Guest thomaz123 Startet 1.August.2004 Del på Facebook Startet 1.August.2004 Emne sier vell det meste... Eg har nettop kommet hjem fra fiskeferie på sjøen... Fikk ikkje så mye dette året med det ble enn Lange på 3 kg, 2 Torsker på ca 2 kg , og ein Sei og ein Makrell... Eg fisker på vest-landet, Torsk, Sei, og lyr over 5 kg er MEGET sjeldent :( Har desverre ikkje bilder av fisken men dere kan jo legge ut viss dere har... Sitér dette innlegget Link to post
Jonny Svart 1.August.2004 Del på Facebook Svart 1.August.2004 Hei* Hvor på Vestlandet er dette? Her i Nord Rogaland er det etterhvert blitt vanskelig å få noe i det hele tatt Jaja bortsett i fra makrell da, men ikke engang det er lett. Jeg forstår bare ikke dette. Mvh Jonny Sitér dette innlegget Link to post
Guest thomaz123 Svart 1.August.2004 Del på Facebook Svart 1.August.2004 Eg var litt utenfor stavanger å fisket Sitér dette innlegget Link to post
mavi Svart 1.August.2004 Del på Facebook Svart 1.August.2004 i dag: 1stk makrell på 95m ellers null fangst Sitér dette innlegget Link to post
Jonny Svart 1.August.2004 Del på Facebook Svart 1.August.2004 1stk makrell på 95mJøss!!! Det var en lang makrell det Sitér dette innlegget Link to post
mavi Svart 2.August.2004 Del på Facebook Svart 2.August.2004 ups en liten leif der ja. Skulle selvfølgelig stå på 95m dyp. Sitér dette innlegget Link to post
Kjell Svart 2.August.2004 Del på Facebook Svart 2.August.2004 Skulle selvfølgelig stå på 95m dyp. Går vanligvis makrellen så dypt? Kjell Sitér dette innlegget Link to post
mavi Svart 2.August.2004 Del på Facebook Svart 2.August.2004 Aldri fått makrell så dypt før jeg. Har tidligere fått makrell på dyp ned mot 60m, men aldri så dypt som 95m. Er vel mest vanlig at den går dypt på vinteren. Sitér dette innlegget Link to post
John_Kr Svart 2.August.2004 Del på Facebook Svart 2.August.2004 Det er tydelig at det er en del Østlendinger her........ For oss som bor litt lengere mot nord så betengnes makrell som u-fisk, den er rett og slett uspiselig. Skal man oppleve virkelig fiske så er det hav fiske som er tingen. Få stor sei og skrei på havfiskestang får hjertet til å banke. Det blir en kamp om å få disse fiskene ombord. Havfiske blir "litt" anerledes en makrellfiske i indre oslofjord - også smaken. Sitér dette innlegget Kallesignal: LA9312 MMSI: 257048160 Link to post
Kjell Svart 2.August.2004 Del på Facebook Svart 2.August.2004 Det er tydelig at det er en del Østlendinger her........ Skal man oppleve virkelig fiske så er det hav fiske som er tingen. Få stor sei og skrei på havfiskestang får hjertet til å banke. Det blir en kamp om å få disse fiskene ombord. Havfiske blir "litt" anerledes en makrellfiske i indre oslofjord - også smaken. Det er nok noen østlendinger som du sier John. Jeg bor i Drøbak. Alikevel har jeg nok som deg blitt alt for bortskjemt når det gjelder fisk. Far min er fra Lofoten, hadde dermed også to besteforeldre der, men de er borte nå. Har igjen en onkel der oppe. Bestefaren min var yrkesfisker. Onkelen min er også yrkesfisker. Så fersk fisk har vi stort sett hentet der oppe. Ikke i frysedisken på Rema her nede nei. Det eneste av makrell som er godt er varmrøkt makrell som kjøpes i butikk. Det er godt på brødskiva. Sei er mer kattemat synes nå jeg. Det er mye fin fisk som er langt langt bedre en sei. Kjell Sitér dette innlegget Link to post
Ronny O Svart 3.August.2004 Del på Facebook Svart 3.August.2004 Sei er mer kattemat synes nå jeg. Det er mye fin fisk som er langt langt bedre en sei. Kjell Seien er jo den beste fisken du får... Nytrukket Sei, kuttet i passelig skiver, trekkes i vann med eddik og salt. Ha gjerne i biter av levra i trekkvannet og putt i et par lauvbærblad oppi. Serveres med kokte poteter med smør og flatbrød til... Etterpå er det bare å finne sofaen og .... Sitér dette innlegget Link to post
