Jump to content

Båtliv i Trøndelag


Brigg

Recommended Posts

20 minutes ago, Martine29f said:

Trivelig å treffes på mårran med en kaffekopp. 

Veldig hyggelig med besøk, og når besøket i tillegg stiller med wienerbrød skulle det bare mangle at det ikke ble en liten kaffekopp :-)

Link to post

Fint i Trøndelag her på morningen. Det stinker av gammel sild og hummeren lever på bunn. Det blir vel å ete reker frå butikken idag å. Mangler bare å vente på varmedress og kuldegrader nå. 

20221004_074546.jpg

20221004_080640.jpg

20221004_080652.jpg

Link to post

Da går det sakte men sikkert mot vinter og det er bare å se frem til at sola setter gear i revers. En spesiell båtsommer har det vært og mange turboer er ihjelsota pga tomgangskjøring. Og idag parkerte jeg teinene for iår og fant et fint motiv av rutegående trafikk.

 

20221018_083132.jpg

20221018_083312.jpg

20221018_101836.jpg

Link to post

Lite hummer å få? 
 

Ser det er foreslått åpnet pigghå fiske igjen, det høres bra ut for garndrifta. Blir jo fort 10 pigghå per sei her i fjorden hvis man er uheldig……. Kanskje prisen stiger også 

Link to post
16 hours ago, Timmeeh said:

Lite hummer å få? 
 

Ser det er foreslått åpnet pigghå fiske igjen, det høres bra ut for garndrifta. Blir jo fort 10 pigghå per sei her i fjorden hvis man er uheldig……. Kanskje prisen stiger også 

Men hvem vil ha Pigghå? 

Link to post
-morten- skrev for 1 time siden:

Men hvem vil ha Pigghå? 

Ingen med vettet i behold ihvertfall. det er bare det at man kan være uheldig å få store mengder av dette når man setter garn etter seien… og får 3.50kr kiloen idag, det er bare masse ekstraarbeid og lite igjen for det. Hvis det åpnes så kanskje prisen stiger. Nå er det vel et snevert marked, tro om det ikke går til england?

Link to post

Pigghå er populært til fish and chips i Storbritania så da er det bare å begynne med oppdrett gutter. Kanskje en ny gullalder for slikt i vårt land. Denne møkkafisken føder levende unger i tillegg, som andre haier. Husker tiden det gikk an å få en fjordtorsk på fiskestang i Trondheimsfjorden...

Link to post

Ja fjorden er befengt med hai i alskens varianter. Havmus, håhjel og pigghå. 
 

stangfiske har jeg gitt opp. Det er for proffene det. Jeg får ingenting. Teiner og garn..

Link to post
17 hours ago, Timmeeh said:

Ingen med vettet i behold ihvertfall. det er bare det at man kan være uheldig å få store mengder av dette når man setter garn etter seien… og får 3.50kr kiloen idag, det er bare masse ekstraarbeid og lite igjen for det. Hvis det åpnes så kanskje prisen stiger. Nå er det vel et snevert marked, tro om det ikke går til england?

Ja de fiskerne jeg har prata med synes ikke noe om å få Pigghå. nytter ikke å steke eller koke på vanlig vis.. blir som viskelær, og smaker heller ikke så godt!  Populært i England, men det er jo remulade og frityr som lager smaken der...

Link to post
-morten- skrev for 9 timer siden:

Ja de fiskerne jeg har prata med synes ikke noe om å få Pigghå. nytter ikke å steke eller koke på vanlig vis.. blir som viskelær, og smaker heller ikke så godt!  Populært i England, men det er jo remulade og frityr som lager smaken der...

Ja skjønner, har ikke prøvd å tilberede den enda. Er jo egentlig fredet, men har funnet ut man kan ha 15% bifangst når man fisker med garn og line. Har også lest den må kjøles ned fort, ellers får kjøttet en usmak også.. 
 

den er ihvertfall et mareritt å få ut av garna, vrir seg rundt og lager en salig vase. Så bare bra det blir fisket mer av sorten! Man sløyer den ikke, så sånn sett er det jo lettvindt å behandle den ombord. 

Link to post
12 hours ago, -morten- said:

Populært i England, men det er jo remulade og frityr som lager smaken der...

