Jump to content

Vinter fiske


McNeill

Recommended Posts

Til dere som har båt i Hvaler område og ikke kom dere ut for å fiske idag så gikk dere glipp av en årets sei-stim. Utrolig gøy å dra seien spesielt når den veier rundt 1kg og oppover!

 

Var ute å fisket rundt Bommegrunna i ca 1 time uten en eneste napp. Så humøret begynte å dabbe, så ser jeg en kværning mitt ute på Lera og setter fart og dermed

 

Bilde

 

I løpet av 30 min !!!

 

Det ser ut som fiskeåret 2004 blir bra.

 

Ja, ja, så er det en torsk der på rundt kiloen også  :flag:

 

Måtte avslutte tidlig pga fotballkamp :flag:, mellom Celtic - Rangers the Old Firm!

 

Beklager, men jeg prøvde å ta den igjennom hpphoto.com, men fikk det tydligvis ikke til!

Link to post

Huff. Begynner å bli sulten igjen..

 

Min far og jeg pleier å fiske en del, og vi er kjempe glad i saltet torsk og røkt fisk av forskjellige sorter..

 

Røkt fisk med kvit saus og gullerøtter og poteter..

 

Jøsses.. Nydeligt..

 

Det er vel best vi fortsetter matprat på matprat.no.... hehehe

Fjord 27 AC TMD40

Birchwood 33 Classic 2 X 150 hk Ford Mercraft 19.5 knop
Wellcraft Excel 26SE V8 Starpowr 7,3 IDI 270Hp(270hk) 37 knop.
Firmanavn: Motordeler.com

Link to post

...Min far og jeg pleier å fiske en del, og vi er kjempe glad i saltet torsk og røkt fisk av forskjellige sorter..

Det er vel best vi fortsetter matprat på matprat.no.... hehehe

Det er nok noe i grenseland denne diskusjonen, men det har med havets delikatesser og fisk å gjøre.

 

Så jeg tar skjansen! Røkter dere f.eks. sei og torsk? Hvis så er tilfelle, kald eller varm røker dere de?

 

Høres utrolig godt ut dersom man for det til! :confused:

Link to post

Jeg har røykt mye torsk. Kald røyk. Sikkert det samme til sei. Namnam

Sikkert et noe dumt spørsmål når det kommer til kaldrøking, men jeg tar sjansen, vet du hva max temp. er for kaldrøking av fisk?

 

Jeg kjenner noen som har en varmrøkerovn som det går ann å stille litt på tempraturen, men dersom tempraturen må være under 30oC så lar det seg ikke gjøre, selv nå på vinteren!

 

Personlig synes jeg røkt fisk er virkeligen namnam!

Link to post

Vel, vet ikke hvor grensen går. Men vi laget oss et lite røke hus 70*70 cm * 2m

En vanlig kule grill med et spiro ventilasjonsrør fra toppen og et par meter bortetter bakken. Fisken blir ikke varm men om grensen er på 25 grader så vet jeg sannelig ikke..

 

Til det andre spørsmålet ditt. Vi røyker all mulig fisk. Ikke serlig med sei da. Men torsk, lange, lyr. Det er vel det vi får mest ut av her. Det dingler en og annen brosme innom. Sei eller Pale her (Siden sei er sjeldent) er som oftest laget til stekefisk.

 

Ellers går det en del av kamskjell som vi dykker etter. Grilles eller dampes.. Det er far som spiser.. hehe

Fjord 27 AC TMD40

Birchwood 33 Classic 2 X 150 hk Ford Mercraft 19.5 knop
Wellcraft Excel 26SE V8 Starpowr 7,3 IDI 270Hp(270hk) 37 knop.
Firmanavn: Motordeler.com

Link to post

Sikkert mange måter å lage røykehus på. Mitt første var et gammelt kjøleskap!!!. Jeg fjernede slangen til drenering bak på skapet (fikk et lite luftehull) og grønnsakskuffen. 2 stk. fiskeboksbokse fikk mange huller av et skrujern, ble fyllt med flis (samme som brukes i kompostbinge) og boksene ble antent med varmluftpistol og plasert på en stålplate i bunden av skapet. Fisken legges på ristene, døren lukkes og 1 - 1,5 t. etter på er fisken klar. Hvis det er litt varmt i været, fyldes 2 stk 1,5 liters flasker med vatten og fryses. Legges i skapet et par timer før røyking. Sådan har jeg røykt mye torsk, lyr og laks. Laksen skal ha litt mer røyk.

 

Ps. Flis fås billigt på Felleskjøpet.

Mvh. Jens Rytter.

