Jump to content

Er du fornøyd med sommeren


Enzo

Kvaliteten på sommerværet  

259 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Det var vel to-tre uker det var knall sol her i Kristiansand. Selfølgelig var det disse ukene jeg var opptatt på jobb, og ikke fikk brukt båten et sekund :sleep: Etter dette var det aldri skikkelig fint, et par timer sol og et par timer skyet/regn.

Link to post
Share on other sites

Jeg tror jeg havner i mindretall etter hva jeg hører andre opplevde sommeren. Vi har plasket innenfor Færder i hele sommer og har hatt en fin sommer, syntes vi. Inne i fjorden har vi hatt mye mindre vind enn de som har ferdes lenger sør. Jeg holder med Enzo. Fin sommer. :cheers:


Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16.
vimpel_entusiast_signatur.gif

Link to post
Share on other sites

Jeg har mer eller mindre bodd ombord fra tidlig juni til midten av september. Har seilt bortimot 2.000 nm, Oslo, svenskekysten, Skagen, bort til Bergen og Shetland for å nevne noe, vært helt fantastisk!

.

Link to post
Share on other sites

har vel ikke vært noe kjempe sommer, men hadde en vannvittig flott skudefestival med kjempevær.

men opplever vel at jeg setter mer pris på været når jeg kommer meg ut på sjøen en om jeg skulle sittet hjemme å klagd på det. må vel tåle litt regn ellers er det vel bare til å selge hele båten, ivertfall så ustabilt som været er her på vestlandet.

Gir max og auke itte kvart

Link to post
Share on other sites

I og med at det er meg som er sitert i begynnelsen av tråden svarte jeg dårlig. Tror ikke det hadde betydd så mye om det bare hadde vært kona og meg, men med unger på 6 og 8 år blir det fort trangt i 34-foter på skarve 29-fot. Neste år får ungene våtdrakt slik at de kan bade i vind og regn også - selv om vi selvfølgelig håper på noe bedre vær.

Link to post
Share on other sites

Er rimelig godt fornøyd med sommeren. Var nok heldig i ferien (4 uker i Juli), opplevde ikke så værst vær i Danmark og Bohuslän.

Høsten (September og så langt i Oktober) har vært fantastisk!

Ny overnattingsrekord; nærmer oss 90 overnattinger i år.

Link to post
Share on other sites

Hvordan man har opplevet sommeren i forhold til båtliv tror jeg kommer en del an på hva slags båt man har. Seilbåtfolket vil jo helst ha litt vind, og for de som har båt med tørr inneplass betyr ikke litt vind som fører til sjøsprøyt fra baugen så mye.

 

Vi har for tiden en liten daycruiser med kalesje på 21 fot, og med slik båt er det best med vindstille og varmt vær. Det skal ikke mye vind til før det blåser sjøvann fra baugen opp i båten, selv når man bare putrer i 5 knop. I sommer har det blåst alt for mye til at vi har kunnet bruke båten så mye som vi har ønsket. Så jeg syntes det har vært en møkkasommer.

 

Hadde vi hatt f.eks. en Viknes 770 eller en NB 750 tror jeg nok at vi hadde sett på sommeren som midt på treet i stedet for som en møkkasommer.... Derfor er båtbytte under planlegging.

Link to post
Share on other sites

For meg så har det vært sommer fram til juni, men juli,august og september har ikke vært sommer, pga regn og en del vind neste hele tiden. men no i oktober er det blitt bedre, fikk i gang med å reparere utvendig som eg ikke fikk gjort i sommer :nonod:

 

Neste båt må bli en lukketbåt :yesnod:

Folkeparken 22, Saga 27 ac, Viksund 900 Futura.

Link to post
Share on other sites

Etter at vår første båtferie var et tilbakelagt kapittel, måtte jeg konstatere at ungene var blitt bemerkelsesverdig brune. Så til tross for himmelvannet må vi da også ha hatt litt sol... :cool:

Hold hodet over vannet. Da ser du bare toppen av isfjellet...

Link to post
Share on other sites

Sommer - har det vært sommer i år?

Hvor da?

 

Mener der var noen dager i slutten av juni, begynnelsen av Juli :cool: , hadde selv glemt det av, men fant et bilde der jeg hadde lagt kalesjen over vinduene på båten :lol::lol:

Link to post
Share on other sites

Jeg synes sommeren i helhet har vært veldig bra! vi har vært ute med båten hver helg utenom 3 lørdager siden påske og hatt fantastisk ferie med masse eventyr på vestlandet. Været har immidlertid vært i slappeste laget, men synes fortsatt at det ikke er noen grunn til å sutre fordi høsten er her. Det betyr forøvrig mange fantastiske turer fremover med lite trafikk på fjorden og mye ro. Jeg synes høsten og vinteren også er en super årstid på sjøen så lenge varmeanlegget virker og isen ikke blir for tjukk.

Link to post
Share on other sites

Det har jo vært en smule varierende vær men med sommerferie som startet med Ryfylketreff og et par uker med kjempevær ga full uttelling for oss. Hadde nok vært noe mindre fornøyd om vi hadde hatt seinere ferie...

Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808

Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram

If we grew our own food, we wouldn't waste a third of it as we do today. If we made our own tables and chairs, we wouldn't throw them out the moment we changed the interior decor. If we had to clean our own drinking water, we probably wouldn't contaminate it. Mark Boyle.

Link to post
Share on other sites

Det er ikke helt harmoni mellom tittel og spørsmålsstilling. Du spør om været, men også om vi er fornøyd med sommeren. Været: så som så. Men båtsommeren har vært fin, den - og høsten og! :yesnod:

 

ps. rundet 100 overnattinger i helgen.

Viksund St.Cruz 340. VHF: LJ6798 og MMSI: 257 979 470. Kikk gjerne innom bloggen vår MorMajor.com .

Link to post
Share on other sites

Helt grei sommer, har ikke regnet her siden 3. april.. har ett håp om at noen dråper kommer snart..

Edited by Sydvesten (see edit history)

Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. :smiley:

 

Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utført
Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832

Link to post
Share on other sites

Fornøyd med sommer`n ?

Vi hadde ca 9 uker ferie, hvorav ca 7,5 uke på sjøen. Vi fikk med oss fin været i juni. Men ellers har sommer`n vært dritt dårlig i indre oslofjord og på svenske-kysten. I båt er det været som oftest bestemmer fornøyligheten!!! Men sånn er det i Norge, uansett om det er båt, telt eller hytte. Håper det blir lika`r neste sommer....

Link to post
Share on other sites

Klikket på "middels bra". Vi var ekstremt heldige og reiste på båtferie rett etter skoleslutt. Dvs at vi av 2 1/2 uke hadde 2 uker med fantastisk vær og en halv uke med litt mer ustabilt. Resten av sommeren står for meg som høyst ustabil.

Link to post
Share on other sites

Har storkosa meg ombord i sommer, fått gjort masse både inn- og utvendig. Er det godvær ute så trives vi på akterdekket/hyttetaket :seeya: , er det drittvær ute er det godt vær til å fyre i ovnen inne og kose seg med nye prosjekter :smash: . Nå er byssa oppe og går, og sovebrisker i salongen oppe strax klar. Har vel sovet ombord bortimot 30 netter så langt i år, finnes det noe bedre å sovne til enn realt drittvær ute? :sailing:

Vi slutter ikke å leke fordi vi blir gamle, men vi blir gamle når vi slutter å leke =)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...