Jump to content

Sink nesten tæret bort på en sesong. Grunn til bekymring?


Hedwig

Recommended Posts

Vårt seildrev har to sink. En stor på selve drevet (egentlig to store halvdeler som sitter på hver side av drevet), og en mindre (tre mindre som sammen danner en ring rundt propellen).
Når vi tok opp Havelle så vi at mens det var mye igjen på den store sinken var det bare noen små rester igjen av den lille og de tre bitene satt ikke lengre sammen.

 

Havelle lhar vært på vannet i nærmere 8 mnd, ligger i bøye og har kun vært tilkoblet landstrøm i rundt ca. 10-20 døgn i år. (Men solcellepanelet er alltid på)
 

 

Hva sier dere? Er dette normalt, eller høres dette ut som for mye tæring? Og hva kan det komme av at den ene sinken omtrent var borte, men det var mye igjen på den andre?

Vi er litt usikre på om vi får tenke at dette er greit og evt. bytte en gang ila sesongen eller om vi skal begynne å feilsøke...

Kan ikke se korrusjon på båt, drev eller propell, men har ikke akkurat kunnskapen til en del av de faste her inne..

Link to post
Seilerslask skrev for 5 timer siden:

den tredelte sinken må byttes minst en gang per sesong, mens den på selve seildrevet gjerne holder et par sesonger.

OK. men skrap vekk belegget, bør være ca.70% igjen, har jeg lest.

 

Lazyjack skrev 59 minutter siden:

Ja, det er Biltema sitt VSR. 

Men datt av  lasset her

Redigert av Roger jo (see edit history)

Kokekyndig maskinist kjent på kysten.

Link to post

Tror du klusser litt med plusser og minuser i første innlegget, men det er greit. Er det 30 vektprosent igjen av en anode bør den ikke kjøre et løp til. Og når det er 30 vektprosent igjen, har forbruket vært 70 vektprosent. Så da lar vi den ligge. 

 

Det som kan være årsaken til at anodene freser unna, er materialet i propellen. Har man plastikkpropell vil den ikke påvirke anodeforbruket. Har man en messingpropell/rustfri propell/ propell malt med kobberstoff/ etc. etc., vil det påvirke anodeforbruket. Det er når anodene ikke holder 6 måneder i sjøen at man bør vurdere årsaken. Å ha en anode som ikke ofrer seg, er noe som også kan/bør skape en viss uro og bør sjekkes. 

 

Landstrøm kan være til skade. Det kan også egne batterier og 12 V elektrisk anlegg, noe mange overser. Andres landstrøm kan også være til skade, om man er så uheldig å bli del av en elektrisk krets. 

Link to post

Det finnes mange typer sink som er "uegnet" til den montasjen den er tiltenkt. F.eks. klemsink som spenner rundt akslinger og som mister sin forspenning så snart det begynner å tære i anleggsflaten til skruhodene. Det er en meget dårlig løsning konstruksjonsmessig sett. Den beste løsningen er den sinken som er støpt fast til en stålplate som er sveist til skrog. Her har sinken full effekt så lenge det finnes sink.  Men denne kan vanskelig benyttes på roterende deler.

 

Du får lete etter en sinkdesign som er mer pålitelig mht. forspenning og fastsettelse vs tæring.

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...