 

Sjarkprosjektet er lagt på is (inntil videre)

Link to post

Sikkert mange måter å lage røykehus på. Mitt første var et gammelt kjøleskap!!!. Jeg fjernede slangen til drenering bak på skapet (fikk et lite luftehull) og grønnsakskuffen. 2 stk. fiskeboksbokse fikk mange huller av et skrujern, ble fyllt med flis (samme som brukes i kompostbinge) og boksene ble antent med varmluftpistol og plasert på en stålplate i bunden av skapet. Fisken legges på ristene, døren lukkes og 1 - 1,5 t. etter på er fisken klar. Hvis det er litt varmt i været, fyldes 2 stk 1,5 liters flasker med vatten og fryses. Legges i skapet et par timer før røyking. Sådan har jeg røykt mye torsk, lyr og laks. Laksen skal ha litt mer røyk.

 

Ps. Flis fås billigt på Felleskjøpet.

Dette var en helt fantastisk idée!!!  :confused: Jeg regner med at dere fikk god smak på fisken også?
Link to post

Dette var en helt fantastisk idée!!!  :confused: Jeg regner med at dere fikk god smak på fisken også?

Der var vel litt prøving og feiling, men smaken er helt topp nu.

 

Ikke dumt med litt brake eller einer heller, moro å prøve seg litt :confused:

Mvh. Jens Rytter.

 

Sjarkprosjektet er lagt på is (inntil videre)

Link to post

:lol: Vær påpasselig med flisa; unngå bartreflis, da du ken få en ubehagelig tjæresmak av fisken. Dansk bøkespon (får du hos pølsemakere) er best

Hei!

Røker en del makrell og sild (varmrøkt) selv. Av løvtre bør man også unngå bjerk, som gir en noe "skarp" smak.

 

Best egnet er bøk og or. Bruker selv bare litt bøk- / orspon oppå brennerplaten min. Det meste av røksmaken lager jeg av ferske einerkvister som jeg hakker / klipper opp i små porsjoner og legger, litt og litt, oppå den glødende trekullen som jeg bruker til å varme ovnen med. Det gir en kjempefin einersmak!

 

Har, av en danske, en gang fått et tips om å legge "LØPSTIKKE" (plante) på ilden - skal visst nok også gi den fine "Bornholmer smaken" spesiellt på silden! Er det noen som kan bekrefte dette, har aldri prøvd, siden jeg ikke kjenner til denne planten. :confused:

 

Ellers så synes jeg at det vanskeligste faktisk er selve saltingen av fisken, før selve røkeprosessen. Har bommet en par ganger og fått for salt røkefisk. Spesiell silden har jeg problemer med, i så henseende.

 

Også når det gjelder oppheng i røkeovn kan det være små problemer. Det går som regel greit når man trer en S-krok gjennom makrellens øyne siden makrellen har en stivere bruskstruktur i skallen. Men silden har lett for å falle av opphengskroken når den begynne å bli varm!  :headbang:

Medlem i Søndre Kråkerøy Båtforening og "Vraktangen Dram- og Lutefisklag"

Påstand: Isskrape er også båtutstyr! :o)

HADDE tresjark og Sabb 10hk G-modell fra 1990 MED HERLIG LYD! - Har nå konvertert til PLAST! Tromøy 23 m Sabb 2H fra 1975

Walter's HJEMMESIDE ><((((º>

Link to post

MÅ man salte fisken før varmrøking, eller er det bare smak og behag? Bruker selv en liten ABU røkeovn.

Nei, man må ikke. Man kan sette fisken rett i røkeren fra havet om man vil. Noe av grunnen til at man salter er for å fremme en del smaker som noen av oss liker gådt, men som Walter_S sier så er det lett å bomme og salte for mye. Det er prøve og feile metoden som må til før man treffer det perfekte. Den beste oppskriften er den man selv lager.
Link to post

Nei, man må ikke. Man kan sette fisken rett i røkeren fra havet om man vil. Noe av grunnen til at man salter er for å fremme en del smaker som noen av oss liker gådt, men som Walter_S sier så er det lett å bomme og salte for mye. Det er prøve og feile metoden som må til før man treffer det perfekte. Den beste oppskriften er den man selv lager.

Ja, det er vel sant!  :confused: Bare tenkte at det kanskje var vanlig å "salte ned" fisken noen dager før røking eller noe slikt. Har ikke fått røkt så mye fisk enda. Har pleid å drysse litt salt over for smakens skyld, og synes det har blitt bra. Men prøvde å røke blåskjell i sommer.... du verden, det var jo en interessant opplevelse utenom det vanlige! Det smakte VELDIG røkt, for å si det sånn! :flag:
Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...