Jump to content

Status på svenskekysten


ter-av

Recommended Posts

Hulda skrev 22 minutter siden:

er det slik at det er SEK 200 booking pluss havneavgift?

Korrekt👍 https://korshamn.kosterhamn.se/sv/Boka Prising er iht tilbud og etterspørsel, alle forhåndsbookbare plasser blir tatt. Vi har vel kanskje 10 netter i gjestehavn i løpet av båtferien. Vi er fire voksne om bord. Det er kort sesong for å få inntekter, jeg klager ikke på prisen. God plass før st. Hans og utover i august, og rimelige i lavsesong. Vi tilogmed spiser i land, så det blir ferie fra kokkelering, innkjøp og oppvask. Jeg syns dette er en rimelig ferieform, klart det er penger å spare å ligge i naturhavn.

Link to post
Share on other sites

Korshamn er fullt nå, igår kom det inn fire båter i 1530 tiden og fikk plass i Kyrkosund som da begynte å bli ganske stappa. For et par dager siden så jeg fra fergen at det var muligheter for plass i sundet ved 17 tiden. Fritt vilt plassene i Korshamn går kjapp på formiddagen.

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision

Link to post
Share on other sites

Popeye70 skrev 50 minutter siden:

Vi ankommer Koster rundt kl 1800-1900 i dag, eller 1300-1400 i morgen. Er det noe håp for en plass i Kosterhamn eller Kyrkosund? Ser det er fullt på de bookbare plassene, men på de ikke-bookbare plassene, kanskje…?


Vi har lagt vår plan: Fredagshølet i natt, og Koster i morgen. Da får vi en passe kort etappe i morgen, og håper på en ikke-bookbar plass i Kosterhamn.

SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL

Link to post
Share on other sites

Popeye70 skrev 13 minutter siden:

Kosterhamn

…det er vel den store bukta syd for Ekenes som er Kosterhamn. Så der er det ikke noe booking nei. Havnen Ekenes / Korshamn har longside dropin på nordsiden av den nordligste bølgebryteren. Det er ikke anbefalt å ligge der i nordlig vind som det er nå, pga svell og pålandsvind. Men med gode fendre er det opp til hver enkelt å vurdere vind og bølgeforhold.

Link to post
Share on other sites

Med batchelor i markedsføring så forstår jeg dette med tilbud og etterspørsel. Og jeg vet at for kommunene i Norra Bohuslän er havneleie den festeste melkekua de har. For før i tiden, da kommunekassa var like tom som den er nå, kostet det ingenting. I Strömstad var det slik at en gjeng ungdommer hadde det som sommerjobb å springe rundt å kreve havneavgift. Nå er ungdommene stort sett erstattet av betalingsterminal og et dataprogram. Der det er enveisbillett på SEK 200. Noen plasser har prisene økt med ca. 50 % på ett år. Og servicen er redusert med 50 %. Da er det bedre i Danmark og Tyskland.

Link to post
Share on other sites

Neida, ingenting å krangle om. Den gangen vi hadde to uker ferie og båten lå i Oslo, og senere i Son, så kom vi aldri lenger enn til Papperhavn, Strömstad eller Smögen. Men som en tidligere havnesjef i Strömstad sa: "När jag ber kommunestyrelsen om pengar för at utöka hamnkapasiteten, får jag aldrig nej". Mao, en himla bra investering.

 

Og når man ser hvordan man for eksempel satser på havnene på Læsø, og er rimeligere enn Kungshamn, så skjønner jeg at jeg blir loppa for penger. Eller når jeg betaler SEK 270 i Varberg som inkluderer ubegrenset dusj, ubegrenset strøm, vaskemaskiner, tørketromler, vann og toaletter og dusjer blir vasket hver dag i lavsesong, og de ikke taper penger der heller, så blir SEK 900 i Kungshamn et ran. Nå er vel juliprisen i Varberg høyere for Hulda enn SEK 270. Og i Varberg er det nokså tynt med serveringssteder. Da vi lå i Flensburg, spiste vi vel ute hver dag. 

Link to post
Share on other sites

@Popeye70 Vi går imorgen fra Ekenes, koordinerer med nabobåten. Vi snakket isted om ca 10-11 tiden. Tipper vi får en ny nr 3 før vi går. De som nr 3 nå går nok tidlig - de har små unger. Om du vil kan vi sette et tidspunkt før kl 11 slik at du ligger klar når vi stikker :smiley: Vi ligger isåfall på nordenden av betongbryggen på utsiden.