Mariell Svart 3.August.2004 Del på Facebook Svart 3.August.2004 Det er tydelig at det er en del Østlendinger her........ For oss som bor litt lengere mot nord så betengnes makrell som u-fisk, den er rett og slett uspiselig. Skal man oppleve virkelig fiske så er det hav fiske som er tingen. Få stor sei og skrei på havfiskestang får hjertet til å banke. Det blir en kamp om å få disse fiskene ombord. Havfiske blir "litt" anerledes en makrellfiske i indre oslofjord - også smaken. Finns det noe bedre enn sprøstekt Pir med agurksalat og /eller smørdampet sommerkål, nypoteter og rømme?????? Hvis jeg ikke tar helt feil, betgnes også Steinbitt, Breiflabb og piggvar som U fisk der oppe i Nord. At Nordleninger har såkalte god greie på fisk er etter min mening sterkt overdrevet. Det er tross alt flere MEGET gode matfisker i havet enn Skrei/Torsk og Sei. Men at Havfiske etter stor fisk er spennende, det er jeg enig i. Mariell Sitér dette innlegget MEDLEM I KNBF VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP Link to post
John_Kr Svart 3.August.2004 Del på Facebook Svart 3.August.2004 Jeg satte dette med makrellen litt på spissen..... Nå kommer jeg fra midt-norge og er ikke norlending. Her opp betgnes både Steinbitt, Breiflabb, kveite ol. som delikatesser. Fisk er smak og behag og kan ikke diskuteres, men all fisk er spiselig. Sitér dette innlegget Kallesignal: LA9312 MMSI: 257048160 Link to post
Walter_S Svart 15.August.2004 Del på Facebook Svart 15.August.2004 Dagens fangst......... Makrellen og uer'en blir røkt i morgen - torsken som var litt over 2 kilo, ligger saltet og i tykke skiver i kjøleskapet. Det blir lettsaltet torsk til middag i morgen! Er det noen som har erfaring med "røykesyre" eller renset "tre-eddik" som det også heter? Tenkte å prøve røkt torsk, men kan ikke bruke røykeovnen min til det, fordi det blir for varmt. Kaldrøkt skal det være! Sitér dette innlegget Medlem i Søndre Kråkerøy Båtforening og "Vraktangen Dram- og Lutefisklag" Påstand: Isskrape er også båtutstyr! :o) HADDE tresjark og Sabb 10hk G-modell fra 1990 MED HERLIG LYD! - Har nå konvertert til PLAST! Tromøy 23 m Sabb 2H fra 1975 Walter's HJEMMESIDE ><((((º> Link to post
Marwin Svart 16.August.2004 Del på Facebook Svart 16.August.2004 Det er ikke så mange år siden at steinbit, breiflabb og pigghå var "U-fisk" i MidtNorge!! (Det samme gjaldt også makrell for mange. Sistnevnte ble derimot gjerne tatt ombord, for bedre agn var vanskelig å finne.) Minnes godt at onkler fikk "U-fisk" i garn og slengte den i fjæra, hvor den lå og råtnet; Slikt ville de IKKE ha I dag er det heldigvis anderledes; Så anderledes at de er vanskelige å få på krok og garn. Intensiv bruk av bl.a. breiflabb-garn har desimert bestanden her i fjorden! Makrell var mere uvanlig før; Mulig at høyere temp. i sjøen har fått denne til å bre seg lengre nordover? Faderen jobbet med fisk i Trondheim i mange år; Røyking osv., så jeg stiftet tidlig bekjentskap med røkt makrell (og Ål!!). nydelig mat!! En morsom historie er at vi engang hadde kokt steinbit til middag, og et par kamerater som var på besøk ble invitert til å delta rundt middagsbordet. På spørsmål om hva slags fisk det ver, svarte faderen at dette var "langtorsk"!! Jeg holdt klokelig kjeft, og måltidet ble fortært med velbehag; "SÅ god fisk hadde de aldri spist" var kommentaren fra de inviterte. Vil ikke beskrive spetakkelet senere på dagen da faderen ikke kunne holde seg fra å fortelle hva de EGENTLIG hadde spist (det ble endel :discuss og nesten etter dette ) Sitér dette innlegget Kystskipper 1984. Marintek Tr.heim. Link to post
