Jump to content

hvor kjøpe styrekonsoll til Pioner 325?


Netics

Recommended Posts

Hei godtfolk!

 

Har kjøpt en Pioner 325, tror det er en 2000 modell? Har hittil brukt den med en slapp 8hk, men med 3 personer i båten planet den ikke.

 

Planene nå er å få på en 9.9/15hk eller aller helst 20hk med konsoll, men hvor får jeg kjøpt konsoll til denne?? Har googlet masse, men finner ingenting.

 

Hvor kan jeg kjøpe konsoll med ratt/spaker og hva kan det koste??

 

Noen som har prøvd en Pioner 325/11 med 15 eller 20hk? Skulle få grei fart da?

 

Og skal denne ha lang eller kort stamme?

 

Mvh Frode

Edited by Netics
Link to post

Sjekk litt på finn-torget. Ligger litt styrekonsoller der fra tid til annen. Er også endel båtutstyrsbutikker som selger ulike typer, men de er som regel ganske dyre.

 

Alt. kan du jo bytte båt? Er jo mange 325 med konsoll til salgs, alt. en lignende båt m/u motor.

Link to post

Har ikke lyst å bytte den ut siden den er i så god stand..

 

Ser "alle" Pioner 325 som er til salgs har samme typen konsoll, leste også at noen hadde kjøpt ny for 2 år siden, så da er det vel ikke umulig å få tak i?

 

Har leita på finn.no uten hell.

Link to post

Hmmm, har du kontaktet diverse forhandlere? De må da kunne skaffe siden noen har klart å skaffe ny konsoll?

Er en liste her

 

Du nevner en som hadde kjøpt ny konsoll for 2 år siden.. Tenkte du på denne? Du kan jo evt. ringe han og høre hvor han fikk kjøpt sin? Ser det bare er en plastsak, så kan da umulig koste mye?

Link to post

Var den jeg tenkte på ja. Har sendt ham en hyggelig mail der jeg spurte om han kunne fortelle meg hvor han kjøpte den. Hva tror du om 20hk kort stamme og konsoll på denne båten?

Link to post

9,9 med kort tror jeg går greit. Skal du ha 20hk ville jeg nok valgt lang, da får motoren bedre grep i vannet når du kjører aktivt. Samme gjelder forsåvidt 9,9, men den har jo ikke like mye kraft og er vel kanskje vanskeligere å oppdrive med lang stamme.

Link to post

Som du forstår er jeg ganske fersk med hele båt greia. Men med aktiv kjøring mener du litt leking i bølger osv? Skal brukes fornuftig, kanskje ikke så mye aktiv kjøring om jeg har forstått deg rett?

Link to post

Denne skal ha lang stamme,blir ikke noe morro med en motor som suger luft.

Kan du ikke ta kontakt med produsenten for konsoll? Vet at de hadde konsoll for ettermontering på pioneer 15.

Vi har mariner 10-15 på vår 11 sport,og det er tryggheten selv å kjøre. Går 21-22 knop. Tror den tåler 20 helt fint.

Link to post

Med aktiv kjøring mener jeg f.eks. skarpe svinger, hard akselerasjon (også i sving f.eks). Da er det greit at motoren ikke trekker luft, noe du kan oppleve med kort stamme. Og som du sier, leking i bølger. Skal jo litt større hopp til før motoren er helt ute av vannet da.

 

Men trimmet 9,9 (altså 15) blir vel bra på en 325 vil jeg tro. Sto på vannski etter en slik med 9,9 da jeg var 15-16, så skal vel ikke så mye til før den båten går ganske bra, selv med flere ombord.

 

Vet ikke hvor gammel du er, men selv blir jeg nok aldri voksen hva gjelder å leke med båt :lol:

 

Fått noe svar fra han som hadde kjøpt ny konsoll? Tror det er beste og raskeste løsning i jakten videre, med mindre noen her på forumet er først da :smiley:

Link to post

22 knop med fjortisen. Tohatsu 9,9/15 hk. Lang stamme. Super vist luft nok alikevell med tøff sving-kjør. Det hadde alle gjort. Far liker også å leke med denne. Kan hoppe som en tulling i store bølger :smiley:

Link to post

Har kommet over en johnson 9.9 97 modell som en kjenning av meg har hatt siden den var ny. Gått max 30 timer og kun i ferskvann. Plomberingen er ikke fjernet og det følger med bensintank.

 

Han skal ha 5000,- er det en rimelig pris? Den ser ny ut..

 

Men er jo kort stamme da.

Link to post

Trur det stod lenger opp i tråden, og eg veit ikkje heilt sikkert at det MÅ være det.... Men de bruker vist lang stamme på 325 sport.

Men 5000 er billig då :smiley:

Link to post

Får desverre ikke sett på motoren før i morgen, men har målt på båten og det er 53cm fra festebraketten til motoren og ned til kjølen på båten. Betyr det da at hviss motorens "finne" er lavere enn 53cm fra festebrakketten og ned så kan jeg bruke denne motoren?

Link to post

Har ikke kontakt med produsent eller forhandler gitt noe resultat? :crazy:

Er jo veldig merkelig om ikke en styrekonsoll er å oppdrive. Alternativet er jo å lage en selv etter mal.

Link to post

Ringte nettopp til Pionerfabrikken. Dessverre produserer de ikke dette lenger, sluttet for endel år siden. Så enten får du lage en selv, vente til du finner en brukt, finne en annen konsoll som kan passe, eller bytte til en båt som har konsoll. Dessverre.

Link to post

Viss du er litt "handy", så greier du fint å lage deg ein konsoll sjølv. :smiley: Eg lagte denne her for 3 år sidan (skal sei tida går fort :eek:). Står litt om prosessen i denne tråden. (ein del "mas" og "rot" i denne tråden, men du finn sikkert noko nyttigt der også :wink: )

Link to post

Har snakket med ALLE pioner forhandlerne i Norge, men ingen hadde siden den var gått ut av produksjon. Tror ikke jeg gidder å lage noe selv da tiden ikke strekker til. Får klare meg med håndgass til jeg eventuellt finner tak i en brukt båt.

 

Ga 3000,- for båten så finner neppe en lik med konsoll til den prisen.

Link to post

Har kikket litt på marineshop.no, der virker det som de har fornuftige priser på utstyret. Fant en fin kontrollboks til 767 kroner. Hva mer trenger jeg hviss jeg skal lage min egen styrekonsoll? Er jo en kløpper å sveise siden jeg er mekaniker. Eget verksted/garasje har jeg også. Men å lage noe slikt i svartstål er kanskje dumt siden det ruster, eller går det greit om jeg smører inn allt med hammerite ller noe slikt?

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...