Rastløs Startet 23.Oktober.2011 Del på Facebook Startet 23.Oktober.2011 Vi har ikke avsluttet sesongen enda. Neste helg blir det seilas nedover til Resø for å spise hummer. Det er jo et stykke fra Oslo, og for å holde motet til mannskapet oppe må det serveres god mat! - trenger sårt tips til enkle vel-smakende retter som selv "far" kan ordne nede på to bluss og gasskomfyr, selv når det skumper litt. Noen som har gode råd ? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
m/s draugen Svart 23.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2011 Da lager du en god gryterett hjemme med alskens godsaker i...enkelt og kjapt å varme underveis. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastløs Svart 23.Oktober.2011 Emnestarter Del på Facebook Svart 23.Oktober.2011 Godt tips, men det blir neppe tid til å kokkelering hjemme før avreise. Alle råvarer kjøpes nok inn i timene før avreise på torsdag ettermiddag. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
RSL Svart 23.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2011 Varmmat: * Tacolasanje (knallgodt, men du trenger en ildfast form, kjøttdeig og en boks hermetiserte tomater) * Erter kjøtt og flesk (boks er helt greit) * ferdig skikkelig lapskaus hjemmefra som varmes opp. * Flesk og duppe Kaldmat i cocpit som niste: * Eggerøre, spekeskinke og halvstekte rundstykker. * Brødskiver med hjemmelagde karbonader med stekt løk Nødmat i dårlig vær: * Termospølser * Peanøtter * Sjokolade * Smurte lefser. Det er bare fantasien som setter begrensning. Maten trengs ikke pyntes, den skal være mettende med masse kalorier, uten å bare være kliss. RSL Sitér dette innlegget NestBest - Bestway 40, Oppegård båtforening Link to post Share on other sites More sharing options...
m/s draugen Svart 23.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2011 ostesmørbrød med godsaker som etc.skinke,tomat og pesto.Kun fantasien her også. :) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
m/s draugen Svart 23.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2011 (redigert) ostesmørbrød med godsaker som etc.skinke,tomat og pesto.Kun fantasien her også. :) pizzafyll på boks kan også med fordel legges imellom skivene. Redigert 23.Oktober.2011 av m/s draugen (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Pettern1972 Svart 23.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2011 pølse og potetstappe er en sikker slager for gammel og ung Sitér dette innlegget Reder og Captain's bitch på M/S Fars Vilje Østfoldtreffet 2017 Link to post Share on other sites More sharing options...
Polarn Svart 23.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2011 Dagen derpå hjemmelaget pizza med dobbelt av alt. Best dagen etter og gjerne kald. Mega godt og metter fort. Sitér dette innlegget Eneste miljøvennlige er å kjøre grønt, host..hark <Gjør det ordentlig eller gi faen!> -->Vinner av OT-Entusiast 2011<-- Link to post Share on other sites More sharing options...
BØstrøm Svart 23.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2011 Fårikål selvfølgelig. Kål og kjøtt legges i gryta ved avreise. Sett på lav varme. Etter 3 timer kan potetene legges på toppen. Etter 4 timer, men før det har gått 4 døgn spises retten. Meget godt når man er litt "frøsen". Husk også tørkerull, da det gjerne begynner å renne litt fra nesa. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Dekken Svart 23.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2011 Planlegger nedover jeg og, hos meg går det i Erter Kjøtt og flesk, en vinner i alle sammenhenger. Vi ses på Resö!!! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastløs Svart 24.Oktober.2011 Emnestarter Del på Facebook Svart 24.Oktober.2011 (redigert) Planlegger nedover jeg og, hos meg går det i Erter Kjøtt og flesk, en vinner i alle sammenhenger. Vi ses på Resö!!! Siden jeg har den minste og sannsynligvis tregeste båten som skal nedover, så tenkte jeg at jeg må diske opp med noe mer enn boksmat. Det blir sikkert kaldt og litt duskregn, og da er god mat viktig for å holde motivasjonen oppe. ( Siden vi sikkert blir noen flere timer underveis enn de andre, -med våre beskjedene 36 fot, standard rulleseil og ingen gennaker/spinnaker. ) Redigert 24.Oktober.2011 av Rastløs (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Honduras Svart 24.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 24.Oktober.2011 (redigert) Lag Lasagne hjemme på torsdag og sett den i kjøleskapet. Settes i ovnen på 150 grader 10-15 minutter. Sleng inn noen frosne hvitløksbaguetter samtidig. Lasagne blir best "dagen etter" så her er det bare velstand at den varmes opp. Pasta og kjøttsaus er enkelt og god turmat. Nystekte baguetter med ost og skinke som du ettersteker i ovnen så osten smelter er godt både på morgen og kveld. Min erfaring er at det meste smaker godt på tur, bare det er litt varmt. Forbered flest mulig retter i forveien. Hvis dere er flere på tur og du har den tregeste båten er det vel ikke mer enn rett og riktig at de andre har maten klar til din ETA... Redigert 24.Oktober.2011 av Honduras (see edit history) Sitér dette innlegget * Prosjekt Glen-L Squirt * Prosjekt Lagringsstativ påhengsmotor * Prosjekt 4 fot vugge Link to post Share on other sites More sharing options...
