Jump to content

Et møte med Østfolds skam i Skjærhalden


KongKing

Recommended Posts

Vel, nå er vel 30 kroner "standard" pris de fleste steder bortsett fra der strøm er inkludert i havneleie. For båter over 30 fot er havneleien 200 kroner. Men en ting er det å merke seg: Skal en dusje eller bruke toalett i land er det langt å gå (i hvert fall når det er 31 grader i skyggen som vi hadde) til gjestehavnen.

 

Lars H.

Webcam og live video fra båten

her og her.

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post
Share on other sites

Joda, prisen er vel omtrent den samme uavhengig av sted og her er det etterspørsel som rår. Skal en først finne seg en dusj i gjestehavner så er det ikke mange sekundene med varmtvann en får med en tier heller. Heldig er vi menn som har kort hår :giggle: Værre med blondiner og langt hår, da blir tierene fort gjort om til flere halvliters kostnader noe som er ille å tenke på :cheers::lol:

Sport og fritid M.W.Lem. Kano, kajakk, Sommer og vintersport

Link to post
Share on other sites

Det er jo de som starter med en "verktøykasse på boks" med en gang de står opp. Da har man vel nådd en grense som ikke er noe særlig bra.

 

... men det er jo en del som tar en "jæger" til frokost. Det er jo imidlertid bare medisin for magen. :yesnod:

 

:confused: Starter altid dagen med ei kald øl for nytelsens skyld.. Men det er vel simplere enn jæger , så det går ikke ann?

dummeste jeg har hørt. Ikke OT-moderator.

Link to post
Share on other sites

Ser ikke problemet. Ta med ei helflaske sterk og nitti, sjenk bråkmakerne ned i kjølsvinet - og kapp batterikabelen. Piece and quiet! :)

Hansvik 14 - Rana 15 DC - Rana 17 DC - ooooiiiiiig????

Nordlænding (konvertert til vestlending) uten båt e som en fesk på lainn. Tørre greier!

Hjemmeside med artikler innen trehobby / finsnekring.

Link to post
Share on other sites

Kjære xxx

 

Jeg viser til beskrivelse av din opplevelse ved overnatting ved vår brygge.

 

Skjærhalden Gjestehavn er en familiehavn som forsøker å tilrettelegge for at alle skal kunne trives og ha et hyggelig opphold hos oss. Vi vil også hevde at vi har særdeles lite problemer med fyll og bråk i vår havn i motsetning til enkelte andre gjestehavner hvor dette er mer regel enn unntak p.g.a. utstrakt natteliv i området osv.Det er selvfølgelig trist at enkelte besøkende ikke evner eller ønsker å etterleve havnereglene i gjestehavnene de besøker, selvfølgelig til sjenanse for andre besøkende.

 

Generelt er det slik at vi som driver gjestehavn har svært begrenset myndighet i forhold til å håndtere slike situasjoner. Vi kan verken gå om bord i båter, flytte båter, eller bortvise båter dersom vedkommende eier motsetter seg dette. Det samme gjelder for havneverter, sikkerhetsvakter fra restauranter i området som vi samarbeider med eller eventuelle private sikkerhetstjenester. Kun politiet har myndighet til å få stanset bråk med midler utover muntlige advarsler. Det ville derfor ikke ha vært noen forskjell i dette tilfelle om vi hadde vært der hele natten.

 

Vi har samarbeidet med politiet i alle år på Skjærhalden, og politiets oppfordring er helt klar og enkel; De ønsker å bli tilkalt dersom slike situasjoner oppstår, og de ønsker selv å håndtere situasjoner som kommer ut av kontroll. Heldigvis har det gjennom årene helt unntaksvis vært behov for å tilkalle politiet til Skjærhalden Gjestehavn.

 

Denne kvelden ble politet tilkalt 2 ganger for å ta seg av "bråkmakeren" etter at han var blitt tilsnakket flere ganger før på kvelden. Vi har avtale med vaktene på restauranten, men dessverre fikk ikke undertegnede beskjed før dagen etter at de ikke var tilgjengelig den kvelden.

 

Daglig leder vil sammen med Styret i Skjærhalden Gjestehavn gjennomgå bemannings- og sikkerhetsrutiner ved evalueringsmøter etter sesongens avslutning. Vi forsøker hvert år å bli litt bedre på alle områder, og som sagt er intensjonene våre at alle skal trives og ha det hyggelig på Skjærhalden.

 

Jeg synes det er helt i orden at du henvender deg til oss med en klage, og også bruker sosiale medier til den slags. Jeg synes vel du bruker vel sterke ord om "Østfolds skam" og at vi "driter i" i din omtale før du tar kontakt med oss. Det hadde vært mest ryddig å ta dette opp med oss først, og hvis vi ikke tok klagen alvorlig, forstår jeg et slikt ordbruk - ikke ellers.

 

Vi beklager det inntrufne denne kvelden, og håper du vil se på dette som oss - som en uheldig omstendighet.