TommyJ00 Svart 16.August.2004 Del på Facebook Svart 16.August.2004 Har ikke blitt mye fisking i år, men fikk en pen liten ørret på singleøya tidlig i sommer. Veide ca 800-900gr. Var stolt som en hane, og fisken havnet på grillen samme dag, etter å ha blitt stekt i folie med snadder som hører med smakte det nydelig! mvh GipsyGirl Sitér dette innlegget Link to post
carmina Svart 17.August.2004 Del på Facebook Svart 17.August.2004 Makrell er godt, men berre ein - to gonger for året - om du ikkje varierer, og det er vanskeleg med så utprega smak som den har. Prøv: spir (pir), den minste du får, bløgg men ein gong og sløg kort etter. Fileter den (det er ikkje vanskeleg), skjer av buklappane, legg filetane i sjøvatn. Alt dette for å minske makrellsmaken, og for å unngå harsking, så kan den også oppbevarast lengre i frysen. Steik forsiktig, gjerne i olje/smør, dryss på litt ingefær. Har du sommarkål, legg nokre blad under makrellen i ei gryte med litte olje og damp opp. Ingefær her også. Litt indisk krydder kanskje. Prøv også graven makrell med salt og sukker og dill. Velbekomme! mvh Sitér dette innlegget Link to post
Marwin Svart 17.August.2004 Del på Facebook Svart 17.August.2004 Prøv også graven makrell med salt og sukker og dill.Fikk servert gravet makrell for et par år siden... Kjempegodt!! (Kokken brukte salt, sukker, dill OG congiac :blush: Og med en attåt ble det "et plask i min gastronomiske pøl" Sitér dette innlegget Kystskipper 1984. Marintek Tr.heim. Link to post
Hulda Svart 17.August.2004 Del på Facebook Svart 17.August.2004 Husker ikke helt, men den største krabba tror jeg var 2 kg. Pallen er av typen som brukes i f.b. med "big bag". Sitér dette innlegget Link to post
mavi Svart 17.August.2004 Del på Facebook Svart 17.August.2004 Krabbe på 2kg ? :blush: Det er vanvittig stort. Sitér dette innlegget Link to post
Hulda Svart 17.August.2004 Del på Facebook Svart 17.August.2004 Krabbe på 2kg ? Det er vanvittig stort. Ja, den var 2,3 kg, måtte se etter... Bedre inntrykk her? Sitér dette innlegget Link to post
mavi Svart 17.August.2004 Del på Facebook Svart 17.August.2004 Jepp. Det er ei STOR krabbe. Var det noe mat i den? Sitér dette innlegget Link to post
Hulda Svart 18.August.2004 Del på Facebook Svart 18.August.2004 Jepp. Det er ei STOR krabbe. Var det noe mat i den? Den, en mindre slektning, en hummer (les langkrabbe) og et par flasker hvitvin holdt for 6 personer. Joda, krabbene var smekk fulle, riktig et festmåltid. Sitér dette innlegget Link to post
mavi Svart 18.August.2004 Del på Facebook Svart 18.August.2004 Hummer på denne tiden :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: Som du kanskje skjønner så er jeg sterk motstander av ulovlig hummerfiske. :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: Sitér dette innlegget Link to post
Hulda Svart 18.August.2004 Del på Facebook Svart 18.August.2004 Hummer på denne tiden Som du kanskje skjønner så er jeg sterk motstander av ulovlig hummerfiske. Det var ikke hummer, det var langkrabbe. Dessuten så var det ikke i går heller. Dessuten så var den diger og gammel. Rundkrabbene smakte bedre. Ellers så er jeg prinsippielt helt enig med deg. Hulda er miljøfreak. For et par uker siden sendte jeg en gjøk ut i det våte element fordi han kastet stein etter halvtamme andunger som ikke hadde lært å fly enda. Han ville ikke stoppe selv etter to advasler. Har lav toleranseterskel for denslags. Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.