Jump to content

Kjøp av båt for barnefamilie, kjøpe i Norge eller utlandet?


mazeking

Recommended Posts

Vi er en familie på 4 med barn på 4 og 6 år. Vi har aldri eid båt før man har nå meldt oss inn i en båtforening og går med planer om å kjøpe båt i løpet av høsten. Planen er å ikke bruke over 100.000 helst ned mot 70.000 hvis mulig på en båt. Antar at det er mest lønnsomt å kjøpe båt på høsten. I disse finanskrisetider vil det lønne seg å se utenfor norges grenser når man skal kjøpe båt? Finanskrisen har f.eks slått hardere til i Danmark her vi er på ferie nå. Ser at det er en del rimelige ting her men er allikvel usikker på om dette lønner seg allikvel.

 

Kanskje det lønner seg å kjøpe noe i sverige? Ser for meg at vi trenger en båt som er overbygget og har mulighet for overnattning. En plastsnekke er vel det som passer lommeboken best, men ser at disse ikke gjør så mye over 7-8 knop.... Et sted må vi da tross alt starte, selv om man drømmer om en raskere båt.

 

Noen konkrete tips på hvordan vi bør gå fram på vårt første kjøp? Tipper de fleste båter bør opp av vannet rundt oktober og at den del er litt hissig på å bli kvitt båt rundt de tider? Hva er fallgruvene ved å kjøpe en brukt båt når man ikke har peiling? Finnes det noe ala NAF's bruktbiltest, men for båter der man kan få noen til å gå over båten før man kjøper den?

 

Tips på evt svenske bruktbåtsider hvis man skulle ha kjøpt noe der? I danmark har jeg kikket en del på den blå avis, www.dba.dk og der er det mye til salgs....

Link to post
Share on other sites

Det er vanligvis ikke så mye å hente på å kjøpe bruktbåt i utlandet, siden du må betale merverdiavgift og HK-avgift til Norge. Hvis du søker på Finn.no vil du finne mye å velge mellom. Til den prisen du beskriver bør du få en grei gammel plastsjekte på 22-35 fot. Vi begynte selv med en Sandvik 25 med aktercabin til 100 K (1979-modell) for fire sesonger siden. Men det har blitt noen båtbytter siden.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...