Vi ønsker deg hjertelig velkomne tilbake til Skjærhalden!

 

Med ønske om en fortsatt god sommer!

 

Med vennlig hilsen

Wencke Børresen

Daglig leder

Skjærhalden Gjestehavn as

Link to post
Share on other sites

Det henvises til "enkelte andre gjestehavner i området" der det skal være mer bråk og fest. Hvilke havner er det? Det er alltid Skjærhalden som nevnes når dette teamaet blir diskutert......

Medlem av: Øvre Bragernes Motorbåtforening - KNBF - RS - Holmestrand Båtforening

Link to post
Share on other sites

Synes vel grunnlaget ditt for å hevde at "lite bråk" ikke stemmer er noe tynt DUNDUNII.

 

Personlig har vel jeg ikke noe stort bedre grunnlag for å hevde det motsatte. Jeg har vel lagt ca 10 ganger der i løpet av de siste 3-4 årene, og har aldri opplevd bråk.

 

Siden flertallet her ikke opplever mye bråk der så er det vel sannsynligvis lite bråk vil jeg tro.

 

Blir på samme måte som de som skriver at det i Fredagshølet er mye bråk. Der har jeg vel lagt kanskje 20-25 ganger i løpet av samme periode. Noen få ganger har det vært spilt litt høy musikk, men det er også alt av bråk som jeg har opplevd der.

Link to post
Share on other sites

Synes svaret var svært så bra fra Skjærhalden gjestehavn. Vi kan vel da kort konkludere med at trådstarter har vært uheldig med besøket. Synes faktisk gjestehavnen fortjener en unskyldning av trådstarter grunnet hans svært så lite sympatiske tittel, for å være forsiktig.

Sport og fritid M.W.Lem. Kano, kajakk, Sommer og vintersport

Link to post
Share on other sites

Nå ligger vi i Havstensund i solen og varmen. Imorgen blir det en tur over Gule Humpen og i stor bue utenom Grebbestad og Fjällbacka til Hunnebostrand. Der tar vi oss vel et par dager før vi tusler videre sydover. Vi har god tid, må først være hjemme om 4 uker fra idag.

 

O.T., men likevel; Pratet med noen i Skagen som kunne rapportere om havneavgift på 600,- for 40ft i Hunnebostrand. Lurer på om det var ifm. segel-tåget-uka eller hva det heter, men likevel imponerende. Anbefaler Bovallstrand isteden.

Link to post
Share on other sites

Systemet er vel slik at du betaler på automat når du legger deg på brygga. Å protestere neste dag blir antageligvis møtt med ett skuldertrekk. Særlig hvis hele havna krever pengene tilbake.

 

Hva med å betale dagen etter, dersom forholdene har vært levelige? Ankommer man etter 21 burde jo det gå glatt, og uansett kan man jo ta en diskusjon med havnevakta rundt akkurat det der, hvis vedkommende ikke har gått av vakt.

Link to post
Share on other sites

Olpi:

Bråk som det beskrives her er ikke det samme som i Fredagshølet. Skjærhalden i uka er ikke noe problem men helgene ser ut til å være det.

 

Legger en seg langs kaia i Tønsberg må enregne med brak og heller delta. Legger en seg på en av gjesteplassene i Skjærhalden bør en kunne regne med ro etter kl 23. Med ro mener jeg ikke total stillhet men fornuftig oppførsel.

Link to post
Share on other sites

Jeg hadde ventet til kl 0500 når de var endelig i dyp beruset søvn, så hadde jeg tatt fram min Skotsk sekkepipe og gitt dem en gratis konsert på full guffe. :thumbsup:

 

Bill

And always remember the wire should have a higher rating than the fuse as otherwise the wire becomes the fuse!

Link to post
Share on other sites

Svaret fra Gjestehavn var etter min mening et klart eksempel på mindre intelligent forsøk på ansvarsfraskrivelse og mangel på empati.

 

Det burde i det aller minste ha innehold en passus om at de som hadde betalt gebyr ville få dette refundert, evt ved å oppgi mailadresse eller lignende for avtale om overføring av pengene. Slik svaret er fremstår det for meg som et eksempel på at man "sier seg lei" for det inntrufne (det koster ingenting og forplikter ikke i det hele tatt) og samtidig sier at man ikke kan garantere at det samme ikke vil gjenta seg, og at man i så fall heller ikke tar på seg noe som helst ansvar.

 

Henvisningen til andre havner som er verre (uten at disse angis så de evt. kan forsvare seg) er for meg et bunnmål av useriøs kundebehandling. For meg er det selvsagt lett å boikotte Skjærhalden, men jeg tror nok jeg ville gjort det samme om denne holdningen kom fra en havn som er mer aktuell å bruke.