 

Har generelt litt blandede følelser omkring dette booking greiene. Har gått på smeller der jeg fant en fin plass, og så er den booket. Brukte det nå. Kidsa skal hjem på fredag, samtidig er det meldt 2023 sommervær på fredag. Da ville jeg ha plass i Strømstad slik at jeg kan følge de til fergen og slippe å stresse med "hva nå" i dritværet, Det kostet over 600 pr natt. 200 i gebyr for å forhåndsbestille.

 

@Code0 Tok forresten en liten bryggesleng idag, tror jeg fant båten din, men ikke helt sikker. Det var ingen der.

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision

Link to post
Share on other sites

dennrick skrev 14 minutter siden:

@Popeye70 Vi går imorgen fra Ekenes, koordinerer med nabobåten. Vi snakket isted om ca 10-11 tiden. Tipper vi får en ny nr 3 før vi går. De som nr 3 nå går nok tidlig - de har små unger. Om du vil kan vi sette et tidspunkt før kl 11 slik at du ligger klar når vi stikker :smiley: Vi ligger isåfall på nordenden av betongbryggen på utsiden


Takk for omtanken. 👍🏻 Vi prøver å komme oss avgårde fra Fredagshølet før 0900, men da er vi ikke på Ekenäs før nærmere 1130 med en marsjfart på ca 7 knop. Tror bare dere får gå, så ser vi hva som er igjen når vi kommer. 
 

Vi er så notorisk upresise og uorganiserte når vi skal kaste loss, så selv om vi sier «avgang før 0900» så kan det tenkes klokka blir 0930 før hunden er luftet og alt er klart.

SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL

Link to post
Share on other sites

dennrick skrev 1 time siden:

Tok forresten en liten bryggesleng idag, tror jeg fant båten din, men ikke helt sikker. Det var ingen der.

Vi ligger i Ekenes, men det har vært sykkel og restaurantbesøk i dag, så båten har vært mye tom ja. Vi er nettopp tilbake fra restauranten Kläpphagen Koster, nydelig mat, i flott nyoppusset lokale ca500 m innover veien. Ser du har Vision 42 i signaturen, da vet jeg hvor du ligger, var forbi den tidligere i dag. God ferie videre👍

Link to post
Share on other sites

 

dennrick skrev for 1 time siden:

Ship o’hoi😀️ Ha et fint opphold ute på Koster☀️👍


Takk for det. Ligger som båt tre på første rekke (E1). Blir her i to dager. Fin plass, men litt vrien adkomst til land pga lav seilbåt innerst. Men alt lar seg løse.

IMG_6618.jpeg.6523e3c843ba971b2e3f9c9e424f3733.jpeg

SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL

Link to post
Share on other sites

Hulda skrev 1 time siden:

Kostersund @Popeye70? Det må være rekord på antall båter der ute. Koster er virkelig et sommerparadis. Kunne tenkt meg å bodd på Koster året rundt.


Nesten. Ekenäs/Kosterhamn. 🤗

 

Bildet er tatt retning Norge. Vi er tredje båt på rekken nærmest fergeleiet, og har fått skilt på utsiden om at det ikke er tillatt med flere på vår rekke.

 

Forøvrig helt enig i at dette er et sommerparadis. Skulle gjerne hatt en sommerstuga her.

SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL

Link to post
Share on other sites

@Popeye70

En strandeiendom på N Koster ble solgt for noen år siden. Noen få mål med sjøbod og et gammelt hus. Eiendomen hadde tilhørt en gammel pensjonert avdød fisker, uten familie som kunne arve. Det som var verd nesten ingenting for hundre år siden gikk for 20 mill. Og Strömstads kommun fikk pengene. Så det er bare å bla opp. Før i tiden var ikke fem mål rare tomta, om man skulle gro litt poteter og saker.

Link to post
Share on other sites

Jeg var på Koster første gang i 2007, og har vel vært der omtrent årlig i sommerferien siden 2010 eller deromkring. Jeg begynte etterhvert å bli litt lei av å sykle hovedveiene. Kostersykkelen er ikke den beste offroadsykkelen, men den fungerer faktisk brukbart til å sykle litt på sti der ute og det er en del av de der ute.

 

 

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision

Link to post
Share on other sites

dennrick skrev for 2 timer siden:

Kostersykkelen er ikke den beste offroadsykkelen, men den fungerer faktisk brukbart til å sykle litt på sti der ute og det er en del av de der ute.

 

De fleste stiene er det faktisk ikke tillatt å sykle på. Det er litt kjipt. Jeg personlig ser heller ikke problemet med å f.eks dra en gummijolle opp på stranda på Kilesand, men det er heller ikke tillatt.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...