Bøljan Svart 24.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 24.Oktober.2011 Trøndersodd eller betasuppa med ekstra pølsebiter oppi og serveres i litt romslige krus. kjapt, varmt og mettende og ikke minst lite oppvask og søl. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Mariell Svart 24.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 24.Oktober.2011 (redigert) to bluss og gasskomfyr, selv når det skumper litt. Noen som har gode råd ? Vil du imponere? 1 stk 200 grm Entrecote/ytre eller indre filet pr. person. kjøp dem ferdig kuttet. Vet ikke hvor mange dere er så juster mengden, men til 3-4 personer. 2 poser med ferdig gratinerte poteter, selges i Norge hos bla. Meny. Til den er det best med ildfast form. Kan også varmes i kjele, men med 2 bluss har du da en utfordring. 2 beger med Fjordland peppersaus(den er faktisk bra). Noe Champijon/rødløk som kan freses i panna sammen med biffene de siste 2 minuttene eller pakkes inn i folie med litt smør og krydder og plasseres i ovnen sammen med potetene. Har lagd det selv i en HR 29 i dritt vær. Redigert 24.Oktober.2011 av Mariell (see edit history) Sitér dette innlegget MEDLEM I KNBF VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastløs Svart 24.Oktober.2011 Emnestarter Del på Facebook Svart 24.Oktober.2011 Vil du imponere? Har lagd det selv i en HR 29 i dritt vær. Nå snakker vi mat som nok vil gjøre mannskapet imponert. Artig med innspill fra folk som har proviantering som profesjon Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastløs Svart 24.Oktober.2011 Emnestarter Del på Facebook Svart 24.Oktober.2011 Hvis dere er flere på tur og du har den tregeste båten er det vel ikke mer enn rett og riktig at de andre har maten klar til din ETA... Ja vi blir vel 11 båter på tur, og middagen i havn er sikret både torsdag, fredag og lørdag. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
GeirT Svart 24.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 24.Oktober.2011 Ta den billige og enkle varianten. Hell 2 bokser brun lapskaus (svinbillig på europris) i gryta og varm opp. Knallgod og varmer kroppen :) Geir Sitér dette innlegget Geir Link to post Share on other sites More sharing options...
