Jump to content

Denne helgen går turen til......


Astor

Recommended Posts

I stedet for å starte en ny tråd hver helg kan vi her fortelle om våre turplaner, og kanskje vi møtes i en havn langs vår langstrakte kyst.

 

 

 

Her i Indre Oslofjord ligger fortsatt isen tykk og god.

Men det finnes lyspunkter. Varmen har siget innover Østlandet de siste dagene. Og den tærer på isen.

 

Det blir jobbing ombord i Astor denne helgen. Like greit egentlig.

 

Har fått en pakke fra Industri Lambertseter, en fjernkontroll til ankervinsjen. Et kjekt verktøy som jeg aldri før har hatt i båt.

Den skal motres, testes og prøvekjøres.

 

Har også plamer om å demontere den gamle Sailor VHFen. Mye ledninger, men jeg får ta tida til hjelp. Har planer om å ta turen til Moss og handle en Navman 7200. har hørt rykter at det kommer en ny modell. I alle fall antydet det på Maritim da jeg var innom i dag. Kankje lurt å vente?

 

Helgen flyr fort når man har prosjekter på gang.

 

Kaffen er klar dersom det kommer noen innom. :cheers:

Link to post

ja; i helga blir det nok båtjobbing. For første gang siden vinterkonserveringa i november, tida har gått med til huskjøp, hus oppussing, hussalg, husovertagelse og annet surr. Nå er det endelig tid til å båtjobbe litt igjen. Kaffe; verktøy og elektisk varmeovn medbringes..

 

Suzuki

Link to post

Nå som tempen er begagelig blir det og måke frem båten eller rundt den for og være presis.

Så blir det en oppryddning for og finne ut hvor jeg slapp sist.

Også skal jeg en tur til Porsgrunn og hente diseltank.

Link to post

Ikkje for å strø salt i såret, men her på vestlandet er det strålende vær og blikkstille på fjorden. Ca. +8-10 gr.

Var utpå ein liten tur i dag for å prøve fiskelykken, men det blei ikkje noko fangst...

Derimot fekk eg auge på ein eldre kar i ein rana som kom padlende med ei åre. Kjørte bort til han, og spurte om han hadde problem, noko han hadde. Motoren hadde berre stoppa, og han fekk ikkje start igjen (YAMAHA!!!), så eg fekk taua han til havn. Dermed var dagens gode gjerning unnagjort.

 

Kermit

Link to post

Hvis du holder kaffe kommer vi innom på søndag medbringende boller med krem.

 

Velkommen ombord!

 

Ta med Gina, vi har en lekekamerat ombord. Pling når dere reiser så kommer Randi ned også.

 

Hyggelig!!

Link to post

Fikk i går en svært pakke fra Haave treprofiler en alle teaklistene som trengst i båten. Så eg gleder meg til å legge fra meg dritjobber som sparkling, trekking av kabler og glassfiber, og begynne på noe som viser igjen!

Link to post

Etter et glimrende ambassadør oppdrag på kanariøyene, på 14 dager (kom hjem natt til Mandag), må jeg nok gjøre ferdig barnerommet, før jeg kan begynne på båten. :headbang:

 

Men jeg regner med at en par ukers innsats skulle gjøre susen, OG DA ER DET BÅTEN SOM KALLER :sailing::yesnod::yesnod:

 

Oppgavene er mange og jeg gleder meg som en unge til å begynne igjen. Jeg har båten min og mine foreldres motorseiler hjemme i hagen, dere skulle sett transporten og løftet!!!!

Det var ingen enkel oppgave, jeg bor i et boligfelt med trang og dårlig vei. Men har heldigvis tolmodige naboer........Har noen bilder av dette, men ikke på denne pc`en. Kanskje jeg skal legge inn et par av dem senere.............

 

Snart skal jeg begynne i båten, snart skal jeg begynne i båten, ....... :yesnod::flag::yesnod::flag:

 

 

fernanda

 

:flag:

Link to post

I stedet for å starte en ny tråd hver helg kan vi her fortelle om våre turplaner, og kanskje vi møtes i en havn langs vår langstrakte kyst.

Her i Indre Oslofjord ligger fortsatt isen tykk og god.

 

Astor:

 

Skal ikke strø salt i sårene når du er innefrosset, men det ligger to Viknes båter ved brygga på Ø.Bolærne. Fint vær og god stemning.

