Jump to content

Hvilke guidebøker foretrekkes for Bohuslän, Oslofj. og sørlandet?


Krimart

Recommended Posts

Hei, det finnes flere alternative pilot/guide/los-bøker for Bohuslän, Oslofjorden og sørlandske.

 

For Norge f.eks. Kysten vår, Den Norske Los, Havneguiden, På tur i Norge, mfl.

For Bohuslän f.eks. Svensk Kusthandbok, Ankarplatser i Bohuslän, Havneguiden mfl.

 

Hvilke foretrekker du og hvorfor? Hvilken mener du f.eks. best på naturhavner? havnebeskrivelser?

Link to post

Ankarplatser i Bohuslän tiltredes på det varmeste!

3 veckor i Bohuslän er også en høydare, men jeg liker ikke å ligge klemt oppi alle andre, derfor Ankerplass boka.

Begge publikasjonene fra SXK (krysserklubben) er meget bra.

 

Gjestehavner er som gjestehavner flest til dem trenger du egentlig ingen bok, kanskje gjestehavnsguiden som er gratis. Innseilingene er jo merket for skip er leden står på kartet.

Ole
S/Y Algol

Link to post

Hei.

Min favoritt er NP Hamnlotsen (for svenskekyster der vi ferdes). Den har meget gode beskrivelser og havneskisser for et uttall av uthavner, - eller naturhavner som svenskene sier.

 

Ellers er jeg dypt uenig i at "Gjestehavner er som gjestehavner flest til dem trenger du egentlig ingen bok". Etter mange år i uthavner, drar vi stort sett bare til svenske gjestehavner. Og der ligger vi gjerne flere dager og utforsker stedet. Dette er pitoreske gamle fiskehavner hvor det er mulig å ta en prat med de "innfødte" når en som oss ferierer i august når åsgårdsreien er over. Så å lese og sette seg inn i stedets historie og særpreg, synes nå i hvert fall vi er viktig for trivselen i havnene vi besøker.

 

Lars H.

webcam fra båten her på Björkö, her

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post

Jeg vil legge til Lars, at flere av gjestehavnene på vestkysten av Sverige har blitt flinke til å lage web-sider på internett med flott informasjon. Her ligger det bl.a. opplysninger om telefonnummer til havnekontoret slik at man kan ringe på forhånd og forhøre seg om plassmuligheter. Dette har jeg benyttet med av ved flere tilfeller på forsommeren - men dette er vel ikke så aktuelt for deg nå i midten av august. Jeg er spent på din videre seilas. Tar du turen innom Kungälv og videre oppover mot Trollhätta? Du har jo tid nok. Museet på Trollhätta tror jeg er helt etter din smak.

Link to post

Jeg har sans for eldre beskrivelser av leder. De er gjerne mer detaljerte enn dagens. Har du adresse til et antikvariat hvor jeg kan kjøpe denne boka Gunga Din? I Norge kan vi bestille eldre bøker fra antikvariat over internett. Jeg antar at dette er enda mer utbredt i Sverige - så internettadresse til boka er flott. Dette har du sikkert ordnet etter få minutter med din oversikt og effektivitet. :flag_sw: (I mangel av en egen vimpel/kart for Gunga Din - dersom du har egen vimpel kan kanskje Lars orde et system for deg?)

Link to post

Den aktuelle boka var i salg for 12-15 år siden, men så var det slutt. Jeg har et eksemplar, og etterpå har båtvenner lurt på hvoriallverden jeg hadde fått tak i den. Det var antakelig i bokhandelen på norra Älvgatan i Strömstad, i '94-'95.

Jan, Hvaler. Båter: 1977-2016 kano; 1987-1994 Nidelv 24; 1994-2009 Hvalerskøyte 29'; 2008 -- Winga Princess; 2016 -- kajakk

Link to post
Ellers er jeg dypt uenig i at "Gjestehavner er som gjestehavner flest til dem trenger du egentlig ingen bok". Etter mange år i uthavner, drar vi stort sett bare til svenske gjestehavner. Og der ligger vi gjerne flere dager og utforsker stedet]

 

Du ferierer helt etter min smak, Lars. Jeg ser fram til den dagen jeg blir pensjonist og kan tøffe avgårde uten å se på kalenderen. Desverre er det 10 år til. :headbang:

 

God tur videre.

 

mvh Astor


Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16.
vimpel_entusiast_signatur.gif

Link to post

For det sørlige Norge synes også jeg at Havneguiden er ok for gjestehavner og uthavner. Gode bilder som viser innseiling, ankringssteder, (skvalpe)skjær, bolter etc. For selve seilasen i Norge har jeg mye glede av Den Norske Los. Der er det også en god del detaljkart, men dessverre er en del av losskissene borte i den nye utgaven som har større format. Så ikke kast den gamle.

Hilsen KOB, Nimbus Nova 35

Link to post
  • 1 år senere...

utöver vad som nämnts ovan vill jeg anbefale denne......

"Tistlarna-Strömstad"

av Kaj Hartelius o Yngve Rydholm

 

 

(trur man må gå på antikvariat idag för o finne den)

 

står mye om skärgården der, leder,naturhavner o en o annen historia om plassen........

 

Det lokale biblioteket har salg av gamle bøker en gang i året. I dag sikret jeg meg "Tistlarna-Strömstad" for kr 10,- på salget - et meget pent eksemplar. Kanskje noe for andre å forsøke, dersom slikt salg forgår flere steder.

 

mvh tuffff

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...