Jump to content

Ikke bad i Oslofjorden, tarmbakterier.


Guest Avmønstret#

Recommended Posts

Noe skal avisene skrive om i agurktider.

Det er overløpet på Lysaker som blir aktivert ved ekstrem nedbør.

Det er hovedsakelig regnvann som kommer ut.

NIVA monitorerer vannkvaliteten kontinuerlig.

Det påvirker kun Lysakerfjorden og normal situasjon gjenopprettes etter et par døgn.

Hadde Oslo, Asker og Bærum bygd et anlegg som kunne håndtere ekstrem nedbør ville ordførerne blitt lynsjet.

Link to post

Her i ytre Oslofjord er det i hvert fall ikke farlig å bade, den advarselen der må vel begrenses til indre Oslofjord.

 

Var akkurat nede i havna og så til båten, og har aldri sett så klart vann her i Løperen. Krystallklart vann fra Skagerak har blåst inn og fortrengt elvevannet.

Link to post

Det lukta ikke bra av vannet i Solvik når jeg var der på mandag i hvert fall, så tror nok det er noe i denne advarslen.

 

Er nok mye rart som har forsvunnet ut i sjøen av annet også nå som vannet står så høyt. Jeg har ikke vært ved sjøen siden mandag, men da sto de fleste båthengerene på Solvik under vann.

Link to post

Det hadde vært interessant å se noen tall på mengden av dette ene utslippet sammenliknet med det totale utslippet fra den samlede fritidsbåtflåten i Oslofjorden i løpet av ett år...

 

Jeg tror egentlig ikke at det er så veldig interessant med en slik sammenligning. Om jeg ikke tar veldig feil handler dette om unormalt høye konsentrasjoner og det betyr at dette problemet er et resultat av store utslipp i løpet av kort tid på samme sted som fører til dårlig vannkvalitet lokalt i en begrenset tidsperiode. Dersom utslippet fordeles utover et større område og et større tidsrom, vil vannkvaliteten være normal ettersom det ikke vil få noen betydelig innvirkning på konsentrasjonene. Nå er ikke jeg biolog, men jeg kan ikke se for meg at menneskelig utslipp av tarmbakterier kan ha så mye å si i den store sammenhengen sammenlignet med utslipp fra alt dyreliv i, på, ved og over sjøen. Men i korte tidsrom kan jo slike utslip ha en del å si lokalt.

Link to post

Badet i Bærumsbassenget i går kveld. Noe lukt fra vannet, og mye gress i vannet, men ellers fint. Mye bedre enn situasjonen rundt månedsskiftet juni/juli, da var det noen gufne alger i vannet, slik at man ble slimete på kroppen etter bading.

 

Etter å ha svømt rundt båten kommenterte fruen ... "hvorfor er ankerlanterna rød på den ene siden og grønn på den andre?". Hvilket altså betyr at vi, helt siden vi kjøpte båten for tre sesonger siden har benyttet en tricolor i den tro at det var ankerlanterne. Uheldigvis er det den eneste lanterna som virker i toppen av masta, så vi blir vel å fortsette å bruke tricolor inntil jeg får mannet meg opp til å ta turen opp i masta.

Wherever I lay my anchor, that's my home - https://solveig.oslo.no/

Link to post

10. august er sannelig ikke mye ferskt når det står i avisartikkelen at ett døgn kan være nok til at vannkvaliteten blir bedre.

 

Oslofjorden er dyp, og mannskjit synker vel til bunns, stort sett.

 

Oslo kommune har ikke samme fine oversikten så vidt jeg kan se, men jeg søkte litt og fant noen ferske målinger - Tjuvholmen, i går - helt fint med 82 TKB / 100 ml: https://www.oslo.kommune.no/natur-kultur-og-fritid/tur-og-friluftsliv/badeplasser-og-temperaturer/tjuvholmen/

 

Sørenga ser litt værre ut, målt i forgårs, 600 på sandstranda og 100 i sjøbasseng. https://www.oslo.kommune.no/natur-kultur-og-fritid/tur-og-friluftsliv/badeplasser-og-temperaturer/sorenga/

 

Bygdøy Sjøbad er vel omtrent så nært Lysakerelva som man kommer - https://www.oslo.kommune.no/natur-kultur-og-fritid/tur-og-friluftsliv/badeplasser-og-temperaturer/bygdoy-sjobad/ - 200, ikke så bra, men ikke så ille at bading frarådes.

 

Bærumsbassenget er jo litt spesielt, lite utskifting av vannet og naturlig oksygenfattig. Samtidig bader jeg mye der, det er så lettvint mtp offentlig transport, gode ankringsplasser, flatt vann etc.

 

https://www.baerum.kommune.no/tjenester/natur-kultur-og-fritid/badeplasser-i-barum/ - "Til tross for ekstremt mye nedbør i forrige uke har badevannskvaliteten normalisert seg. Det skal være trygt å bade i fjorden (fra og med fredag 12. august)". Mtp måledata er dette enda vanskeligere å finne, ingen utvetydig datomerking for målinger, og måledata presenteres bare som "GOD" og "UTMERKET".

 

Alt i alt ... det representerer i allefall ingen helsefare å bade i indre Oslofjord disse dager, selv om det kanskje er litt ekkelt å tenke på hvor mye mannsjit som har flommet ut i de siste ukene.

Wherever I lay my anchor, that's my home - https://solveig.oslo.no/

Link to post

Hvis du ser på badevannskvaliteten etter et regnskyll på badeplassene nærmest elve-/bekkeutløp og sammenligner de med badeplassene lenger unna er det store forskjeller, så jeg vil anta at det avtar ganske raskt jo lenger ut på du kommer. Men det kan jo alltids være noen strømmer i vannet som bringer det utpå enkelte plasser.

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...