Jump to content

Del din store fiskefangst :)


Guest thomaz123

Recommended Posts

Guest thomaz123

Emne sier vell det meste...

Eg har nettop kommet hjem fra fiskeferie på sjøen...

Fikk ikkje så mye dette året med det ble enn Lange på 3 kg, 2 Torsker på ca 2 kg , og ein Sei og ein Makrell...

Eg fisker på vest-landet, Torsk, Sei, og lyr over 5 kg er MEGET sjeldent :(

Har desverre ikkje bilder av fisken men dere kan jo legge ut viss dere har...

Link to post

Det er tydelig at det er en del Østlendinger her........

 

For oss som bor litt lengere mot nord så betengnes makrell som u-fisk, den er rett og slett uspiselig.   :cheers:

 

Skal man oppleve virkelig fiske så er det hav fiske som er tingen. Få stor sei og skrei på havfiskestang får hjertet til å banke. Det blir en kamp om å få disse fiskene ombord.

 

Havfiske blir "litt" anerledes en makrellfiske i indre oslofjord - også smaken.

Kallesignal: LA9312 MMSI: 257048160

Link to post

Det er tydelig at det er en del Østlendinger her........

 

Skal man oppleve virkelig fiske så er det hav fiske som er tingen. Få stor sei og skrei på havfiskestang får hjertet til å banke. Det blir en kamp om å få disse fiskene ombord.

 

Havfiske blir "litt" anerledes en makrellfiske i indre oslofjord - også smaken.

Det er nok noen østlendinger som du sier John. Jeg bor i Drøbak. :yesnod:

Alikevel har jeg nok som deg blitt alt for bortskjemt når det gjelder fisk. Far min er fra Lofoten, hadde dermed også to besteforeldre der, men de er borte nå. Har igjen en onkel der oppe.

Bestefaren min var yrkesfisker. Onkelen min er også yrkesfisker. Så fersk fisk har vi stort sett hentet der oppe. Ikke i frysedisken på Rema her nede nei.

 

Det eneste av makrell som er godt er varmrøkt makrell som kjøpes i butikk. Det er godt på brødskiva.

 

Sei er mer kattemat synes nå jeg. Det er mye fin fisk som er langt langt bedre en sei.

 

Kjell

Link to post

Sei er mer kattemat synes nå jeg. Det er mye fin fisk som er langt langt bedre en sei.

 

Kjell

:yesnod:  Seien er jo den beste fisken du får...

Nytrukket Sei, kuttet i passelig skiver, trekkes i vann med eddik og salt.

Ha gjerne i biter av levra i trekkvannet og putt i et par lauvbærblad oppi. Serveres med kokte poteter med smør og flatbrød til...  Etterpå er det bare å finne sofaen og  :yesnod:....

Link to post

Det er tydelig at det er en del Østlendinger her........

 

For oss som bor litt lengere mot nord så betengnes makrell som u-fisk, den er rett og slett uspiselig.   :yesnod:

 

Skal man oppleve virkelig fiske så er det hav fiske som er tingen. Få stor sei og skrei på havfiskestang får hjertet til å banke. Det blir en kamp om å få disse fiskene ombord.

 

Havfiske blir "litt" anerledes en makrellfiske i indre oslofjord - også smaken.

 

 

Finns det noe bedre enn sprøstekt Pir med agurksalat og /eller smørdampet sommerkål, nypoteter og rømme??????

 

Hvis jeg ikke tar helt feil, betgnes også Steinbitt, Breiflabb og piggvar som U fisk der oppe i Nord. :yesnod:

 

At Nordleninger har  såkalte god greie på fisk er etter min mening sterkt overdrevet. Det er tross alt flere MEGET gode matfisker i havet enn Skrei/Torsk og Sei.

 

Men at Havfiske etter stor fisk er spennende, det er jeg enig i.

 

Mariell

MEDLEM I KNBF

VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP

Link to post
  • 2 uker senere...

:cryin: Dagens fangst.........

