Jump to content

tankmåler viser feil


halcoen

Recommended Posts

hei. har ein tankmåler som viser "halv tank" når tanken er skålande tom. har forsøkt justere

potmeter på instrumentet men det hjelper ikkje. er det levert med feil giver ? har sjekka at "flotøren" vandrer

over heile røret.

Link to post
Share on other sites

har ikkje sett noen plass hvilke type det er. den består av et "rør" ca 30 cm med en sylinderforma flotør (magnet?) som vandrer over lengda på røret, men..... dette er vel et standard prinsipp for alle tankmålere pga eleminere eksplosjonsfare

Link to post
Share on other sites

Hvis tankmåleren tidligere har vist rette verdier, er det noe som "henger" eller forhindrer flottøren fra å gå til enden av stangen. Det kan også være brudd i motstanden inne i stangen. Er tankmåleren ny, kan det være at giveren (stangen med flottør) ikke er tilpasset instrumentet ditt. Wema givere går direkte på VDO instrumenter med motstand på 10-180 ohm uten kalibrering, men ikke til bl.a. Faria og en del andre instrumenter som opererer med andre verdier.

 

Det du kan gjøre, er å ta ut giveren og bevege flottøren opp og ned på stangen og se hvordan instrumentet reagerer når den er omtrent halvveis på stangen. Det ligger forresten beskrivelser og feilfinningstips på Wema eller Flak sine hjemmesider så ta en liten kikk der. Det eneste som er sikkert, er at det ikke har noe med stangens lengde å gjøre. Er giveren for kort, vil den vise tom FØR tanken er tom. Er den for lang, vil du ikke få skrudd den på plass i tanken.

Link to post
Share on other sites

Jeg hadde noe av samme problemet. Demonterte giveren og tørr testet den. Fant at den var deffekt. Når jeg førte flotøren over stangen fikk jeg rare verdier på instrumentet, noen steder ingen utslag også. Byttet giver og alt fungerte greit.

Lykkelig Dracoeier ^_^

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...