Fjellmatros Svart 24.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 24.Oktober.2011 (redigert) Pytt i panne er snadder. Kjøp ferdig frossen blanding, trim den opp med ferdigkutta bacon og karbonade kuttet i terninger. Speilegg er obligatorisk. Halvstekte Hattings rundstykker som serveres varme varme blir bra. Tomatskiver og agurk sammen med stekt rødløk er godt tilbehør. Grov pepper og fingersalt strør du over det hele. Smaker best på søndag dersom det blir mye på lørdag Finnebiff surret i panna er enkelt og godt. Stek sammen med rødløk. Tøm kremfløte i pannen og la det koke litt. Så tar du den nye frosne potetstappen og varmer opp denne, tilsetter litt kremfløte i denne også. Litt tyttebær er godt tilbehør. Smaker utmerket og er meget raskt å lage. Bruk skikkelig kremfløte og setersmør når du lager mat. Det er det som legger seg umiddelbart rundt midjen som lager god smak desverre Nødmat hos meg er snurring, kald rett fra boksen og spises med tollekniv Redigert 24.Oktober.2011 av Fjellmatros (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Mariell Svart 25.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 25.Oktober.2011 "Bruk skikkelig kremfløte og setersmør når du lager mat." Går greit med matfløte og lett rømme eller creme fraice også. en fordel med matfløten er at den har 3-4 ukers holdbarhet. Noe som aldri kommer inn på kjøkken jeg har ansvaret for, er lett melk, god å drikke ubrukelig i matlaging. Innlegger til GeirT, med forslag om ekkel skaus fra Europris? Tja, den varmer nok i kroppen om den er varm og noen greier å få det ned. Sitér dette innlegget MEDLEM I KNBF VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP Link to post Share on other sites More sharing options...
Otto R Svart 25.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 25.Oktober.2011 Spagetti med baconbiter oppi smaker topp som mat underveis, lett å lage ,lett å spise Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
RSL Svart 25.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 25.Oktober.2011 Nå snakker vi mat som nok vil gjøre mannskapet imponert. Artig med innspill fra folk som har proviantering som profesjon Lammesteik egner seg også godt i gasskomfyr. Beines ut, bråstekes i jernpanne og så stekes i folie til den er ferdig. Kok kraft på beina så du har til en knallgod saus og servér med poteter. Vi handler alltid inn frossent lammelår når vi skal på langtur om sommeren. Da hjelper den til med å kjøle ned kjøleboksen et par tre dager og kan spises når været blir litt rufsete innen en uke. Knallgod frokost dagen etter er det også. RSL Sitér dette innlegget NestBest - Bestway 40, Oppegård båtforening Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazyjack Svart 25.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 25.Oktober.2011 Lammesteik egner seg også godt i gasskomfyr. RSL Var det ikke "underveismat" det ble spurt etter? Når det blåser godt og båten krenger mye så fungerer det fint med Real Turmat, poser med frysetørret mat i forskjellige varianter som tilsettes varmt vann. Ikke noen stor kulinarisk opplevelse men det gjør nytten. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
RSL Svart 25.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 25.Oktober.2011 Var det ikke "underveismat" det ble spurt etter? Det trodde først jeg også, men så ble den første positive reaksjonen fra trådstarter på biff og fløtegratinerte poteter og peppersaus. Ergo tenkte jeg at man da like gjerne kan fleske til med en steik. Den kan settes på i smult farvann og lager seg selv underveis. Det ville ikke vært mitt førstevalg, men om han absolutt skal imponere med kokkeleringen så gjerne for meg. Lammesteik er nesten umulig å ødelegge. Mitt førstevalg ville vært som jeg skrev i mitt første innlegg; TacoLasanje. Fort gjort å mekke og så står det 20 minutter i ovnen og lager seg helt ferdig selv uten mer dilldall og pynt. RSL Sitér dette innlegget NestBest - Bestway 40, Oppegård båtforening Link to post Share on other sites More sharing options...
Seasu Svart 25.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 25.Oktober.2011 Min anbfaling er "soldatens ertsoppa" med ekstra flæsk, grovt flattbrød med pæreskinke ved siden av til å spikke på + øl og akervitt. Munkholm til skippern ! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Framtia Svart 25.Oktober.2011 Del på Facebook Svart 25.Oktober.2011 Underveismat for meg er mat som jeg lett kan lage til selv når jeg er helt alene om bord, og ikke krever planlegging og all verdens forberedelser. Jeg har derfor alltid noen bokser innherredssodd ombord, samt noen beger med hurtignudler. Enkelt å lage, lettspydd, varmer godt i kroppen, og mer enn godt nok når en er utendørs og sulten. Litt pepper og en loffbit i tillegg så har en gourmetvarianten. Sitér dette innlegget Framtia på AIS Seiling - den dyreste måten å reise gratis.... Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.