Jump to content

Glassfiber og "båtstereo"!


Sinten

Recommended Posts

Lenge sia eg har skreve noko her no. Eg har vel vore altfor opptatt med å puse på båten :wink:

 

I går malte eg og bror min to strøk med Biltema sin Topcoat og det med pensel og rulle. Resultatet vart ikkje så allerverst (så lenge ein ikkje ser så godt etter :wink: ). Så no er det berre å motere alt saman igjen og håpe på det beste.

 

Treng forresten litt tips angåande montering av fenderlist. Den var vanskelig nok å få av, og vert nok endå verre å få på att. Nokon som har gode tips her?

 

 

Bilde

(Bilde er tatt med mobiltelefon)

"Hadde gud ment at det skulle finnes plastbåter,hadde han skapt plast trær"

 

my_ads.gif

Link to post
Share on other sites

Båten ser flott ut den:)

 

Montering av fenderlist er beskrevet tidligere her på BP, du finner det nok ved et søk. Det handler om å varme listen opp i varmt vann. Da blir den myk og føyelig, husk, den skal også strekkes for å sitte godt. Du får finne et kar som er stort nok til å legge listen nedi, og skaffe til veie store nok mengder varmt vann til å fylle oppi karet. Det er visstnok ikke anbefalt å bruke varmepistol til en slik jobb. Fest ene enden, og strekk listen samtidig som du dytter listen inn på båtripen. Denne jobben gjør du nokk ikke alene. Til slutt fester du listen kant i kant med utgangspunktet. Gjorde dette for mange år siden, husker ikke helt detaljene, tror kanskje jeg brukte tvinger som midlertidig feste, og skrudde siden skruer i noen steder på undersiden av listen.

 

Lykke til:)

Redigert av Cand. noe (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Takk for tips og ros. :smiley:

 

No har jo eg aldri bytta fenderlist før men er det vanlig at du må presse den forbi naglane som heldt "overdelen" og "nederdelen" av båten saman? Naglane stikk omlag ein halv ca forbi på undersida og eg trur eg knakk ein to-tre stykker då eg tok ho av. Har alle båtar denne "patenten" eller er det berre min spesielle og unike båt som har denne løysingen.

"Hadde gud ment at det skulle finnes plastbåter,hadde han skapt plast trær"

 

my_ads.gif

Link to post
Share on other sites

Har tenkt å bruke mp3 speler for det meste, ellers så har eg tenkt på ha ei slags demping, men eg veit liksom ikkje heilt korleis eg skal få det til. Men takk for tipse uansett.

"Hadde gud ment at det skulle finnes plastbåter,hadde han skapt plast trær"

 

my_ads.gif

Link to post
Share on other sites

Ein liten opptatering:

Båten vart sjøsatt på Torsdag, turen på hengar til utsettingsrampen gjekk smertefritt og Suzuki'en starta på første draget :wink:

 

Så no vert det "råning" på fjorden resten av sommaren, berre bensinprisane går ned :sad::wink:

"Hadde gud ment at det skulle finnes plastbåter,hadde han skapt plast trær"

 

my_ads.gif

Link to post
Share on other sites

  • 4 måneder senere...

Då var båten komt på land igjen :sad:

CD-spelaren vart tatt ut av båten i går for vinterlagring, og det var ikkje eit vakkert syn som møtte meg, ramma som cd-spelaren var anrepen av rustflekkar fleire plassar (og det berre etter ein sesong), sjølve cd-spelaren var ikkje rusta men den var blitt veldig matt og ru, så det er nok ein eller ann aform for oksidering på gong der også :headbang: .

 

Inni rommet der cd-spelaren hadde stått var det fuktig fleire plassar, ikkje så fuktig at ein såg "dammar", men nok til at alt ubehandla treverk hadde trekt til seg. Nokon plassar var det til og med antydning til mugg. Så anten er det ein plass det ikkje er heilt tett, eller så er det kondens som har samla seg opp i løpet av sesongen.

 

Så det eg må gjere no er å:

  1. Redde cd-spelaren før den vert heilt øydelagt.
  2. Utbedre rommet som cd-spelaren står i slik at den ikkje vert øydelagt i framtida.

Tenkte eg skulle spraye CD-spelaren med 5-56 eller noko liknande, eller vert dette for "grovt"? Må eg eventuelt ha ein anna spray for fin-elektronikk?

 

Deretter lurte eg på om eg skulle måle ramma og metallet på cd-spelaren, men dersom det skulle komme ein dråpe maling ned i cd-spelare igjennom dei luftehola er det vel over og ut for heile spelaren. Så er det nokon som veit om det finst noko maling eller lakk som beskyttar mot rust og som ikkje øydelegg eventuelle kretskort den måtte komme bort i? Eller er det berre å spraye forsiktig og håpe på det beste?

 

Setter og pris på eventuelle andre tips om korleis eg kan utbedre rommet til cd-spelaren.

