Jump to content

Mon Bijou på langtur sommeren 2016


Tom Rør

Recommended Posts

Jeg har siden jeg var liten drømt om å ta ferie i Nordland, med egen båt, og nå er det i ferd med å bli realisert.

Etter inspirasjon fra medlemmer som Regina lll, som ikke er skvetne for å dra langt med båten, blir Mon Bijou fraktet med båt fra Fredrikstad,  til Bodø rundt St.Hans, og vi vil starte turen den 3 Juli. Da jeg har familie i området Bodø/Gildeskål, vil vi ta et par dager der, og Saltstraumen må vi innom, da jeg kun har vært der med skjærgårdsjeep, og ser for meg at det hadde vært morsomt å cruise litt der også. Tenkte å gå til Lofoten, og kanskje stikke nebbet innom Trollfjorden , da det ser morsomt ut.

Tenkte å gå ut til Værøy og røst, for deretter å ta en lang strekke mot Helgeland.

Klokkergården på Rødøy er også spikret, men utover det er alt åpent.

Etter en ukes tid etter ankomst Bodø, setter vi kursen sørover i moderat fart, for å bruke ca 6 uker til Oslo.

Håper det er tid nok for å kunne se en del av de flotte stedene vi har nedover kysten.

Etter henteturen, har jeg sett mye fra Molde og sørover, men det blir noe annet å gå på sommerstid.

Er ikke dette en tur som høres bra ut?

Tips om fine steder å besøke tas i mot med takk.

 

Tom

Link to post

Det der kommer nok til å bli en uforglemmelig tur. Litt tidlig å følge med på værmeldingen, kanskje.. Det er jo så mange fantastiske øyer, fyr og små tettsteder med masse maritim historikk. Med mAis, webkamera og BP-blogg er vi mange som allerede har begynt å glede oss. Du får bruke høst, vinter og vår på å forsikre deg om at alle systemer på P42'n er velsmurt og fri for potensielle problemer. Du har jo ikke hatt den så lenge, 2 år ? Tar jo litt tid å bli skikkelig kjent i alle kroker og kriker. Lykke til med planlegging, og hold oss oppdatert underveis.

Link to post

Skal ta skikkelig service på motorer i høst,og den skal lagres inne i vinter ,og der skal den få en kosmetisk strekk,med polering og teakshine. Har noen måneder på å få den ship shape før St.Hans også

Link to post

Spennende planer, og en tur som kan bli helt fantastisk!

Kan du si noe om hvem som står for transporten av båten og pris for dette?

 

Når det gjelder steder å besøke, så bør det tidligere fiskeværet Myken ytterst på Helgelandskysten, stå på lista! Stedet holdes "i live" av en gjeng ildsjeler. De har til og med eget whisky-destilleri der!

 

Her er min rapport fra en tur med seilbåt i det aktuelle området for en del år siden:

https://baatplassen.no/i/topic/59179-dr%C3%B8mmetur-med-seilb%C3%A5t-langs-nordlandskysten/?hl=myken

 

Du finner flere "reisebrev", både her på båtplassen og på nettet forøvrig, hvis du søker litt.

 

Lykke til med planleggingen!

Link to post

Herlig! Vurderer samme tur, men frem og tilbake. Noen grunn til at du stopper i Bodø? Jeg ville forlenget til lofoten. Men det er jo lett en uke ekstra. Men du skriver at du har kjørt Molde Oslo før, det kan jo gå fort, heller ta inn litt tid der. Ut fra hukommelsen er det ca 1000 nm bra Bodø til Oslo, med 12 knop i snittfart er det 2 timer om dagen. Hvis du synes det er langt, legg inn ett par laaange dager. Da sluker du mil.

Link to post

Selv har jeg trålet norkskysten opp og ned mange ganger og vært innom de fleste avkroker, og spessielt i nord er det meget vakkert! Det er vanskelig å nevne noen få steder.. det er så mange flotte steder man kan besøke og oppleve ting både i natur og i historisk sammenheng!  det viktigste er å ta seg tid til å besøke steder og gjerne lese seg litt opp på forhånd!  Jeg har vært veldig heldig å tjenestegjort på MTB og dermed besøkt de utroligste utposter og steder langs kysten i Nordnorge opp til grense Jacobselv.  favoritter må være Helgelandskysten, Lofoten, Vesterålen men også mange flotte steder i Troms. Spesifikke steder Raftsundet, Risøyrenna, Trollfjorden, Sommarøy, Tinden i Øksnes. Værøy og Røst er helt spessielle steder. Har kryssa Vestfjorden i blikkstille flere ganger, men når SV kommer inn, så er det utrivelig i småbåt der! Trivelige steder og små byer og meget trivelig og gjestfrie folk! Tromsø, Harstad, Svolvær.   Ikke til forkleinelse for Søringer, men nordlendinger er litt varmere og frodigere folkeslag!

