Jump to content

Fra Livbåt til "Yacht" M. Bilder


Smeigevær

Recommended Posts

Jeg har nylig gått til innkjøp av en ombygd livbåt som jeg håper lar seg strutte med fjærene innen en 2 års periode.

Ideene er MANGE og løsningene endres hver gang jeg går ombord :crazy:

Tenkte jeg ville legge ut bilder underveis for å vise fremgang/ bortgang. 

I tillegg har jeg masse spørsmål og et stort ønske om innspill på løsninger og metoder jeg kanskje kan gjøre annerledes.

 

Slep,Sjøsanden.jpg

313_1728729670.jpg

Norsafe bildebåt.jpg

Link to post

Gratulerer med ny båt, og det blir spennende å følge prosjektet.

 

Har du vurdert å på noe vis åpne båten slik at du får gode utearealer? Den beste tiden ombord nytes etter mitt syn over dekk.

Link to post

Spennende prosjekt. 

Har sett denne ligge i byen en periode, og lurt fælt på hva som var planen for denne,  også sett den når den har ligget på land under "byggeperioden". 

Hvor er det den har gått hen nå?

Får håpe den blir å se i mandalsskjærgården når den er ferdig med ombygging, og blir spennende å se hvordan den blir til slutt. 

Link to post

Hei.

Ville begynt med å lage en skisse over innredningen med realistiske mål, trapper, motor og utganger i forhold til tenkt bruk.

Sett opp liste og plassering av utstyr du ønsker med budsjett og start prioriteringen.

Sørg for motorinstallasjon og nødvendig elektrisk/sikkerhetsutstyr/varme først. Vurder når verdien blir så høy at du bør forsikre den.

Sørg for kaiplass med lett tilgang. Funker ikke å ligge på svai eller langt unna verktøyet / strøm.

Sørg for god sag, høvel osv. Du kommer uansett til å trenge det før du er ferdig, så du kan like godt ha bra verktøy fra starten.

Lykke til!

Link to post

Hadde  startet med å ordne motor/fremdrift, deretter dekket slik man kan bevege seg sikkert rundt. Styrhuset bør også ha dører på begge sider.

Lykke til med stort prosjekt 👍

Edited by hanto1
Link to post

Takk for gode innspill! 

Tegning m. Tilhørende budsjett er under arbeid. Båten ligger på Flekkerøy med alt av verktøy og materialer tilgjengelig👌 

 

Planen min i første omgang er og ta ned endel vegger da jeg ønsker en annen planløsning en forrige eier har tenkt. 

Jeg kommer også til å støtte opp taket da en potensiell flybridge er på listen. 

Taket er 3,40m bred og 4,50m lang. 

Enormt med plass! 

Link to post

Godt du fikk tauet den vel i havn. Dette blir et veldig spennende prosjekt å følge! Et utradisjonelt, men artig skrog på denne tidligere livbåten :flag_bp:

 

Håper du legger ut masse underveis i prosessen, også hva du planlegger å gjøre.

Link to post

#Shortcut

 

Ut i fra samtalen med Norsafe er jeg temmelig sikker på at dette skal gå veldig fint. Båten veien 7 tonn, men med nåværende vekt ligger den veldig høyt i vannet. Norsafe kunne selvfølgelig ikke uttale seg om overbygget på båten, men jeg har vært i dialog med erfarne fagfolk som ikke ser på flybridge som noe problem. Taket er støttet opp med 2,6 bjelker langs hele siden som har festepunkt i bunn. Jeg blir nødt til å bjelke opp taket under ifra for å håndtere den fremtidige vekten. Det vil også bli lagt store mengder ballast midtskips hvor kjølbrønnen går. Per dags dato har jeg testet med 8 personer oppå taket for å se etter svikt/ svakhetspunkter under ifra. Her så vi små svakheter i senter av taket som jeg nå skal forsterke. Underveis har jeg heldigvis erfarne folk som støyper store båter regelmessig innom iblant for rådføring. Dette er mitt største prosjekt hittil, men med god hjelp og kunnskapsrike folk rundt meg så gleder jeg meg til fortsettelsen:thumbsup: :diving:

Link to post

Ift. Trapp som skal lede opp og ut har jeg lekt med en tanke. Hva med en helt enkel trapp som boltes med svingbolter i topp. Montere en liten søt vinsj i taket, demontere fjernkontrollen for å integrere i veggen, bygge en lett boks på undersiden av trappen som fungerer som en slags kasse for trappen når den henger helt opp under taket?. Sparer endel plass.

 

Ja jeg har godt tid og ja jeg kan godt gjøre ting tungvindt for moroskyld :lol: 

Link to post

På denne ville jeg vurdert å bruke poop-dekket til 'fly'.

Da kan du stå som selveste kaptein Kabelsatan og føre fartøyet fra høyeste hold.😊

Artig prosjekt, med et hav av plass innvendig, og fryktelig vanskelig å bevege seg utendørs.

Lykke til.

Link to post

Det er jo litt skøytepreg, synes jeg. Kanskje det hadde gjort seg med en slags skansekledning? Ser jo at det kan bli en utfordring med at den tar sikt fra styreposisjon, da🤔 Men det hadde gjort ferdsel på dekk sikrere.

Link to post

Planen fremover er og få båten i krybbe på land, dette skjer ila. neste måned. I mellomtiden starter jeg med vinduer og pussing av dekket. I påbygget er det kommet luft under glassfiberen noen steder. Så jeg regner med å måtte pusse ned alt for så og legge ny glassfiber, sparkle å male. Varmekabler er på plass i gulvet og strøm er klart. Så fort jeg blir ferdig på utsiden ryker solcelle panelene ut :diving: De er koblet opp mot 5 stk batterier. Noe lading og noe direkte:seeya:  

Noen som vet hvordan jeg går frem ift. maling for å få en skikkelig blank nyanse som skinner/ speiler seg i vannet?

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Det anbefales å skru av annonseblokkering for denne siden i nettleseren.