Jump to content

oljetrykk Mercruiser 5,0L MPI 260


stjernen 2

Recommended Posts

Det er vel egentlig ikke noe normal eller maks, en god regel som ofte nevnes for GM smallblock motorer er 10lbs per 1000rpm turtall, eller mellom 8-14 psi ved tomgang osv.

Saken er den at oljepumpen pumper en viss mengde olje, det er motstanden denne oljen møter på sin vei inn i lagerbaner, støtstenger, vippearmer, galleri og annet som lager trykk.

Det er mange variabler her, og normalt bør pumpen dimensjoneres for et vist turtall, ikke et vist oljetrykk, da dette forsåvidt gir seg selv av den nevnte motstanden som oppnås i motorens smøresystem.

 

Det oppgis så vidt jeg vet ikke noe maksimalt godkjent oljetrykk eller hva som anses som normalt, du kan få svar av andre med samme motor hvilket oljetrykk de har, men det er ingen selvfølge at din motor har akkurat samme klaringer, avleiringer og annet som kan påvirke oljetrykket, og derfor settes det normalt en nedre grense, dersom trykket er godt over dette, ettersom den nedre grensen er forholdsvis lav, så er sannsynligvis alt i orden.

 

Dersom du opplyser om akkurat hva problemet er så er det litt enklere å si noe mer konkret, dersom det i det hele tatt er noe problem???

Redigert av adeneo (see edit history)
Link to post
Share on other sites

40psi er ikke noe problem, det er litt over normalen for en GM V8, men ikke for høyt, det er uansett greit å følge litt med på oljetrykket, hvis for eksempel oljefilter eller andre ting blir tett vil oljetrykket bli raskt høyere.

Det sitter vanligvis en ventil i filterfestet som slipper igjennom oljen ufiltrert dersom filteret tettes, og jeg mener å huske at denne først åpner ved godt over 100psi

 

Dersom det har vært slik hele tiden og ikke er noe som har kommet plutselig, så er det normalt ikke noe å bekymre seg over.

Link to post
Share on other sites

  • 4 uker senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...