God planlegging og ikke minst nøyaktig følge med vær og værutvikling. Lytt til lokale folk ang. værutvikling og strømforhold.

Link to post

Veeeldig misunnelig Tom. Ikke vært turen på egen kjøl men vært der mange ganger under min tid i marinen. Ellers enig i at Bodø er kjedelig mens Lofoten i fint vær kan en aldri se seg mett på. Ellers er øyriket utenfor Trondheimsfjorden også fantastisk. Trondheimsfjorden selv er et laaangt gjesp selv om Trondheim er en flott by. Bedre å ta fly dit. Vil følge dere på turen:-))

Link to post

Innsiden av Lofoten skal besøkes, men da jeg har masse slekt i området rundt Bodø og Gildeskål blir det noen dager der før turen starter nedover.Jeg skal også sjekke ut hvor man mest sannsynlig får bra diesel langs kysten, så man kan unngå de stedene folk fraråder fylling på.

Link to post

Huhei, dette blir en fantastisk opplevelse, Tom! Kunne tenke meg det samme selv, men for øyeblikket er det vanskelig med lang nok sammenhengende sommerferie.

 

Det skal uansett følges med på deres opplevelser langs den flotte kysten vår.

Link to post

Problemet med en slik tur er alle de fine plassene man ikke får tid til dra innom, men når turen planlegges god tid i forveien bør det være rimelig enkelt å i hvertfall plukke ut noen steder man må innom.  I Lofoten ville jeg dratt innom Svolvær, Henningsvær, Nusfjord, og Reine.  Er det vær til det ville jeg også gått gjennom Sundstraumen og tatt en tur på yttersiden av Moskenesøya.

 

Ca. 20 nautiske sør for Bodø har du Inndyr, og litt lengre vest Sørfugløy.  Vet ikke hvor mange jeg har møt der som har kommet inn på havnen på Sørfugløy utpå kvelden for så bare å dra videre neste morgen uten å bruke en liten time på land.  De har en fantastisk godt ivaretatt bebyggelse der, og en lang fin strand et steinkast men ikke synlig fra småbåthavnen.  Synd at så mange haster videre for de går glipp av mye, og det gjelder nok mange av de stedene man er innom når man er på tur.  Myken og Rødøy er nevnt.  Rett sør for Rødøy har du Melfjord, og Nordfjorden (tror det var VG som beskrev den som Nordnorges svar på Sognefjorden for noen år siden) som er en sidefjord til Melfjorden.  Her kommer du nesten helt inn til Svartisen.  Træna og Lovund er også verdt et besøk.  Bodø, Sandnessjøen, og Brønnøysund er greie nok hvis man vil inn til en by, og det må man vel også gjøre en gang i blant.

Link to post

Detta skall jag följa nöje då vi har nästa samma planer inför 2017 ??

Har sett stora delar från land men vill visa min fru denna fantastiska kust.

Är 100% säker att båten kommer top of the line när du drar norrut utifrån det jag hört.

Edited by Svensk
Link to post

Kommer til å bli en herlig tur Tom.  Lykke til videre med med planlegging og 

turen som kommer. Dette blir det vel en "skildring" av.

Har du muligheten til en avstikker over til Lofoten, så gjør det.

Der skal det være meget flott meg forstått.

Edited by SoBo
Link to post

Jeg har familie på Inndyr Nevermind, og for en del år siden fikk vi han som drev kiosken på Inndyr før til å ta oss ut til Fugløya, hvor vi overnattet i sjarken hans. Vi så spekkhuggere,sel, og gud vet hva vi ikke så. Fugløya skal også besøkes, og det er klart at vi ikke rekker alt, men hvis livet farer vel med oss, så kan det bli flere turer senere også :-)

Denne tråden skal brukes til å få tips fra lokalkjente, og folk som har vært på plassene før oss, akkurat som på henteturen vår 1 1/2 år siden. 

Edited by Tom Rør
Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...