Jump to content

Båtliv i Trøndelag


Brigg

Recommended Posts

  • 2 uker senere...
16 hours ago, Timmeeh said:

Lite hummer å få? 
 

Ser det er foreslått åpnet pigghå fiske igjen, det høres bra ut for garndrifta. Blir jo fort 10 pigghå per sei her i fjorden hvis man er uheldig……. Kanskje prisen stiger også 

Men hvem vil ha Pigghå? 

Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv

Link to post
-morten- skrev for 1 time siden:

Men hvem vil ha Pigghå? 

Ingen med vettet i behold ihvertfall. det er bare det at man kan være uheldig å få store mengder av dette når man setter garn etter seien… og får 3.50kr kiloen idag, det er bare masse ekstraarbeid og lite igjen for det. Hvis det åpnes så kanskje prisen stiger. Nå er det vel et snevert marked, tro om det ikke går til england?

Link to post
17 hours ago, Timmeeh said:

Ingen med vettet i behold ihvertfall. det er bare det at man kan være uheldig å få store mengder av dette når man setter garn etter seien… og får 3.50kr kiloen idag, det er bare masse ekstraarbeid og lite igjen for det. Hvis det åpnes så kanskje prisen stiger. Nå er det vel et snevert marked, tro om det ikke går til england?

Ja de fiskerne jeg har prata med synes ikke noe om å få Pigghå. nytter ikke å steke eller koke på vanlig vis.. blir som viskelær, og smaker heller ikke så godt!  Populært i England, men det er jo remulade og frityr som lager smaken der...

Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv

Link to post
-morten- skrev for 9 timer siden:

Ja de fiskerne jeg har prata med synes ikke noe om å få Pigghå. nytter ikke å steke eller koke på vanlig vis.. blir som viskelær, og smaker heller ikke så godt!  Populært i England, men det er jo remulade og frityr som lager smaken der...

Ja skjønner, har ikke prøvd å tilberede den enda. Er jo egentlig fredet, men har funnet ut man kan ha 15% bifangst når man fisker med garn og line. Har også lest den må kjøles ned fort, ellers får kjøttet en usmak også.. 
 

den er ihvertfall et mareritt å få ut av garna, vrir seg rundt og lager en salig vase. Så bare bra det blir fisket mer av sorten! Man sløyer den ikke, så sånn sett er det jo lettvindt å behandle den ombord. 

Link to post
9 hours ago, Arne Henriksen said:

Hvor brukes pigghå til fish&chips? :worry:
Det jeg har sett er torsk, hyse og eventuelt sei man kan velge mellom ...

fisken som ble til overs, som ingen ville ha. Derfor alt er surra inn i frityr og remulade trenger man ikke kvalitetsfisk.. Det var først og fremst i Storbritania! i Norge får man vel helst hvitfisk ja..

Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv

Link to post
13 hours ago, Timmeeh said:

Ja skjønner, har ikke prøvd å tilberede den enda. Er jo egentlig fredet, men har funnet ut man kan ha 15% bifangst når man fisker med garn og line. Har også lest den må kjøles ned fort, ellers får kjøttet en usmak også.. 
 

den er ihvertfall et mareritt å få ut av garna, vrir seg rundt og lager en salig vase. Så bare bra det blir fisket mer av sorten! Man sløyer den ikke, så sånn sett er det jo lettvindt å behandle den ombord. 

Umulig å ikke få den på bifangst ja! den går i stim!

Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv

Link to post
5 hours ago, -morten- said:

fisken som ble til overs, som ingen ville ha. Derfor alt er surra inn i frityr og remulade trenger man ikke kvalitetsfisk.. Det var først og fremst i Storbritania! i Norge får man vel helst hvitfisk ja..

Well, er i London jeg har sett valgene på menyen, i Norge får du nå et eller annet som ingen vet hva er...
 

mvh, Arne
www.tiarora.no

 

Link to post

2CCC8801-2A56-4CBE-A525-FB4D96BBB89F.jpeg.6e09a6468a37b16063b785d7e7bc4b7e.jpeg

 

1FF6E351-ED53-4B37-8903-6C7FEC97D79A.jpeg.fbd090c95d1427f0b8a8750655528eeb.jpeg

 

Ligger på Kongensvoll. Ligger også en seilbåt her. Det er litt uvant, pleier å være alene utpå så sent på høsten. 
 

Pusler med litt vedlikehold og forberedelse til vinteren. Den hvite vinterkalesjen over fly kom på i går, denne tåler snø bedre enn den blå jeg bruker i sommerhalvåret. Fikk også vasket båten utvendig i går, så blir den litt mindre skitten til våren. 
 

Denne helga har det faktisk regnet mindre enn meldt. Høstdagene kan virkelig være fine når været slår til. 

Viksund 340 St. Cruz: Tre-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet.

 

2009 - 0000: Viksund 340 St.Cruz Fly m/VP D6-370/HS80AE

2003 - 2009: Halco 29 Offshore Fly m/VP 41B/290DP

Link to post

Snakket litt med Terje som kan melde at det har vært interesse, men ikke med konsept som han ønsker. Slik jeg forstår han er det en betingelse at det skal drives båtrelatert virksomhet også i fortsettelsen. Noe jeg synes høres oppløftende ut. 
 

Jeg kikket inn i lagerhallen og der står det nesten like mange bobiler som båter. Det gjenspeiler kanskje trendene nå for tiden. 

Viksund 340 St. Cruz: Tre-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet.

 

2009 - 0000: Viksund 340 St.Cruz Fly m/VP D6-370/HS80AE

2003 - 2009: Halco 29 Offshore Fly m/VP 41B/290DP

Link to post

@Hulda Her er god plass så det er bare å komme. Men jeg kan ikke garantere at du ikke blir skuffer om du kommer på grunn av været. Dog, seilvind har vi rikelig av. 

Viksund 340 St. Cruz: Tre-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet.

 

2009 - 0000: Viksund 340 St.Cruz Fly m/VP D6-370/HS80AE

2003 - 2009: Halco 29 Offshore Fly m/VP 41B/290DP

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...