Laholm

Link to post
Share on other sites

...., så hadde jeg tatt fram min Skotsk sekkepipe og gitt dem en gratis konsert på full guffe. :thumbsup: Bill

 

Det minner meg om han som alltid tuta i fløyta og ropte FLAGGET når kl. var 9 på kvelden. Han sto sjelden opp før i 10 tiden om morgenen. Så fant noen på at flaggreglene burde følges også om morgenen og stilte opp på båten hans kl. 8 om morgenen og ropte FLAGGET - FLAGGET. Ut kom en søvnig og grinete gubbe som kjeftet og svor. Det ble slutt på påminnelsene hans hver kveld...... :-)

Link to post
Share on other sites

Skjærhalden hva kan man si...Før første tampen er knytt i brygga kommer det ei å sier: "Havneavgift for å ligge her" Når båten er fortøyd å man legger ned litt rask som ikke skal ligge fremme å er påvei opp kommer samme mennske, med en litt mer ufin tone at: "Skal dere ligge her må du putte på automaten" Sender så opp min bror der han nærmest løper til automaten for å finne ut at den er ute av drift. Når han returnerer kommer samme "berta" å vil ha havneleielapp på båten før man selv eksploderer å ber de ordne automaten å roe seg ned :headbang: Nedgården å Herføel lenge før Skjærhalden faller for tanke igjen :thumbsup:

Link to post
Share on other sites

Generelt er det slik at vi som driver gjestehavn har svært begrenset myndighet i forhold til å håndtere slike situasjoner. Vi kan verken gå om bord i båter, flytte båter, eller bortvise båter dersom vedkommende eier motsetter seg dette. Det samme gjelder for havneverter, sikkerhetsvakter fra restauranter i området som vi samarbeider med eller eventuelle private sikkerhetstjenester.

Betyr dette at å betale havneavgift nærmest er en "frivillig" sak? Hvis ingen har myndighet til å bortvise deg eller flytte båten din kan man jo bare vente til neste morgenen med og betale avgiften hvis man mener man har fått det man betaler for.

Link to post
Share on other sites

og stilte opp på båten hans kl. 8 om morgenen og ropte FLAGGET - FLAGGET. Ut kom en søvnig og grinete gubbe som kjeftet og svor. Det ble slutt på påminnelsene hans hver kveld...... :-)

 

:lol: :lol: :lol:

 

La oss i alle fall være enige om å slippe sekkepipe i havner :lol:

Sport og fritid M.W.Lem. Kano, kajakk, Sommer og vintersport

Link to post
Share on other sites

Var på skjærhalden i går, handlet litt i statoil sjappa og spiste med drikke ved siden av til både frua, junior og meg selv. Lå ved brygga i ca 2 timer fra halv 5. Når vi skulle reise kommer brygge mannen og skal ha 200 kroner. Trodde først det var en dårlig spøk men mannen vare jo helt seriøs.. Heretter blir det Herføl for vår del, ikke noe lengre og bedre service fra menneskene som drifter brygga. Synd for de som driver på skjærhalden for de gjør en kjempe jobb, aldri opplevd noe negativt med de.

Løsningen kan være å betale for en tidsbegrenset periode selv etter klokka 5 eller når det er. F.eks kunne det vært en fjerdedel av prisen.

Link to post
Share on other sites

Det er gratis for båter opp til 20 fot på gjestebrygga fram til kl 17.00 hvis jeg ikke har misforstått plakaten på automaten. Står to takster(for båter fra 20-45, og over 45 eller noe sånt. Ergo skal de under 20 ikke betale). Så du har en 19'

 

Brygga ved Statoilpumpen er vel merket kundeparkering for de som skal handle på Statoil og Ica. Hvis du har lagt på den brygga i 2 timer forstår jeg at de kan reagere. De plassene er tiltenkt de som må fortøye båten mens de handler, ikke de som kjøper seg en is for å kunne ha gratis parkering hele dagen mens de ligger å ser på livet.

 

Sier ikke det var det du gjorde, men jeg har irritert meg noen ganger over folk som åpenbart er ferdig med handlingen, men som ligger slik at en annen ikke kommer inn og får handlet.

Redigert av Honduras (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg har aldri fått plass i Skjærhalden gjestehavn,(joller og skjergårdsjepper ligger på merkede plasser for større båter), men jeg har veldig gode erfaringer med båthavna og moloen/flytebrygga syd for gjestehavna. Hyggelig betjening bak disken, som ikke maser om havneavgift. Det er verdt et forsøk. Må jo gå noen meter ekstra men pytt.

Per Harald

https://baatplassen.no/i/blog/per_harald/index.php?

 

Vis hensyn på sjøen. Ja til obligatorisk båtførerbevis.

D5LA I boks.

Link to post
Share on other sites

Synes faktisk gjestehavnen fortjener en unskyldning av trådstarter grunnet hans svært så lite sympatiske tittel, for å være forsiktig.

 

Hei

Tittelen er ikke sympatisk, noe den heller ikke var ment å være. Men jeg ser at den kan misforstås. "Østfolds skam" er ikke myntet på gjstehavna, men på de lokale harrytassene (Båten hørende hjemme i Skjebergkilen og dialekten på bråkmakerne var ikke til å ta feil av).

 

KK

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...