Ficher Report post Posted September 21, 2010 (edited) Noen sier...... * Fersk makrell/torsk/sild * Råtten makrell/torsk/sild * Kattemat * Døde høner * Svamp med råtten fiskelukt * m.m ................ Hva erfaringer har dere ? Edited September 21, 2010 by Ficher Share this post Link to post Share on other sites
SRA Report post Posted September 21, 2010 Tunfisk på boks, aldri fått hummer men på krabbe funker det. Kakk noen hull i boksen og den kan brukes flere ganger. Share this post Link to post Share on other sites
Hafrsfjord Report post Posted September 21, 2010 Nettopp vert ute i havna i dag... der skjæres nå frossen makrell opp i passende "doser", som da tydeligvis skal ligge å godgjøre seg de neste fjorten dager, for så å lokke hummeren i teinene. Dette er pensjonerte "fiskere", så jeg går utifra at de vet hva som er brukbart agn. Share this post Link to post Share on other sites
Nils1 Report post Posted September 21, 2010 Jeg fisker krabber - ogbruker agn i følgende rekkefølge alt etter hva som finnes i frysen: Livretten til krabbe er pale ( småsei) Ellers bruker jeg fiskeavskjær etter filetering - det skaper massse "fiskelukt i sjøen" men - ferskt agn for krabbe - utgått på dato agn for hummer. har sogar fått krabbe på prior sine kyllingpølser . Krabben spiser alt som den klrarer å få tak i . Share this post Link to post Share on other sites
Ficher Report post Posted September 21, 2010 men - ferskt agn for krabbe - utgått på dato agn for hummer. Kjenner mange som har fått hummer på ferskt agn også ( sei /torsk) Share this post Link to post Share on other sites
Mix Report post Posted September 21, 2010 Selvfølgelig får man hummer også på ferkst agn, men også mye krabbe,og det var man ikke interessert i. Gamlekara brukte kun lett saltet vårsild til hummeragn, det var om å gjør å holde krabben borte. Share this post Link to post Share on other sites
Tom Rør Report post Posted September 21, 2010 Noen sier svigermor, men det er vel ikke lov? Share this post Link to post Share on other sites
ags88 Report post Posted September 21, 2010 Kjenner mange som har fått hummer på ferskt agn også ( sei /torsk) Fikk vel 15 stk hummer i sommer, når jeg "drev" krabben, det var på fersk sei. Som hummer agn brukes makrell som ligger i salt, og det er vel ikke lenge før hummer sesongen starter Share this post Link to post Share on other sites
Mix Report post Posted September 21, 2010 (edited) Noen sier svigermor, men det er vel ikke lov? Prøv. Edited September 21, 2010 by Mix Share this post Link to post Share on other sites
ags88 Report post Posted September 21, 2010 Noen sier svigermor, men det er vel ikke lov? Svigermor er vel så sur og seig at ingenting går på Men svigermor ble vel overkjørt av nissen, så hun er vel gåen alerede Share this post Link to post Share on other sites
solei Report post Posted September 21, 2010 brosmehoder,kveitehoder,blåkveitehoder,ferskt for krabben...spesialsaltet og surnet for hummeren, men den oppskrifta sitter langt inne..dessverre... Share this post Link to post Share on other sites
sleipnern Report post Posted September 21, 2010 Prøvde hundemat på boks, kostet ikke mer en ca 5.- pr boks. Kakket noen småhull og dro opp etter 2 dager. Forventningene var høy da teinene kom over rekka. Joda, krabbe va det men forferdelig kor den gjødde......! Share this post Link to post Share on other sites
Erling P Report post Posted September 21, 2010 Bruker ferskt agn til Krabben,og surt agn til hummer. Kjører en stavmixer ned i gørra og fyller det i løksekker. Kan også bruke vedsekker av plast. Share this post Link to post Share on other sites
Ficher Report post Posted September 22, 2010 Nettopp vert ute i havna i dag... der skjæres nå frossen makrell opp i passende "doser", som da tydeligvis skal ligge å godgjøre seg de neste fjorten dager, for så å lokke hummeren i teinene. Dette er pensjonerte "fiskere", så jeg går utifra at de vet hva som er brukbart agn. Brukes mye sur makrell her på vestlandet, men på sørlandet brukes mye sur/råten sild......noen god forklaring på dette ?? Share this post Link to post Share on other sites
free Report post Posted September 22, 2010 mer sild på sørlandet? Share this post Link to post Share on other sites
Jawik Report post Posted September 22, 2010 Kan også bruke vedsekker av plast. Blir ikke disse i største laget ? Share this post Link to post Share on other sites
Smiley Report post Posted September 22, 2010 Jeg har hatt både krabbe- og hummerlykke med gamle halvråtne rester etter grillmiddag. Kotelettbein o.l. Share this post Link to post Share on other sites
terron Report post Posted September 22, 2010 Min bestefar brukte bestandig nakkekoteletter fra gris når han satte hummerteiner - men mulig hummeren (eller ekorn som vi sier her omrkring.....) hadde annen smak på 60-tallet?? Share this post Link to post Share on other sites
Ficher Report post Posted September 22, 2010 Min bestefar brukte bestandig nakkekoteletter fra gris når han satte hummerteiner - Se her ja, nakkekoteletter ( ferske eller sure ? ) Har også hørt at kyllingburgere blir brukt ( med stor fangst) Share this post Link to post Share on other sites
roaldbj Report post Posted September 22, 2010 Det er mulig at jeg i mitt nært forestående "fremtidige" liv kommer til å fange både krabbe og hummer i teiner. Hva er den "vesentlige" forskjellen på krabbe-agn og hummer-agn? Share this post Link to post Share on other sites
Ficher Report post Posted September 24, 2010 Hva er den "vesentlige" forskjellen på krabbe-agn og hummer-agn? Krabbe = spiser nesten alt i sjøen ( ikke sur makrell) Hummer = Sur makrell/sild - nakkekoteletter - kyllingburgere- høner - skarv- m.m Share this post Link to post Share on other sites
terron Report post Posted September 24, 2010 (edited) Nå er min bestefar for flere år siden reist til de evige garnplasser. Men litt forsepørsler rundt om har gitt meg info om at han lot nakkekotelettene ligge noen dager "ute på plenen" før de ble brukt som agn. Forøvrig så er det flere som hevder at det aller beste agnet til hummer er berggylte som har ligget i solsteiken på et svaberg noen dager............. Som en kuriositet kan jo nevnes at "halvråtten abbor" er et suverent agn til ferskvannskreps - skal forøvrig prøve dette også til hummeren om noen dager (da fryseren er full av 1000-brødre). Edited September 24, 2010 by terron Share this post Link to post Share on other sites
Ficher Report post Posted September 24, 2010 7 dager til Hummerfiske her på vestlandet . Sur makrell/sild - nakkekoteletter - kyllingburgere- høner - skarv- sel ............ Share this post Link to post Share on other sites
Erling P Report post Posted September 24, 2010 (edited) Nei da Jawik,lager til passlige porsjoner,knyt rundt og kutt en "pose" av og heng opp i teinen. Har en del bergjylte som skal i teinene når Hummeren er lovlig å ta.Den er SUR !! Krabben er finspist men Hummer er "ådseldyr" Edited September 24, 2010 by kokkfan Share this post Link to post Share on other sites