Dere kommer etter ved en senere anledning...

 

jan-h

Link to post

I helga blir det en liten fisketur for meg i fjorden er oppe hvis ikke været blir altfor dårlig. Hadde opprinnelig tenkt å gå på yttersida for å fiske etter Skreien, men det er bare å glemme. Tror de fleste fiskebåtene tar opp brukene sine nå før helga pga været.

Link to post

På lørdag starter grillsesongen for vår del, med båttur ut til en av øyene, grilling og varme klær. Værmeldingene er så bra at det bare må benyttes! Hadde faktisk fristet med en overnattingstur i helgen, men det blir nok litt for kaldt på natten.

Ellers så blir det flytting av båt i morgen kveld, har fått meg ny plass! :smiley: Skal bli herlig å få ligge på flytebrygge igjen!!

Link to post

Skal kansje ikke så mange dager med detta været som er om dagen så er isdri.... borte . Men det er kansje dumt å håpe for mye enda . Men så fort den er borte fra indrehavn så må du ha mye kaffe klar Astor , for da kommer Sandviken sigende inn sætrehavna . Like før det blir kjøpt inn dynamitt , er så vannvitig dri#"¤% lei iiiiiiiiiiis og snø .

I helga blir det kansje skruing , da turteller har tatt kvelden så må dynamoen ut kansje . Har målt mellom W og - på turteller og der er null utslag , så da skulle den være iorden ettersom jeg har forstått . Da er det dynamoen neste , den blei overhalt sist vinter og lader over 14.3 v på batteripolane. Så trudde den var iorden , kansje høre med båtelekro pusher'n i by'n før jeg gjør no dumt . Men ettersom "expertene" på brygga sier så er det dynamoen , da så ......

 

Tine II med litt for store abstissær om dagen , må utpå snart nå

Link to post

Etter noen dager med mild vær og reine brygger , trudde jeg vi nærma oss en båttur snart . Akurat ja , liten snøstorm her nå . Kunne jo ikke bli bra så fort at vi kunne komma oss utpå nei . Blir vel tur ned i skuta snart og fyre opp webaston , koke kaffe og pleie skallebanken fra igår . Detta været var maga triste greier , uffameg leeeeeeeeeeeiii...........

 

Tine II

Link to post

Misunner dere som kan kose dere i båten :rolleyes:

Her blir det hytta og ski i vinterferien, båten er stadig gjemt under sin burka, og der blir den dessverre nok i minst 50 dager til (snufs) Men nedtellinga til båtsesongen har starta!

a'mor

Link to post

I helga er det karneval i 30 graders varme.

Slapper av og koser oss i det sydlige Brasil.

 

Dessverre mangler båten, men tror dere ikke jeg fant BAVARIA øl her da !!

Det får være trøsten.

Bilde

 

Mvh Geir :nono: som Laptopper fra hagen i shorts og 30 grader +

Edited by GeirT
Link to post

Har klargjort pilkestanga med masse nye duppetidder som ble innkjøpt i Bergen i uka.

 

Er tre stykker som skal friste torsken i morgen tidlig, en nabo fikk en bråte med torsk i garna i natt!

4-5kg torsk.

 

Gleder meg!

Link to post

Var på tur til Molde i går kveld sammen med 3 kamerater for å opplever Berserkgjengen. Svarte helt klart til forventningene. Det ble litt sen avgang hjem. ca. kl. 23.00. Da hadde det begynt å blåse en del fra nordvest kombinert med snøbyger. Med radar, plotter og 3 matroser gikk det likevel greit. Etter å ha sett hva Berserk gutta drev med i orkan i Nordsjøen, måtte vi klare såpass.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Pequod
   By Pequod
   Det er egentlig smått uvirkelig at jeg poster det første innlegget om årets turer så sent som 17. mai!
   Men det er faktisk  sånn det har blitt i år, og jeg orker ikke gå inn på årsakene, men det er en blanbding av helse, jobb, form, lyst, vær og uflaks...
    
   Men uansett, i dag ble det den tradisjonelle 17. mai-turen - denne gangen med sen lunsj. Dog var frafallet stort - sønnen ble syk, yngstedattera hadde tidlig sagt at hun ikke kunne, mens eldstedattera var usikker og endte med ¨ikke komme. Så da ble det meg og moren til ungene - med andre ord en eks. Jeg kan ikke kalle henne eks-rederinne heller, for da jeg fikk snekka var det allerede lenge siden vi hadde gått hvert til sitt.
    
