brass Startet 21.Juni.2011 Del på Facebook Startet 21.Juni.2011 Har fått meg røykovn fra Biltema. Siden makrellen nærmer seg har jeg lyst å prøve varmrøyking av makrell. Det er sikkert mange her på BP som har gjort dette før og som kan komme med gode tips til framgangsmåte. Hvor mye spon i bunnen? Salting? Hvile før røyking? Hvor lenge i ovnen? :fishing: Sitér dette innlegget Link to post
salti Svart 21.Juni.2011 Del på Facebook Svart 21.Juni.2011 venter i spenning på tips selv jeg!!! hadde en slik aburøken selv,den ble omdøpt til krematoriet... alt jeg klarte å lage med den smakte dritt med en fin rødsprit eim. kasta hele ovnen til slutt...så hvis noen får dette til så kansje jeg kjøper ny ovn senere Sitér dette innlegget Link to post
Hafrsfjord Svart 21.Juni.2011 Del på Facebook Svart 21.Juni.2011 (redigert) Det var en tråd om samme emne i fjor sommer. Kanskje du finner den hvis du søker litt....? Her er noen tråder: https://baatplassen.no/i/topic/78247-roeykehus-for-varmroeyking-av-fisk/page__p__1111503__hl__varmr%F8yking__fromsearch__1#entry1111503 https://baatplassen.no/i/topic/2762-er-makrellen-usynlig/page__p__29233__hl__varmr%F8yking__fromsearch__1#entry29233 https://baatplassen.no/i/topic/6441-del-din-store-fiskefangst/page__p__91283__hl__varmr%F8yking__fromsearch__1#entry91283 Redigert 21.Juni.2011 av Hafrsfjord (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
Knert1 Svart 21.Juni.2011 Del på Facebook Svart 21.Juni.2011 Dersom du ikke gidder å lete, så er kortversjonen her: (Har stor ABU røker) 1: Begynne med makrellen, rens denne og legg grovt salt i buken 2-3 timer før røking. 2: Så pleie jeg å ta en "neve" med spon og legge i "opphøyningene" i røykekammeret. Du kan også legge i et-par tre eienbær i hver spon haug. 3: Fyll rist med makrell, legg med buken opp, slik at saltet ikke "renner ut". 4: Tett brennkameret, spenn fast lokket. 5: Fyll vann rundt rødsprit brennerene (I nedre kammer, jeg setter røykkammeret opp i dette brenn/vann kammeret). 6: Fyll rødsprit i begge spritskålene. 7: Tenn fyr og vent til disse er brent ut. 8: Spis og kos deg.. 9: Jeg pleier å legge alt i vann, etter jeg er ferdig med røykingen. Sitér dette innlegget Lider av Nauticomani. Tar ikke noe for dette, lar det bare stå til. Link to post
Wannskrækk Svart 21.Juni.2011 Del på Facebook Svart 21.Juni.2011 Jeg gjør omtrent som Knert1. Itillegg hender det jeg eksprimenterer med urter, eller hva med en skvett Aquavit? Alkoholmisbruk, vil noen hevde, og for å være ærlig; ulike tilsetninger gir liten effekt, men salt og pepper i noen timer er bra! Sitér dette innlegget Link to post
brass Svart 21.Juni.2011 Emnestarter Del på Facebook Svart 21.Juni.2011 Knert 1 Takk for fremgangsmåte. Du røyker makrellen hel, ikke som fileer altså. Høres spennende ut. Nå skal jeg eksprimentere så snart makrellen er hentet. Kan man røyke andre ting også? Sitér dette innlegget Link to post
Wannskrækk Svart 21.Juni.2011 Del på Facebook Svart 21.Juni.2011 (redigert) Jeg har røkt reker, laksefilet, gjerne billig oppdrettslaks (salma sparer du til sushi), sei er utrolig bra, særlig småsei. Torsken ble ikke så veldig bra, når jeg prøvde. Har prøvd med rådyr i skiver, men det ble heller ingen vinner. Redigert 21.Juni.2011 av Wannskrækk (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
Erik Svart 22.Juni.2011 Del på Facebook Svart 22.Juni.2011 Jeg gjør det litt anderledes : Salter minst ett døgn (i en pose i kjøleboks/kjøleskap.) Skyller av saltet, og tørker godt (eller lar lufttørke). Overflaten skal være helt tørr før røyking, det er veldig viktig for godt resultat. Salter jeg lenger enn ett døgn, lar jeg den ligge i vann litt først, hvis ikke blir den for salt. Kan ha på andre krydder, foreksempel Pepper eller pepper Mixet med andre urter for å lage pepper makrell etc. (Akevitt er ikke forsøkt, men det skal testes denne sesongen ) Røykes til brenneren(e) er slukket , og kanskje litt lenger. Smaker fortreffelig varm rett fra røyka, men faktisk enda bedre etter ett døgn i kjøleskapet, da får kjøttet satt seg litt. Kan oppbevares Ca en uke etter røyking. Sitér dette innlegget Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post
hanto1 Svart 22.Juni.2011 Del på Facebook Svart 22.Juni.2011 Det er viktig at fisken får tørke, pleier selv å salte over natten samt tørke fileene en dag før røyking påfølgende kveld/neste morgen. Bland sponet med mye einer, da blir smaken mye bedre. Sitér dette innlegget Link to post
Knert1 Svart 22.Juni.2011 Del på Facebook Svart 22.Juni.2011 Kan man røyke andre ting også? Det smarteste å røyke er faktisk flyndre... Den er noe dritt å rense.(Les filetere) Så jeg har kjøpt ei "finnesaks" (fåes på jernvarehandel), klipper av alt som stikker ut, kutter av hue og tar ut innmaten. Inn med saltet og stabler i 2 etasjer i røykekammeret. (ABU'en har dette) Det smaker utrolig godt, mye bedre en makrell.... Sitér dette innlegget Lider av Nauticomani. Tar ikke noe for dette, lar det bare stå til. Link to post
Erik Svart 22.Juni.2011 Del på Facebook Svart 22.Juni.2011 Bland sponet med mye einer, da blir smaken mye bedre. Men det kan bli for mye også, da blir det 'såpe/parfyme' smak av fisken Ps : Ikke nevnt enda ser det ut for : Hvis du ikke fileterer, så gjør opp fisken i ryggen istedet for i buken, da eksponerer du kjøttet bedre for salt og røyk, og de er lettere å holde fasongen på. Sitér dette innlegget Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post
larss Svart 23.Juni.2011 Del på Facebook Svart 23.Juni.2011 Hei Jeg røyker fileer, med skinn på en side. Legger dem i Sølvkroken røykeriet (ganske like disse ovnene) med skinnet ned og strør over litt sitron pepper, røykes i 15-20 min med lokket lukket, kjempegodt. Bruker da fersk fisk, synest fisken i seg selv er så god at en ikke trenger noe mer tilberedning. Men synest det har mye å si hvor sponet kommer fra. Er mye god smak å hente om en eksperimenterer med sponet. Lykke til. Lars Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.