"Hadde gud ment at det skulle finnes plastbåter,hadde han skapt plast trær"

 

my_ads.gif

Link to post
Share on other sites

Du skal iallefall ikke bruke 5-56 inni den, kanskje 2-26 blir den rette til dette bruket

Det er lettere med våtslipepapir en rubbing. Det er lettere med et til 2 strøk lakk en polering. Trebåt er ikke mere arbeid

Tidligere Båter: 21 fots tresjark m/sabb 22 (Tequila Sunrise) • 23 fots tresjark m/sabb 16 (Neptun) • 17 fots speilbåt i tre med vindskjerm og 25hk yamaha (Gjeld-frid I)

Link to post
Share on other sites

2-26 er det. Jeg vil anbefale deg å lage et system der du tar ut hele spilleren når du er ferdig for dagen. Uansett hva du gjør for å beskytte spilleren er det tross alt en åpen båt den står i. Du har nevnt kondens, den blir du i allefall ikke kvitt uansett... :headbang: Synd dette, men spilleren kan sikkert reddes hvis du er rask..... :smash:

....Every 4-stroke outboard engine is to be considered as a geriatric device..... -Unless it´s made in Japan and got at least 350 HP, of course.....or simply named SHO...

Link to post
Share on other sites

Ville ikke ha benyttet verken 5-56 eller 2-26 inni spilleren. Inni der er det mye "leamikk" som ikke skal ha smøring, samt laser etc. som heller ikke har godt av å bli griset til med smøremiddel. Monter den heller inn i en "tyverikasett", slik at det er lett å ta den med seg i land etter bruk.

 

Ellers trenger ikke innmaten se så aller verst ut, selv om dekler etc på utsiden er rustne. Hadde en gammel Biltema spiller i den forrige båten, som fulgte med da jeg kjøpte båten. Dekslene var noe brune, da den alltid lå i båten. Men den fungerte helt OK alle de fem årene jeg hadde den. I en åpen båt sier det seg vel egentlig selv at levetiden blir begrenset. Det mest effektive for å forlenge levetiden er nok, som sagt, å ta den med seg hjem når man ikke er i båten.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Takk for svar folkens. Trur eg prøver å få tak i ein boks med 2-26 og sprayar alle kontaktar og forsiktig utompå cd-spelaren om ikkje anna.

 

Så får eg sjå om eg kan lokaliser eventuelle sprekker og liknande som kan gjere at det kjem inn vatn. Om CD-spelaren skulle ryke til så får den berre gjere det, har andre prosjekt som står høgare på prioriteringslista mi :smash:

"Hadde gud ment at det skulle finnes plastbåter,hadde han skapt plast trær"

 

my_ads.gif

Link to post
Share on other sites

  • 1 år senere...

Etter at båten sakk i sommar er det blitt ein god del som må gjerast(på nytt) takka vera det slurvete støypearbeidet mitt frå i fjor vår. Begge høgtalar kassane eg støypte hadde delvis løsna og ein kunne sjå ei "fin" rosa stripe frå gelcoaten under. Eg har såvidt begynt å plukke ting i frå kvarandre, og det var jammen ikkje vanskelig å røske av det eg hadde "støypt" på. Var stortsett berre å ta spenntak og røske til :lol:

 

Her har eg skåre litt rundt den eine kassen med ein tapetkniv...

sprukke_hoegtalarkasse.jpg

 

...og der var den røska vekk

(det kvite greiene er 1,5 år gamalt pussestøv som har blanda seg med vatn og blitt til ein gips-liknande masse.)

kasse_vekke.jpg

 

Og her er den i litt betre lys inne på verkstadet. Bortsett i frå kantane ser ikkje resten så verst ut.

bilde038.jpg

 

 

Sjølve kassane/boksane var det ikkje noko gale med, det var berre festinga til båten som var dårlig så eg satser på å bruke (delar av dei) om igjen.

 

Her har eg trimma kantane med ei blikksaks.

bilde039.jpg

 

Boksen til CD-spelaren var også berre å røske vekk...

cdboksen_vekke.jpg

 

 

I tillegg til dette har eg tatt ut det meste av elektriske "dubbedittar" men der har det stoppa opp :crazy:

 

Eg treng litt forskjellige råd om korleis eg skal feste dette tilbake igjen, for måten det var gjordt på (støypt fast direkte på gelcoaten :blush: ) funker heilt klart ikkje. Måten det skulle vore gjordt på var sjølvsagt å pusse vekk gelcoaten der det skal festast og så støype fast med polyester og glassfiber. Men eg ser for meg at dette også kan verte litt "stivt" slik som det var. For festeproblemet med kassen til CD-spelaren var jo at den sprakk i frå tofta når det sat to på den samtidig.

 

For å få det litt meir elastisk har eg derfor lurt på å lime desse delane på igjen med sikaflex for å få ei elastisk fuge som kan gje etter ein millimeter eller to. Men eg vil jo ha ein jamn og usynleg skøyt så eg må i såfall sparkle utompå sikaen, vil det by på nokre problem?

 

Har mykje andre spørsmål på lur og, men tenkjer dette greier seg til å byrje med :wink:

"Hadde gud ment at det skulle finnes plastbåter,hadde han skapt plast trær"

 

my_ads.gif

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...