   Men vi er jo på talefot og med det været som var i dag skulle det bare mangle om det ikke ble en fin tur! Vi dro først over Bunnefjorden for tanke opp etter vinteren - til den nette pris av 17,49 per liter!  Sukk... Ser av statistikken min at da jeg fylte på samme sted i april i fjor var prisen 10,93!
    
   Jaja, sånn har det blitt og sånn blir det vel en stund framover...
    
   Ruta gikk litt imellom Osloøyene siden Kathrine ikke har sett så mange av dem, men da vi skulle spise lunsj, så valgte vi å kjøre tilbake til Bunnefjorden og legge oss omtrent midt på - mellom Husebergøya og Hellviktangen.

   Der slo jeg av motoren og vi lå vel der og duppet i nærmere en time mens vi spiste. Deretter kjørte jeg henne tilbake til Nesoddtangen slik at hun kunne ta bussen hjem, mens jeg fortsatte turen og koste meg litt alene om bord. Kjente på den gode følelsen det er å tøffe rundt med skuta og kjente at dette hadde jeg virkelig savnet!
    
   Totalt var jeg utpå i ganske nøyaktig seks timer totalt - nydelig måte å feire grunnlovsdagen på! Det er jo blitt en tradisjon å være utpå med båten på 17.mai - alle de 17. mai-ene som har vært mens jeg har eid Tresfjorden har blitt feiret i båten! Får håpe på litt flere om bord om et års tid!

   Smått surrealistisk å tenke på at min båtferie i år begynner allerede på fredag - kanskje med tjuvstart på torsdag! Da er det først rockefestival på Grønsand gprd i Hurum med blant annet de to legendariske nederlandske bandene Kayak og Focus. Søk på We Låve Rock 2022 - så finner du hele lineupen de to dagene (fredag og lørdag).
    
   Så er det litt jobbing mens jeg tråkler meg ned mot svenskegrensen - fire nattevakter som begynner natt til mandag og som alle tas i båten, og deretter er det ren ferie ut juni måned.
   Som en forberedelse til årets tokt har jeg også byttet ut den slitne, fillete og falmete Båtplasenvimpelen med en ny!

  • Lars H.
   By Lars H.
   Så kom endelig tiden for å kaste loss for noen måneders båtferie på den svenske vestkysten. Vi installerte oss i båten søndag 15. mai og satte kursen sydover dagen etter. Været var ypperlig, 2 - 5m/s nordlig vind med marginalt med bølger, solskinn og rundt 15gr. Etter 6 timer og 5 minutter la vi til i en nesten tom Strömstad havn.
    

    
   Etter noen dager, idag torsdag 19. mai la vi ut på Kosterfjorden i havblikk og 1 - 2 m/s vind fra ubestemmelig retning. Temperatur nesten 20gr. Det var overskyet, - men hva så? Etter halvannen time la vi oss til i trivelige Resö havn. Her var vi eneste gjestebåt, nå er vi blitt tre. Planen er å ligge her til søndag.
    

    
   Resö havn rett inn fra Bissen i Kosterfjorden er faktisk en av få aktive fiskehavner her nede. Men vi er nok off season som gjester her. Betalingen for havneavgift funker ikke. Restauranten/kroa/kafeen åpner ikke før på en måneds tid. Men skipshunden møtte en av de litt spesielle innbyggerne.

    

    

    
    
    
    
    
  • Gabi
   By Gabi
   Vi telte tilbake hvor mange år vi har hatt båt kona og jeg, og kom til at det ble ca 12 år og 4 båter. Den første var en 16,5' Hansvik Famile, så en 22' Uttern D66, så en 29' Scand Baltic og så nåværende båt på 4. året Bavaria 35 sport.
    
   Jeg har kjent på følelsen i lengre tid at det hadde vært deilig med en lengre tur og det å få oppleve nye steder. Vi har tidligere vært på 14. dagers turer, slik som ned til Gøteborg og Kristiansand, men ikke lenger. Nå når barn er voksne så kommer også muligheter til lengre turer. Etter å ha vært i Lofoten med bil for 2 år siden kom for alvor lysten til en tur med båt! Det så virkelig fantastisk ut der oppe med natur og spennende steder!
    
