Jump to content

.......og hvor mange har ikke fått sjøsatt båten ennå?


Dykker

Recommended Posts

:blush:

 

Er det bare meg, eller er det flere som ikke har fått sjøsatt båten enda. Det har jo vært så kaldt i været (ihvertfall her på østlandet) så prosjektene før båten kan komme i sitt rette element har drøyet litt.

Uansett så startet jeg med tingene jeg skal gjøre ikveld; Sy nye glidehemper på gardinene, montere ny GPS-sopp, montere det nye volt-meteret osv.

 

:diving: Og så skal jeg bruke båten til dykkerturer i sommer, er PADI Divemaster, men har vært litt fraværende med dykking de senere år pga kone (og tre barn) som krever sitt :headbang: .

 

:sailing:

Vel, er alle like sene som meg med å få sjøsatt båten?

Link to post

Kan ikke snakke for meg selv, fordi jeg har båten på vannet hele året. MEN, jeg går daglig forbi opplagsplassen til Søndre Kråkerøy Båtforening (bor 100 meter fra...) og må innrømme at det for årstiden (etter 1. mai) står usedvanlig mange båter fremdeles på land, og til dels under presenning.

 

I fjor ved disse tider var de fleste på vannet........

Link to post

Nå, som jeg for en kortere periode, er reder med hele to båter i flåten, er det med skam å melde at ingen av dem er i vannet. Nybåten blir dog sjøsatt til uka, og Fram'en om et par uker tenker jeg.

Link to post

Er nok med i gjengen jeg også :cryin:

 

Men det begynner å hjelpe

Har fått skiftet motor, fått på ny kalesje, trukket nye puter og trukket slangene til Hydraulikkstyringen :yesnod:

Link to post

Båten er sjøsatt den, og stoffet og rigget, men det teller antagelig ikke ettersom den ikke er helt ferdig med barnesykdommene ennå. :cryin: Jeg tar forsinkelsene på samme kvote som når jeg ligger værfast :headbang: og vet så godt at når båten er seilklar kommer alle forpliktelser og avtaler jeg har på land og vil spise opp litt av tiden jeg helst skulle vært i båten. :lol:

Link to post

Har hatt båten på vannet i vinter men flyttet ut fra vinterhybelen og ombord i båten i dag. Sitter nå i lugaren med en cognac og synes livet er ganske ålreit.

Link to post

"Grand Banks junior" (min Ottos 16 ... ) har ligget ute i år, igjen :-) ...

 

Hadde håpet på bedre vær tidligere i vår, men den gang ei. Dvs. det har vært noen fine dager, men da har jobben stått i veien...

 

Men ser det er veldig mange som ennå ikke har tatt av presenningen en gang...

Link to post

Vel, er alle like sene som meg med å få sjøsatt båten?

Ja jeg er også pga kald vær mars-april. :headbang: Tror båten skal til sjøsettingen løpet av neste uke. :yesnod:

 

At-le :blush:

Link to post

Seilbåten kommer rett og slett ikke ut fordi hele båthavna (Leangbukta) fortsatt er full av båter på land og mange har ikke engang giddet å ta av presenningen enda! :headbang:

Link to post

Stauden er fortsatt på land, venter blant annet på at propellerne skal kuppes, Winrace har lovet meg dem i slutten av neste uke.... Da blir det litt puss og jobbing i båten.... hadde håpet på sjøsetteing 18 mai, men det ser ut til at jeg drøyer til fredag 26... pga jobb og familie situasjon... samt at prosjektene som skulle vært gjennomført i båten er litt for mange...

 

Av erfaring så vet jeg at det som ikke blir gjort mens båten ligger hjemme i hagen, blir i allefall ikke gjort når båten er sjøsatt....

Link to post

Amica står fremdeles på land. Akkurat nå pågår arbeidet med støping av flaps. Ellers gjenstår en del skraping, sliping, smøring, rubbing, pussing og polering, puh!! Håper på å bli ferdig med alt dette så vi får båten på vannet til pinse. 15 fotingen har derimot vært ferdig til sjøsetting en uke nå, men med kuling fra sørøst, har det vært dårlige forhold for sjøsetting i våre områder :headbang: . Melder flott vær nå til helga, men da må vi kanskje konsentrere oss om arbeidet med klargjøringa av Amica. Ha ei fin båthelg alle dere som har fått båten på vannet. Dere andre får kose dere med båtpuss.

Ella

Link to post

Sjøsette nå ? Nei, det er da alt for kaldt ennå...

 

Har satt av helgen 10/11 juni til sjøsetting, da burde badetemperaturen være noe bedre :)

Hmmm...., dersom vi snakker om å sjøsette eget legeme, så støtter jeg ditt datovalg...,

men dersom båten holder seg tørr innabords, så sjøsetter jeg gjerne lenge før juni :lol::lol:

 

Selv så venter jeg kun på at seilbåten utenfor meg skal bli klar......, og nå må eieren begynne vårpussen snart...

Link to post

Matilda er nok på land enda, hun. Gjenstår litt jobb før hun er klar, og Randsfjorden må nok stige endel til før det kan bli aktuelt med sjøsetting. Greit om moringen er under vann... Men det er hardt å gå å se på speilblankt vann og kjenne solen varme en vinterfrossen sjel, uten å ha båt på fjorden...

Link to post

Har ikke sjøsatt enda. Tiden strekker ikke til. Regner med at båten er på vannet i slutten av mai. Det har jo heller ikke vært noe varme enda. :cool:

Link to post

Har ikke sjøsatt enda. Tiden strekker ikke til.

Dette gjelder nok her også. Gjenstår en del ting før båten er klar ja... Men håper å få den på sjø før 17 mai. :flag:

 

Det kan gå :rolleyes:

Link to post

Heller ikke sjøsatt ennå. Har tatt en sjau på motoren i år og er ikke ferdig med dette arbeidet før nå. Så begynner "vanlig" vårklargjøring. Sjøsetting blir nok ikke før ved slutten av måneden. Det blir senere enn normalt i år.

Link to post

Samme her, blir neppe sjøsetting de nærmeste ukene, da båtpuss stort sett må vike for alle de tingene SWMBO finner det legitimt å beordre meg til :smash::smash::headbang::discuss::wink: i.f.m konfirmasjonen til vår eldste datter 21 mai... :flag:

Link to post

Båten min ligger litt over en times kjøring unna, så det går sakte men sikkert mot sjøsetting. Er den ikke på vannet om 24 dager, så kjøper jeg meg en gummibåt så lenge. :rolleyes:

 

Ketil

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...