Hvor brukes pigghå til fish&chips? :worry:
Det jeg har sett er torsk, hyse og eventuelt sei man kan velge mellom ...

Link to post
9 hours ago, Arne Henriksen said:

Hvor brukes pigghå til fish&chips? :worry:
Det jeg har sett er torsk, hyse og eventuelt sei man kan velge mellom ...

fisken som ble til overs, som ingen ville ha. Derfor alt er surra inn i frityr og remulade trenger man ikke kvalitetsfisk.. Det var først og fremst i Storbritania! i Norge får man vel helst hvitfisk ja..

Link to post
13 hours ago, Timmeeh said:

Ja skjønner, har ikke prøvd å tilberede den enda. Er jo egentlig fredet, men har funnet ut man kan ha 15% bifangst når man fisker med garn og line. Har også lest den må kjøles ned fort, ellers får kjøttet en usmak også.. 
 

den er ihvertfall et mareritt å få ut av garna, vrir seg rundt og lager en salig vase. Så bare bra det blir fisket mer av sorten! Man sløyer den ikke, så sånn sett er det jo lettvindt å behandle den ombord. 

Umulig å ikke få den på bifangst ja! den går i stim!

Link to post
5 hours ago, -morten- said:

fisken som ble til overs, som ingen ville ha. Derfor alt er surra inn i frityr og remulade trenger man ikke kvalitetsfisk.. Det var først og fremst i Storbritania! i Norge får man vel helst hvitfisk ja..

Well, er i London jeg har sett valgene på menyen, i Norge får du nå et eller annet som ingen vet hva er...
 

Link to post

I går ble det en 9 timers båttur i solskinn og bris. Først å komme seg utover til Hitra og dernest kople på tau på en gammel Kjøpstadsjark og stampe avgårde i 4 knop innover fjorden. Så da blir det for engangs skyld ikke utgifter på sjøen. God helg og ikveld blir det konsert med Kjellen Bigseth i Namsos.

20221021_152303.jpg

Link to post

2CCC8801-2A56-4CBE-A525-FB4D96BBB89F.jpeg.6e09a6468a37b16063b785d7e7bc4b7e.jpeg

 

1FF6E351-ED53-4B37-8903-6C7FEC97D79A.jpeg.fbd090c95d1427f0b8a8750655528eeb.jpeg

 

Ligger på Kongensvoll. Ligger også en seilbåt her. Det er litt uvant, pleier å være alene utpå så sent på høsten. 
 

Pusler med litt vedlikehold og forberedelse til vinteren. Den hvite vinterkalesjen over fly kom på i går, denne tåler snø bedre enn den blå jeg bruker i sommerhalvåret. Fikk også vasket båten utvendig i går, så blir den litt mindre skitten til våren. 
 

Denne helga har det faktisk regnet mindre enn meldt. Høstdagene kan virkelig være fine når været slår til. 

Link to post

Da er det bare å gå i dvale og glede seg til at sola snur. Brigg, du har sikkert spanet litt i helga ang salget av dette anlegget. Det er jo nesten heimehavna di....

Link to post

Snakket litt med Terje som kan melde at det har vært interesse, men ikke med konsept som han ønsker. Slik jeg forstår han er det en betingelse at det skal drives båtrelatert virksomhet også i fortsettelsen. Noe jeg synes høres oppløftende ut. 
 

Jeg kikket inn i lagerhallen og der står det nesten like mange bobiler som båter. Det gjenspeiler kanskje trendene nå for tiden. 

Link to post

Man takker. Sender en stedfortreder som kommer nordover til våren. Ta godt vare på denne trekkfuglen:

20221010_102402.jpg.7b7de9175398682dd9bf17d9f971d458.jpg

Jeg har ikke fortalt at jeg legger ut bildet på forumet. Så ikke røp meg. Han planlegger å seile nordover mot Lofoten i mars neste år.

Link to post
Brigg skrev for 1 time siden:

Du får hive deg med som mannskap da Hulda. Så slipper du kanskje unna et opphold på arbeidsleiren oppe i fjellet 😉

Tror ikke det. Plikten kaller blant saueavføring, utedass og mygg. Bedre kan man ikke ha det.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Det anbefales å skru av annonseblokkering for denne siden i nettleseren.