Jump to content

Regina III på tur


Regina III

Recommended Posts

start.jpg

 

Etter 6 års lykkelig samliv med I (Concord 9000) og 16 år med II (Marin Trader trawler) har vi nå startet på vår første langtur med III (Nordhavn 46)

 

Hvor langt vi skal vet vi først når vi har snudd, og hvor lenge vi blir ute vet vi når vi kommer hjem igjen. Planen er å få til en lykkelig samrøre med jobb, ferie og båtliv. Nivået på PC, Internettkommunikasjon og VPN idag skal forhåpentligvis gjøre det mulig å være tilstede selv om man ikke er det, for å si det sånn.

 

Min dyktige administrasjonssjef, stuert, dekksmannskap og reisefølge er i tillegg effektiv med kameraet og det ville være hyggelig å kunne dele noe av det vi trefferpå underveis.

Link to post

Missunner dere! :smash:

Dere skulle vel ikke trenge en lettmatros vel?? Litt motorkyndig, LITT kokekyndig og LITT kjent på kysten (i hver fall nordom Stadt....)

(Okuperer GJERNE lettmatroslugaren forrut) :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Link to post

Så en reportasje om båten og Wiggo Olsen, mener det var i Norge Rundt. Imponerende hva en person har klart å få til. God tur til dere også. Vi venter i spenning på flere bilder etterrhvert som turen skrider fremover.

Edited by Hansi
Link to post

Venter oss mye av denne tråden fremover :yesnod: . Det er jo en drøm å være på langtur med skuta deres. Kanskje vi treffes utpå der også.

 

ter-av

 

ps. fikk du bildene jeg sendte fra Horten?

Link to post

Det er foreløbig svært god plass i gjestehavnene, som her i trivelige Farsund:

farsund.jpg

 

Vi anbefaler sterkt et besøk til Farsund i sommer for de som vil teste den nye Spangereidkanalen.

 

Se hva vi fant fortøyd her:

arrandir.jpg

"Arrandir" = Sjøfarer på alvisk.

Dette er også et selvbyggerprosjekt! Helt i den andre enden av skalaen. Arrandir er 14 fot !!! lang og har seilt over 10000 mil, Atlanterhavet rundt!

Se den historien om Arrandir og en utrolig sjøfarer

Link to post

Dette må være en flott arbeidsferie. Misunnelsesverdig. Jeg antar du nå bruker ICE WLAN. Har du sjekket hastigheten på ned og opplasting. Jeg er spent på hvordan systemet vil virke i sommer. Går seilasen nordvestover eller sørover fra Farsund?

Link to post

Dette ser ut som det kan bli en artig tråd å følge med på for oss som ikke har klart å orden oss sånn at vi kan

ta med oss jobben på sjøen, men må sitte inne å kikke ut på vika for å berre observere båter komme og gå. :nonod:

 

God tur, gler oss til flere bilder og oppfølging. :flag:

Link to post

Ja, vi bruker ICE og har hatt god forbindelse hele veien hit, uten "hull". Hastighet varierer selvfølgelig, men jeg tror ikke vi har vært under 200. Her i Farsund har vi ca. 700 ned og 200 opp.

Vi er selvfølgelig på vei vest og nordover. Hvor langt vi kommer vites ikke. Sist vi var der på tur, hadde vi tenkt oss til Bergen, men kom ikke forbi Haugesund, det var altfor mange fine plasser og hyggelige mennesker i Bokanafjord og innover.

Link to post

egersund.jpg

Bare en liten oppdatering. Vi har nå ligget noen dager i Egersund, dels for jobb og firmabesøk, dels for vente på bedre føre og dels av ren dovenhet.

 

Det er svært tilfredstillende å konstatere at jobbing og kommunikasjon fungerer helt utmerket, akkurat som planlagt. Og vi kommer mer og mer i båtmodus. Det var et ok værvindu i natt, men vi bare gadd bare ikke å gå på natta! Det løyer nok igjen, og det er ikke så nøye hvor vi er, bare vi er i båt. (Som Børresen så godt beskriver.) (Det regner ute, men vi er ikke våt, og har ikke skorpe på leverposteien!)

Link to post

Har du en eller annen form for "tracking" vi kan følge deg på? Jeg har AIS klasse B sender ombord og drar sørover senere i uka. Men jeg forstår at det er vanskelig med tilgang på AIS data for tiden?

Link to post

Jeg skulle startet det forrige innlegget med å si at det er et imponerende elektronisk opplegg du har ombord. Bjørn (Polyglass) er også imponert over båten din. Hvilke(n) type navigasjonssystem har du ombord (foruten Telchart)?

Link to post

Veldig hyggelig og hilse på dere når dere var i Grimstad.

 

Jeg beklager sterkt at jeg ikke kom tilbake dagen etter, jeg måtte ut og reise med jobben så utsjekking av skuta får vi ta i neste omgang.

 

Forøvrig var skuta intet mindre en imponerende utvendig, spørs om ikke jeg må sikte meg inn på noe slikt ved neste bytte av båt..........

 

Jeg ønsker god ferd videre til dere begge.

Link to post

Er vel relativt godt utrustet med:

Furuno 1942 hovedradar 6 kW

Furuno 841 hjelperadar 4 kW

Furuno SC-30 GPS-gyro

Interphase foroverseende ekkolodd

Datamarine ekkolodd

B&G ekkolodd, logg og vindintrumenter

3 x Icom VHF

Icom HF SSB

2 x Simrad/Robertson autopiloter

-- og det som vi virkelig setter pris på er at båten har Naiad aktive stabilisatorer (gyro + hydraulikk)

Link to post
...-- og det som vi virkelig setter pris på er at båten har Naiad aktive stabilisatorer (gyro + hydraulikk)
Jeg har hørt mange som har uttalt dette. Jeg bruker fart som kompensasjon for stabilisatorene.
Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Det anbefales å skru av annonseblokkering for denne siden i nettleseren.