å kjøre på max til den stoppet? Det gjorde den rett etter innstallasjonen.
Slik jeg vurderer det uten å ha peiling: sirkulasjonen burde vært bedre, men det trenger ikke være stopp-årsaken ettersom varmeren ikke reduserer effekten bpr det blir varmt.
Medmindre det er et indre forhold mellom termostatene i varmeren som gjør at den kjører på max grunnet inntemperatur på vannet, mens stopp-funksjonen styres av ut temperatur. Nå vil jo inn vannet alltid være kaldere enn ut vannet, så det virker jo ikke helt logisk - jo større sløyfe og mer innkoblet, jo kaldere blir det jo.
Så hvorfor reduserer den ikke effekten?
Jeg mistenker luft et sted i sløyfen som jeg jobbet litt med før oppstart - antar derfor at det er årsaken til at den gikk lengre. Skal montere en T med ventil så jeg får luftet her. Men det forklarer ikke hvorfor den ikke reduserer effekten. Etter 15 minutters jobb så går jo ting såpass sent hva gjelder oppvarmingen at jeg antar ingen akutte varmealarmer har slått inn.
Så hva gjør jeg? A: forske på hvorfor varmeren ikke reduserer effekten etter 15 minutter, eller B: jobbe med å få opp sirkulasjonen? Sette inn enda en sirkualsjonspumpe så det blir 2 pumper i en krets med 14 meter slange og 1 varmvannsbereder?
Manglet ledning til å kunne kjøre sirk pump separat og bytte panel til den på luftvarmeren. Det må jeg huske å ta med.