Jump to content

Bruke drivanker, noen med erfaring


KDB

Recommended Posts

Ser at Seatronic har et drivanker som heter Burke GP30, er det noen som har erfaring med dette? Dette ankeret har spiler som holder det oppslått, og skal kunne brukes som demper mot rulling i tillegg til vanlig drivanker.

Link to post
Share on other sites

Takk for svar, båten min er 11 tonn og 46 fot så da skulle nok dette virke ok. Hadde du ankeret festet kun med tau i baugen, eller brukte du i tillegg blåse i enden av av ankeret med line tilbake for å lettere dra det ombord igjen? Ser det ut til at ankeret er bra kvalitet, prisen er jo ganske høy? Trur du ankeret kan brukes til å dempe rulling fra forbipasserende båter dersom en ligger litt utsatt til f.eks. på svai?

Link to post
Share on other sites

Jeg har utelukkende benyttet svivel i forbindelsen mellom drivanker og tau til båten.

Jeg har ikke benyttet blåse.

Når jeg ligger på svai bruker jeg bare forkattingsanker (7 kg) med 7 meter kjetting til hovedanker (30 kg - 10 mm kjetting).

Link to post
Share on other sites

Ok, dette med rulling var eventuelt å henge drivankeret rett undervannflaten på ene siden av båten og at det ved rulling vil dempe bevegelsene. Reklamen viser dette men om det er realistisk er noe annet. Dette med forkatting er meget interresant,og eg har lest i tråder der du har skrevet om dette og kommer til å kopiere din løsning dog med 20 kg bruce og 8mm kjetting.

Edited by KDB (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Dersom drivanker skal motvirke rullebevegelser vil jeg tro at det må festes til en bom som føres ut over sidene på båten.

Vi som har båter uten hydrauliske stabilisatorer kan nesten gjøre hva som helst - vi får likevel rulklebevegelser når båten beveger seg under skrogfart.

Link to post
Share on other sites

Dette med bom veit eg blir brukt på Nordhavn båter, men der festes det en plate i enden som ligger under vannflaten og dette skal hjelpe når en ligger på svai, dette drivankeret vil nok gjøre samme nytten.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...