   Så i år har vi lagt planer for å få til en tur fra Tromsø og ned til Tønsberg der vi bor! 
    
   Etter å ha lest endel tråder, bla Tom Rør sin, ble vi skikkelig inspirerte! Vi har tenkt ca i disse baner:
   * Vi har 5 uker til disposisjon
   * Og siden vi ikke har fler enn 5 uker så har vi avtalt med Ulvan rederi at de transporterer båten opp til Tromsø/Finnsnes uke 26 og så tøffer vi nedover derfra.
   * Vi bruker ca 4 uker ned til ca Ålesund for å bruke mest mulig tid på øverste delen som er lengst unna. Deretter prøver vi å kjøre derfra og hjem ila 1 uke, for partiet fra Ålesund til Tønsberg kan vi evnt klare å gjøre et annet år og vi ønsker ikke å prioritere denne strekningen nå.
   * Vi skal prøve å besøke steder man ikke ellers enkelt kommer med bil.
   * Vi liker å gå fjellturer så vi har lyst til å finne turområder på veien for å gå turer.
   * Vi blir mest sannsynlig kona og jeg hele veien, samt datter på 20 år første 2 ukene.
    
   Så nå har vi vært igjennom Havneguidene fra Lindesnes-Bergen og Bergen-Kirkenes (mener jeg det var). Fantastiske bøker og vi fikk masse tips! Foreløpig ser det ut til at vi skulle hatt etpar måneder til på tur....
    
   Båten er en Bavaria 35 sport 2007 modell med 2*Volvo D6-310 hk. Dersom vi får greit vær og lite bølger kan vi sikkert cruise i 25-30 knop ved transportetapper, da bruker den mellom 2,5-2,7 l/nm. Blir ingen billig tur, men vi har spart litt noen år så vi bør kunne klare oss selv om dieselprisene er hinsides nå.
    
   Så er det masse planlegging for å skaffe grunnlag for en gjennomtenkt tur! Vi gleder oss!
    
  • An2rax
   By An2rax
   Hei,
   Jeg og min kone planlegger å ta seilbåten vår på en liten "langtur" fra Kristiansand til Lofoten i slutten av mai. Båten er en Bavaria C 32 2011 modell. Båten er i god stand og skal være klar til turen. 
   Vi har ca 8 uker på turen og trenger litt tips. Planlegger en uke opp til Bergen. Så skal vi ligge der i litt over en uke før vi skal seile videre. Når vi seiler fra Bergen har vi ca. 7 uker før vi må være tilbake i Kristiansand. Målet med turen er å få sett Værøy/Lofoten. 
    
   Har en intensjon om å ta dette som en kosetur, samt få sett og opplevd litt underveis. Det å kunne komme til havn i skapelig tid så man rekker en middag, men målet med turen er som sagt Værøy/Lofoten. Så det å seile relativt "raskt" opp dit for så å bruke ca. en uke der oppe før turen hjem starter er noe vi ser for oss. Er det noen her inne som har erfaringer/anbefalinger til rute og havner som er greie å besøke?
    
   - Plasser der vi må være ekstra varsomme: Lindesnes, Jæren, Stadt, Bud-Hustadvika, noen flere plasser?
   - Typisk vær på den tiden av året( juni, juli og begynnelsen av august)? Forvedet vindretting osv.
   - Havner
   - Seile ute i havet vs. det å seile inne blant skjær og holmer for å oppleve naturen. Hvilke strekk er greit å ta ute i havet for å komme "fort" nordover?
    
   Noe mer vi må tenke på?
    
   Håper og regner med at det er noen her inne som har masse erfaring som kanskje har mulighet til å hjelpe oss litt med planleggingen.
    
  • Solbris II
   By Solbris II
   Høsten er er en fin tid får båttur! Og spesielt når vi kan få oppleve historiske vannveier i Wales!
   Jeg håper jeg kan dele en del gode bilder i denne tråden fra en innlandsreise i båt!
   Vi skal blant annet krysse verdens høyeste og eldste akvedukt. 

   Pontcysyllteakvedukten

    

   Slå gjerne følge på turen!😃😃
×
×
 • Create New...

Dette nettstedet er avhengig av reklameinntekter for å finansiere driften.

Vennligst skru av annonseblokkering for baatplassen.no i nettleseren din.