Bilde  :cryin:

 

Makrellen og uer'en blir røkt i morgen - torsken som var litt over 2 kilo, ligger saltet og i tykke skiver i kjøleskapet. Det blir lettsaltet torsk til middag i morgen!  :smiley:

 

Er det noen som har erfaring med "røykesyre" eller renset "tre-eddik" som det også heter? Tenkte å prøve røkt torsk, men kan ikke bruke røykeovnen min til det, fordi det blir for varmt. Kaldrøkt skal det være!

Medlem i Søndre Kråkerøy Båtforening og "Vraktangen Dram- og Lutefisklag"

Påstand: Isskrape er også båtutstyr! :o)

HADDE tresjark og Sabb 10hk G-modell fra 1990 MED HERLIG LYD! - Har nå konvertert til PLAST! Tromøy 23 m Sabb 2H fra 1975

Walter's HJEMMESIDE ><((((º>

Link to post

Det er ikke så mange år siden at steinbit, breiflabb og pigghå var "U-fisk" i MidtNorge!! (Det samme gjaldt også makrell for mange. Sistnevnte ble derimot gjerne tatt ombord, for bedre agn var vanskelig å finne.) :smiley: Minnes godt at onkler fikk "U-fisk" i garn og slengte den i fjæra, hvor den lå og råtnet; Slikt ville de IKKE ha :smiley:

I dag er det heldigvis anderledes; Så anderledes at de er vanskelige å få på krok og garn. Intensiv bruk av bl.a. breiflabb-garn har desimert bestanden her i fjorden!

Makrell var mere uvanlig før; Mulig at høyere temp. i sjøen har fått denne til å bre seg lengre nordover? Faderen jobbet med fisk i Trondheim i mange år; Røyking osv., så jeg stiftet tidlig bekjentskap med røkt makrell (og Ål!!). nydelig mat!!

En morsom historie er at vi engang hadde kokt steinbit til middag, og et par kamerater som var på besøk ble invitert til å delta rundt middagsbordet. På spørsmål om hva slags fisk det ver, svarte faderen at dette var "langtorsk"!! :smiley: Jeg holdt klokelig kjeft, og måltidet ble fortært med velbehag; "SÅ god fisk hadde de aldri spist" var kommentaren fra de inviterte. Vil ikke beskrive spetakkelet senere på dagen da faderen ikke kunne holde seg fra å fortelle hva de EGENTLIG hadde spist :smiley: (det ble endel :discuss og nesten :smiley: etter dette :smiley: )

Kystskipper 1984. Marintek Tr.heim.

Link to post

Makrell er godt, men berre ein - to gonger for året - om du ikkje varierer, og det er vanskeleg med så utprega smak som den har.

Prøv: spir (pir), den minste du får, bløgg men ein gong og sløg kort etter. Fileter den (det er ikkje vanskeleg), skjer av buklappane, legg filetane i sjøvatn. Alt dette for å minske makrellsmaken, og for å unngå harsking, så kan den også oppbevarast lengre i frysen. Steik forsiktig, gjerne i olje/smør, dryss på litt ingefær. Har du sommarkål, legg nokre blad under makrellen i ei gryte med litte olje og damp opp. Ingefær her også. Litt indisk krydder kanskje.

Prøv også graven makrell med salt og sukker og dill.

Velbekomme!

mvh

Link to post

Hummer på denne tiden  :smiley::crazy::lol::crazy::lol::nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod: :nonod:

 

Som du kanskje skjønner så er jeg sterk motstander av ulovlig hummerfiske. :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:

Link to post

Hummer på denne tiden  

Som du kanskje skjønner så er jeg sterk motstander av ulovlig hummerfiske.

Det var ikke hummer, det var langkrabbe. Dessuten så var det ikke i går heller. Dessuten så var den diger og gammel. Rundkrabbene smakte bedre.

 

Ellers så er jeg prinsippielt helt enig med deg. Hulda er miljøfreak. For et par uker siden sendte jeg en gjøk ut i det våte element fordi han kastet stein etter halvtamme andunger som ikke hadde lært å fly enda. Han ville ikke stoppe selv etter to advasler. Har lav toleranseterskel for denslags.

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...